'Kaygılıyız, uyarıyoruz: Sözünüzün arkasında durun!'

'Kaygılıyız, uyarıyoruz: Sözünüzün arkasında durun!'

'Kaygılıyız, uyarıyoruz: Sözünüzün arkasında... CHP'de Devrimci Demokratlar, Yenikapı mitigine katılmayacağını açıkladığı için linç kampanyasına maruz kalan ve havuz medyasının açıkça hedef gösterdiği popçu Sıla Gençoğlu ve parti binalartına yönelik operasyonların...

CHP'de Devrimci Demokratlar, Yenikapı mitigine katılmayacağını açıkladığı için linç kampanyasına maruz kalan ve havuz medyasının açıkça hedef gösterdiği popçu Sıla Gençoğlu ve parti binalartına yönelik operasyonların hedefi olan HDP'ye destek vererek, hükümeti bu konularda uyardı.

CHP'de Devrimci Demokratlar'ın açıklaması şöyle:

2002 yılından bu yana ''ne istedilerse verdikleri’ Fethullahçıların darbe girişimine maruz kalan AKP iktidarına çağrımızdır!

Bu gidiş iyi değil! Sorumluluğunuzun gereğini yapın; demokrasi sözünüzün arkasında durun!

Ülkemiz demokrasisine yönelik ölümcül bir tehdit içeren 15 Temmuz darbe girişimi, yurttaşlarımız, basınımız, siyasi partilerimiz tarafından ortaya konulan topyekun bir karşı duruşla bertaraf edildi. Darbe girişiminin ilk saatlerinden itibaren farklı siyasi görüşlere sahip insanlarımız, ellerindeki her türlü imkânla ülke demokrasisine sahip çıktı. Ancak görülüyor ki, darbe girişimi sonrasında yürütülmekte olan Fethullahçı Terör Örgütü’ne yönelik operasyon, AKP ve Erdoğan muhalifi kişi ve kurumların tasfiye edilmesi sürecine dönüşmektedir. 

DÜŞÜNCELERİNİ İFADE EDEMİYORSA DEMOKRASİ YOKTUR

Salt siyasi görüşleri ve geçmişleri bakımından Fethullahçı olmadıkları alenen ortada olan sendika üyesi eğitimcilerin tutuklanması ile başlayan süreç, tüm muhalif seslerin bastırılmasına doğru evriliyor. Sanatçı Sıla Gençoğlu’nun Yenikapı mitingine yönelik görüşlerini açıklamasından sonra yaşadığı linç süreci, demokrasiyi dombra eşliğinde bayrak sallamak zanneden AKP’lilerin kendilerinden olmayana yönelik ne kadar acımasız ve ötekileştirici olabildiklerinin yeni bir göstergesi oldu. Sözlerimin arkasındayım diyen sevgili Sıla’nın görüşlerini dile getirme özgürlüğü olmadan ''bu ülkede demokrasi var’ denemez. Kültür Bakanı sayın Nabi Avcı’yı ve Başbakan sayın Binali Yıldırım’ı sanatçılarımızın ve yurttaşlarımızın fikir özgürlüğüne sahip çıkmaya davet ediyoruz.

HDP BİNALARINA YÖNELİK SALDIRILAR

Yine darbe girişiminin hemen akabinde açık bir yalnızlaştırma ve dışlanma sürecine tabi tutulan Meclisin 3. büyük partisi HDP’nin binalarına yapılan saldırılar parlamenter demokratik sistemimizin bekası için büyük bir tehdit oluşturuyor. HDP’nin siyaset yapma hakkının savunulması, siyasal mekanlara yönelik saldırıların durdurulması, gerekli tedbirlerin alınması için İçişleri Bakanı sayın Efkan Ala ve Başbakan sayın Binali Yıldırım’ı göreve davet ediyoruz. Başta Meclis’te yer alan partimiz Cumhuriyet Halk Partisi olmak üzere parlamento içi ve dışı tüm muhalif siyasal partilerin, insan hakları ihlallerini önlemeye yönelik çabalarını arttırmaları; yaşanan süreçte mağdur olan her kesimden yurttaşımıza sahip çıkmaları ve iktidarı uyarı ve yönlendirme görevini daha da odaklanarak sürdürmeleri konusuna dikkatlerini çekiyoruz. 

Türkiye ancak bir demokrasi olursa düze çıkabilir. Bu da ancak farklılıklara saygı ve hukukun üstünlüğü ile mümkündür. Kaygılıyız, uyarıyoruz: Siz de sanatçımız Sıla Gençoğlu gibi sözünüzün arkasında durun, demokrasiye ve fikir özgürlüğüne gerçekten sahip çıkın!
 

"'Kaygılıyız, uyarıyoruz: Sözünüzün arkasında durun!'" haberi, 12 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 12 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan 'Kaygılıyız, uyarıyoruz: Sözünüzün arkasında durun!' haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Kaygılıyız, uyarıyoruz: Sözünüzün arkasında durun!' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:53 Hızlı Uyumanın Sırları: Sadece Birkaç Dakikada Uykuya Dalmanın Yolları!
  2. 20:49 İstanbul'da toprak kayması yaşandı: 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi!
  3. 20:45 Biden Yönetimi İsrail'e 1,3 Milyar Dolarlık Silah Satışı İçin Hazırlık Yapıyor
  4. 20:42 Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: 14 Gecekondu Etkilendi, 70 Kişi Tahliye Edildi
  5. 20:38 Görsel Zeka Testi: Hızlı Düşünme ve Algılama Becerilerinizi Ölçün!
  6. 20:37 Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Randevu alıp gitmeyenler dikkat!
  7. 20:33 AYM'den ifade özgürlüğü kararı alındı: Bildiri dağıtmak için artık izne gerek yok
  8. 20:33 NATO, Ukrayna'ya Askeri Destekte Kararlı: Savunma Kapasitesi Güçleniyor
  9. 20:27 Alerjik Astım: Semptomları, Tanı ve Tedavi Yöntemleri
  10. 20:19 Isparta'da Uyuşturucu Taciri Kaçmaya Çalışırken Yakalandı
  11. 20:14 Tottenham, Fenerbahçe'nin Yıldızı Sebastian Szymanski İçin Hamle Yapıyor
  12. 20:13 Apple, WhatsApp ve Threats uygulamalarını Çin mağazasından kaldırdı
  13. 20:10 Türkiye'de Yüksek Döviz Kuru: macOS mı, Windows mu? İşletim Sistemleri Karşılaştırması
  14. 20:08 ÖSYM tarafından bu hafta sonu 4 sınav yapılacak
  15. 20:03 İzmir'de Meydana Gelen Trafik Kazasında Bir Kişi Hayatını Kaybetti
  16. 19:53 20 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  17. 19:49 Türkiye Ekonomisine IMF Değerlendirmesi: Reformlar Ön Planda
  18. 19:38 Prof. Dr. Canan Karatay'dan Sağlıklı Et Pişirme İpuçları!
  19. 19:37 Milletvekillerinin tüm zamları açıklandı!
  20. 19:33 Limonlu Bisküvili Pasta: Lezzetli ve Kolay Tarif
Politika Haberleri