Kefalet başvurusu reddedildi, Reza Zarrab'ın mal varlığına el konulacak

Kefalet başvurusu reddedildi, Reza Zarrab'ın mal varlığına el konulacak

Kefalet başvurusu reddedildi, Reza Zarrab'ın... Savcılık, Reza Zarrab'ın tüm malvarlığına el konulmasını isterken, iddianamedeki en çarpıcı delil ise Reza Zarrab'ın İran Merkez Bankası Başkanı’na hitaben kendi adına hazırlattığı ailesinin yaptırımlara karşı 'Ekonomik...

Savcılık, Reza Zarrab'ın tüm malvarlığına el konulmasını isterken, iddianamedeki en çarpıcı delil ise Reza Zarrab'ın İran Merkez Bankası Başkanı’na hitaben kendi adına hazırlattığı ailesinin yaptırımlara karşı 'Ekonomik Cihat'a hazır olduğunu belirten mektup.  

Haftasonu Miami'ye geldiği sırada havalimanında gözaltına alınan ve pazartesi günü çıkarıldığı federal mahkeme tarafından tutuklanan Reza Zarrab için hazırlanan iddianamede, savcılık Reza Zarrab'ın banka sahtekarlığı ve karapara aklama suçlamalarıyla ilişkili tüm malvarlığına el konulmasını istedi.    

TUTUKLU YARGILANACAK  

Hürriyet'ten Tolga Tanış'ın haberine göre; ABD'yi dolandırmak, ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarına yasal zemin oluşturan Uluslararası Acil Ekonomik Güçler Yasası'nı ihlal etmek, banka sahtekarlığı ve karapara aklama suçlarından 75 yıl hapisle yargılanması istenen Sarraf'ın kefalet başvurusu ise beş dakika süren ilk duruşmada Yargıç John O'Sullivan tarafından reddedildi.  

20160323021335_56f1714d67b0ac30fcb49709.jpeg

Reza Zarrab'ın, sonraki duruşma tarihi olan 4 Nisan'a kadar federal hapishanede kalacağı açıklandı.  

PARA TRANSFERİNDEKİ ROLLERİ  

New York Güney Bölge Savcısı Preet Bharara, tarafından hazırlanan 21 sayfalık iddianamede önce İran'a uygulanan ABD yaptırımlarıyla ilgili geniş bir arka plan bilgisi veriliyor. Yaptırımların ne zaman ve neden hayata geçirildiği konusunda 1979 İran Devrimi'ne uzanan üç sayfalık tarihsel bir perspektifin ardından ise Sarraf ve diğer iki zanlı hakkında kişisel detaylar aktarılıyor.  

Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde İran yaptırımlarını ihlal etmek için kendine bir şirketler ağı kurduğu belirtilen Reza Zarrab dışında, Reza Zarrab'ın sahibi olduğu Royal Holding'de kendisi için çalışan İranlı Kamelya Cemşidi (29) ve  finansal işlemleri yürütmek için kullandığı, İran'ın kontrolündeki Mellat Exchange'de üst düzey yönetici olan yine İranlı Hüseyin Necafzade'nin (65) ne tür suçlara karıştıkları sıralanıyor. Sonra da halen aranmakta olan Cemşidi ile Necafzade'nin ABD yasalarını ihlal eden para transferlerindeki rolleri aktarılıyor.  

'CİHADA HAZIRIZ'  

Reza Zarrab hakkında hazırlanan iddianamenin en çarpıcı bölümlerinden biri 3 Aralık 2011'de Reza Zarrab ve Necafzade'nin e-posta hesaplarında tespit edilen, Reza Zarrab adına İran Merkez Bankası Başkanı'na yazılmış Farsça bir mektup.   Reza Zarrab'ın imzalaması için yazılan mektupta şöyle deniliyor: "Ruhani Lider (Ayetullah Ali Hamaney) ve (İran) Merkez Bankası'nın saygıdeğer yetkilileri ve çalışanlarının yaptırımlara karşı oynadıkları rol, yaptırımları akıllı bir biçimde etkisiz kılıyor, hatta özel yöntemler kullarak bu yaptırımları fırsatlara dönüştürüyor. Eğilimin yaptırımları yoğunlaştırmak ve artırmak yönünde olduğu bir sır değil ve İran İslam Devrimi'nin bilge lideri bu yılı ekonomik cihad ilan ettiğinden Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Rusya ve Azerbaycan'da şubeler açarak dış ticarette yarım asırlık bir deneyim edinen Zarrab Ailesi, yaptırım karşıtı parasal ve dış ticaret  politikaları uygulamak için her türlü işbirliğine girme isteğimizi bildirmenin bizim milli ve ahlaki görevimiz olduğunu düşünüyor."  

 

"Kefalet başvurusu reddedildi, Reza Zarrab'ın mal varlığına el konulacak" haberi, 23 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 23 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Kefalet başvurusu reddedildi, Reza Zarrab'ın mal varlığına el konulacak haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kefalet başvurusu reddedildi, Reza Zarrab'ın mal varlığına el konulacak 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Dünya Haberleri