Kiev'de Beşiktaş taraftarına yapılan saldırının perde arkası

Kiev'de Beşiktaş taraftarına yapılan saldırının perde arkası

Kiev'de Beşiktaş taraftarına yapılan saldırı... Ukraynalı taraftarların Türk taraftalara yönelik saldırıları ve polisin engellememesi de büyük tepki çekti. Holiganlar, Siyah-Beyazlı taraftarlara saldırmak için adeta önceden hazırlık yapmış... SOPALARLA BEŞİKTAŞ TARAFTARINA...

Ukraynalı taraftarların Türk taraftalara yönelik saldırıları ve polisin engellememesi de büyük tepki çekti. Holiganlar, Siyah-Beyazlı taraftarlara saldırmak için adeta önceden hazırlık yapmış... 

SOPALARLA BEŞİKTAŞ TARAFTARINA SALDIRDILAR

Dinamo Kiev-Beşiktaş maçı sırasında çıkan olaylarda bıçaklanarak yaralanan Beşiktaşlı bir taraftar yoğun bakıma alındı.  Çanakkale'den Kiev'e giden Beşiktaş taraftarı Cünyet Gacan yaşananları şöyle anlattı: Önce Kiev taraftarlarından biri arkadaşımıza yumruk attı. Daha sonra gelenler yerdeki arkadaşı tekmelemeye başladı. Kurtararak başka bir bölüme geçtik. Bu sefer ellerinde sopalar olan başka bir grup geldi. İçlerinden birisi arkadaşımızı bıçakladı.  Ambulans çağırmasını istediğimiz polis "Bu ülkeye gelmeseydiniz arkadaşınıza hiçbir şey olmazdı" dedi.  

MAÇ ÖNCESİ DE MASKELİLER SALDIRDI

Deplasman için Kiev'e giden çok sayıda taraftar da maç öncesi saldırıya uğramış, onlarca kişi yaralanmıştı. Yüzleri maskeli, kamuflajlı kişilerin saldırısı sırasında yaralananların bazıları ilk tedavilerinden sonra maçı izleyemeden Türkiye'ye dönmüştü. 

UKRAYNA BASININDA DİKKAT ÇEKEN YORUMLAR

Strana.ua sitesi ise Kiev caddelerinde yaşanan kavgaları değerlendirdi. Kiev emniyetinden kaynaklara dayandırılan habere göre, maçtan bir gün önce kent merkezinde Gulliver alışveriş merkezi civarında yaşanan kavgaya yaklaşık 100 Beşiktaş, 200 Dinamo Kiev taraftarı karıştı. Siteye bigi veren polis yetkilileri, kavganın nedeninin, iki takımın 28 Eylül'de karşı karşıya geldiği maç için İstanbul'a giden Dinamo Kievli taraftarların, Türk taraftarlar tarafından bıçaklı saldırıya uğradığı yönündeki söylenti olduğunu öne sürdü.

MAÇTAN ÖNCE HAVALİMANINA GİDİP ATKIYA BASMIŞLAR

Sosyal medya ve forumlardaki mesajlaşmaları inceleyen site, "The Club", "Parni SS" adlı grupların, maçtan bir gün önce havalimanına giderek, Kiev'e gelen Beşiktaşlılara gözdağı vermeye başladığını yazdı. "Troublemakers ...Ultras Action" adlı sosyal medya hesabında yer alan fotoğrafta, Dinamo Kievli holiganların, 5 Aralık Pazartesi günü havalimanında Beşiktaş atkısının üzerine basarak poz verdikleri görülüyor. Dinamo Kiev taraftarlarının, İstanbul'da çıktığı öne sürülen olaylardan dolayı Beşiktaş taraftarlarından intikam almaya karar verdiği iddiasına yer verilen haberde, "Türk taraftarlar aslında agresiflik konusunda bir tek İngilizlerin gerisinde. Beşiktaş taraftarları maçlarda bıçak taşıyabiliyor. Ama Kiev'deki kavgada bu yönlerini göstermediler" denildi.

TÜRK RESTORANINA DA SALDIRMIŞLAR

Dinamo Kievli taraftarların bir Türk restoranının camlarını kırdığına, hemen yanındaki döviz bürosu ile kuaföre ve bazı otomobillere zarar verdiğine dikkati çeken site, olaylarda HTF, Praetorian Guard, Jotunheim, KCP, Rodiçi adlı grupların ve Harkov şehrinden gelen taraftarların da yer aldığı bilgisini aktardı.

UKRAYNA MEDYASI TÜRK TARAFTARLARI SUÇLADI!

Öte yandan Ukrayna medyasında yer alan haberlerde genelde olayların çıkış nedeni Beşiktaşlı taraftarların yaptıkları taşkınlıklar olarak gösterildi. Beşiktaş taraftarlarının maç günü kent merkezinde Dinamo Kiev bayrağı yaktığına dair görüntü haber bültenlerinde yer aldı. 

GÖRGÜ TANIKLARI: KAMUFLAJLILAR SALDIRDI

Bazı görgü tanıkları ise, kamuflaj kıyafetli, yüzleri maskeli grupların Beşiktaşlıları provoke ederek, küçük gruplar halinde gezen Türk taraftarlara saldırdıklarını anlattı.  Ukrayna basınında maç sırasında Beşiktaşlı taraftarların Kiev Olimpiyat Stadı'nda 300 koltuğu söktüğü ve 1 milyon grivnalık (yaklaşık 140 bin TL) hasara yol açtığı bildirildi. Kiev emniyeti, olaylarda 10 Türk vatandaşının yaralandığını duyurmuştu.

"Kiev'de Beşiktaş taraftarına yapılan saldırının perde arkası" haberi, 08 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 08 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Kiev'de Beşiktaş taraftarına yapılan saldırının perde arkası haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kiev'de Beşiktaş taraftarına yapılan saldırının perde arkası 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 27 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 03:20 4 mucize bir arada: Ödemi söküp atan çay tarifi!
  2. 03:19 Hemen pişsin çok beğenilsin diyenlere irmikli etimek tatlısı tarifi
  3. 03:16 Çin, uzay rüyasına yürüyor: 6 aylık görev başladı!
  4. 03:15 Trabzonspor, 8 yıl aradan sonra ilk defa büyük bir hamle yapmaya hazırlanıyor!
  5. 03:14 Metaverse arsa tutarları düştü: İşte son durum
  6. 03:13 Bu yöntemle yastıklarınız ilk günkü kadar beyaz olacak!
  7. 03:10 Erzincan'da 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi
  8. 03:08 Karpuzun aşırı dozu: Aşırıya kaçarsanız böyle olur!
  9. 02:04 Lokanta ve kafelerdeki KDV artışı resmiyet kazandı
  10. 02:04 Sivrisinek ısırığı sonrası hemen sürün, iz veya kaşıntı kalmaz! İşte evde bulunan çözüm!
  11. 02:04 Monaco, kendi sahasında Fenerbahçe Beko'ya karşı dengeyi sağladı
  12. 02:04 Arda Güler Real Madrid tarihine geçti! Tüm dünya onu konuşuyor
  13. 01:01 Tekstil Sektöründe Sarsıntı! Dev Firma İflas İlan Etti!
  14. 01:01 Arka Sokaklar'a Bomba Transfer! Asıl Kadro Şevket Çoruh'tan Sonra Bu Ünlüyle Tamamlanıyor!
  15. 00:52 Sarı-Lacivertlileri Çileden Çıkaran Açıklama: "Yardım Olmadan Asla Kazanabilirler mi?"
  16. 00:49 Kenya'yı Vuran Sel Felaketinde Ölü Sayısı 44'e Yükseldi!
  17. 00:30 İflas Haberleri Artıyor: Bir Giyim Şirketi Daha Kapanıyor!
  18. 00:27 Belçika Ukrayna'ya F-16 desteği verme kararı aldı
  19. 00:23 Türkiye Yollarının Kötülüğü İlk Kez Bir İşe Yarayacak: Elektrik Üreten Süspansiyon Sistemi!
  20. 00:22 Tırnak Diplerinizdeki Bu Değişiklik Vücudunuzdaki Bir Organın Çöküşünün Habercisi Olabilir!
Spor Haberleri