KHK mağduru; Çocuklarımı ölüme terk ettiler

KHK mağduru; Çocuklarımı ölüme terk ettiler

KHK mağduru; Çocuklarımı ölüme terk ettiler Hayatlarını yatağa bağlı sürdürmek zorunda olan Uğur ve Sibel Gençtürk’ün babası Hüsnü Gençtürk, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü işsiz geçirdi. Gençtürk, 22 Kasım günü çıkartılan 677 sayılı Kanun Hükmünde...

Hayatlarını yatağa bağlı sürdürmek zorunda olan Uğur ve Sibel Gençtürk’ün babası Hüsnü Gençtürk, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü işsiz geçirdi. Gençtürk, 22 Kasım günü çıkartılan 677 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Mamak Belediyesindeki zabıtalık işinden atıldı. Görevinden alınma gerekçesi ise Gençtürk’e, “Cumhurbaşkanını küçük düşürdüğü ve sosyal medyada hesaplarındaki paylaşımlarının ''Teröristleri övücü nitelik taşıdığı'' şeklinde gösterildi.

''MASRAFLARI KARŞILAYAMAYACAĞIM’

Gençtürk’ün 21 yaşındaki oğlu Uğur, epilepsi hastası ve yüzde 99 engelli raporu var. Ağabeyi ile aynı hastalıkla mücadele eden 16 yaşındaki Sibel ise, sık sık bilincini yitiriyor. Uğur ve Sibel’in hastalığı ilerledikçe beyinde küçülme, bilinç kaybı ve kaslarda erime yaşanıyor. Baba Gençtürk, 3 ay içinde sağlık güvencesinin sona ereceğini belirtti ve “Sadece 3 ay sonra bu ilaçların masraflarını karşılayamayacağım'' dedi.

''ÇOCUKLARIMI ÖLÜME TERK EDİYORLAR’

Gençtürk, oğlu Uğur’un 14 yaşında epilepsi hastası olduğunu ve 4 ay sonra yatağa bağlı olarak hayatını sürdürmek zorunda kaldığını aktardı. Gençtürk, şöyle devam etti: “Uğur 80 kilodan 40 kiloya düştü. Çocuklarımın masraflarını anca maaşım karşılıyordu. Şimdi bu da kalmadı. Yaşananlar çocuklarımı ölüme terk ettikleri anlamına geliyor. Artık bize, aile sağlık merkezi de bakmayacak. Ben memurken oraya gidiyorduk. Özele götürmemiz imkansız. Ben 54 yaşında iş arıyorum. Bana yapılanları kabul etmiyorum.''

İhraç edilmesiyle birlikte geleceğe dair tüm planlarının altüst olduğunu söyleyen Gençtürk, “2017 yılının ekim ayında bitecek kredim vardı. Krediyi de ödedikten sonra emekli olmayı planlıyordum'' dedi. “Peki şimdi ne yapacağız'' diye soran Gençtürk, “Masraflarım çok fazla. Medikalden malzemeler almak zorundayım. Çocukların özel bir bakıma ihtiyacı var. Canla başla çalışarak çocuklarıma baktım. Buna rağmen zorla geçiniyordum'' diye konuştu.

AKİT HEDEF GÖSTERMİŞTİ

Gençtürk ile birlikte Mamak Belediyesinde çalışan 7 kişi Akit gazetesi tarafından 29 Ağustos tarihinde hedef gösterilmişti. Mehmet Özmen imzasıyla yayımlanan haberde konuşan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “PKK/PYD’yi öven paylaşımlarda bulunan personelin durumunu mahkemeye intikal ettirdik. Şu anda belediyemizde PKK’ya yakınlığıyla bilinen 7 personel var'' demişti.

Hedef gösterilme ve işten atılma gerekçesine karşı Gençtürk, şunları söyledi: “İhracıma Facebook’ta yaptığım paylaşımlar gerekçe gösterildi. Deniz Gezmiş’in videosunu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın diploması ve futbolcu lisansının bulunduğu bir fotoğraf. Ama benim adıma açılan sahte bir hesaptan paylaşım yapmışlar. Ayrıca paylaşsam bile ne olacak, fotoğraf paylaşamaz mıyız?'' (DİHABER)

">

"KHK mağduru; Çocuklarımı ölüme terk ettiler" haberi, 17 Ocak 2017 tarihinde yazılmıştır. 17 Ocak 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan KHK mağduru; Çocuklarımı ölüme terk ettiler haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. KHK mağduru; Çocuklarımı ölüme terk ettiler 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
  2. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
  3. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
  4. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
  5. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
  6. 14:37 Babacan'dan Erdoğan'a maaşı çağrısı: "Milyonlarca emekliyi aldatmaktan vazgeçin!"
  7. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
  8. 14:30 Maryland'deki Köprü Faciası: 60 Milyon Dolarlık Kurtarma Çabaları Devam Ediyor
  9. 14:26 Bayraktar: Üretici ve Market Arasındaki Fiyat Farklarına Dikkat Çekiyor
  10. 14:18 Premier Lig'den Radikal Karar: Top Toplayıcı Çocuklar Artık Oyunculara Top Vermeyecek!
  11. 14:14 Goldman Sachs: İstanbul Seçimleri Türk Lirası Üzerinde Olumlu Etki Yaratabilir
  12. 14:06 Yeniden Refah Partisi'ne TGRT'ten Engel: İstanbul Adayları Programa Alınmadı
  13. 14:01 Tacikistan'dan Rusya'daki Konser Salonu Saldırısıyla İlgili 9 Şüpheli Gözaltına Alındı
  14. 13:57 Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Şehitler İçin Vefa Hareketinde
  15. 13:54 Özel Okul Ücretleri Dudak Uçuklatıyor! 1 Milyon Liraya Ulaştı!
  16. 13:52 İEKKK Toplantısında Tunç Soyer'e Veda: "Yola Devam Ediyorum"
  17. 13:50 CHP'den İYİ Parti'ye Sert Tepki: "Kölelik İddialarına Karşı Duruş"
  18. 13:48 Bursa'da Metrobüs Projesi İçin Ön Sipariş Verildi: Mustafa Bozbey'in İncelemeleri
  19. 13:45 Çalışma Bakanı Işıkhan: "31 Mart'ta Yeni Bir Dönem Başlayacak"
  20. 13:45 Süper Lig 31. Hafta Hakemleri Belli Oldu: Öne Çıkan Maçlarda Kimler Düdük Çalacak?
Gündem Haberleri