Kılıçdaroğlu: Anayasanın ilk 4 maddesine dokundurtmayız

Kılıçdaroğlu: Anayasanın ilk 4 maddesine dokundurtmayız

Kılıçdaroğlu: Anayasanın ilk 4 maddesine dok... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni anayasa çalışmalarına değinerek, "Anayasanın ilk 4 maddesine biz dokundurtmayız. Neden? Kurucu iradenin yani bu devleti kuranların iradesi ilk 4 maddede var, onlara dokunmayız. Kimse...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni anayasa çalışmalarına değinerek, "Anayasanın ilk 4 maddesine biz dokundurtmayız. Neden? Kurucu iradenin yani bu devleti kuranların iradesi ilk 4 maddede var, onlara dokunmayız. Kimse kusura bakmasınTürkiye Cumhuriyetini bize kimse altın tepside ikram etmedi. Türkiye Cumhuriyetini babalarımız, dedelerimiz gözyaşıyla, kanlarıyla kurdular." dedi.

Kılıçdaroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sebebiyle 600 kadınla bir araya geldi. Burada kadınlara hitap eden Kılıçdaroğlu, "Eğer bir toplum gelişecekse, büyüyecekse, dünyada saygınlık kazanacaksa bunun tek bir ölçüsü vardır o da kadınlardır. Eğer kadınlar bir toplumda saygın konumdaysa, kadınların sözü geçiyorsa, kadınlara saygı duyuluyorsa, kadınlar eğitimin önündeki bütün engelleri aşıp gerçekten de iyi bir eğitim alabiliyorlarsa o toplum dünyanın en saygın toplumlarından birisi olur." diye konuştu. 


Bugünlerde yeni anayasanın çok tartışıldığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Anayasa değişsin, yeni anayasa gelsin vesaire. Bizi de arada bir suçluyorlar. Diyorlar ki neden siz oturmuyorsunuz da yeni bir şey yapmıyorsunuz diye. Biz aslında oturduk masaya; dedik ki bizim bazı şartlarımız var. Anayasanın ilk 4 maddesine biz dokundurtmayız. Neden; kurucu iradenin yani bu devleti kuranların iradesi ilk 4 maddede var, onlara dokunmayız. Bizim Parlamenter sistemimiz var, 200 yılıdır devam ediyor, Osmanlı’dan geliyor; bu sistemi daha güzel hale getirelim. Hayır diyorlar, oturup tamamını değiştirelim diyorlar."

İlk 4 maddeyi okuyan ve değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Kimse kusura bakmasın Türkiye Cumhuriyetini bize kimse altın tepside ikram etmedi.Türkiye Cumhuriyeti'ni babalarımız, dedelerimiz gözyaşıyla, kanlarıyla kurdular. Bütün anaların yüreği dağlıyor. Her gün şehitlerimiz geliyor. Emin olun, bazı anneler şunu söylüyor: Televizyon haberlerini izleyemiyoruz diyorlar, feryatları duymak istiyoruz diyorlar. Sevgili anneler, elimden geldiği kadar bütün şehit cenazelerine katılırım. Şehit cenazelerinden sonra tören düzenlenir. Törende şehidimizin arkasından aileleri ve yakınları yürür. O yakınlara bir bakın Allah aşkına; gariban Anadolu insanları. Bu Ankara’da oturan beylerin çocukları, hiç gidiyorlar mı oraya, çarpışıyorlar mı? Oturup konuşmasını biliyorlar, vatan-millet edebiyatı yapıyorlar, ''askere gidin, çatışın, mücadele edin vatan için’ diyorlar. Onlar çocuklarını göndermiyorlar, sizin çocuklarınızı gönderiyorlar oralara. Bu gerçeği de sakın unutmayın. Bu vatan bizim vatanımız, şehitler bizim şehitlerimiz. Onların, ailenin de onuru da hepimizin onuru. Ama biz ülkemizde huzur istiyoruz, barış istiyoruz, hiçbir anne ağlamasın istiyoruz. Ağlayacaksa sevincinden ağlasın; derdinden, kederinden değil, sevincinden ağlasın." 

"SİZİN UZUN SÜRE BAŞÖRTÜNÜZLE UĞRAŞTILAR"
"Sizin uzun süre başörtünüzle de uğraştılar." diyen Kılıçdaroğlu, "Kimler? Erkekler uğraştı. Size ne ya, Allah aşkına, size ne? Sizin kılık kıyafetiniz siyasete konu olmaz, istediğiniz gibi giyinebilirsiniz, gezebilirsiniz, düşüncelerinizi söyleyebilirsiniz. Sizin bu güvencenizin teminatı emin olun CHP’dir, biziz. Biz size inanıyor güveniyoruz." dedi.

Bu sözler üzerine kadınlar da "Biz de size inanıyoruz, güveniyoruz." diye bağırdılar. Hiç kimsenin kimliğinden, inancından, yaşam tarzından dolayı ayrılmaması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, bütün insanların kucaklanması gerektiğini, bu güzel ülkede herkesin barış içinde yaşaması gerektiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, sözlerini "8 Mart Dünya Kadınlar Günü hepinize kutlu olsun." diyerek bitirdi.

"Kılıçdaroğlu: Anayasanın ilk 4 maddesine dokundurtmayız" haberi, 08 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 08 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu: Anayasanın ilk 4 maddesine dokundurtmayız haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu: Anayasanın ilk 4 maddesine dokundurtmayız 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:41 Livakovic'le İsmail Kartal arasında özel görüşme dönüyor!
  2. 12:35 Dejounte Murray'nin son saniye basketi rekora gitti!
  3. 12:20 Tamer Karadağlı'nın Şikayet Ettiği Bina Bakanlık Binası Çıktı!
  4. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  5. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  6. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  7. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  8. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  9. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  10. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
  11. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
  12. 11:05 Altın Fiyatları Hareketli: Gram Altın Ne Kadar?
  13. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
  14. 11:00 Sakarya’da 796 bin 924 Seçmen Oy Kullanacak
  15. 10:54 MediaMarkt Türkiye'de Otomatik Kahve Makineleri Trendini Belirliyor
  16. 10:52 Yunanistan'da 6.0 büyüklüğünde deprem
  17. 10:51 GAÜN Öğrencileri Gaziantep Adalet Sarayında Duruşma Seyrine Katıldı
  18. 10:49 CHP İzmir Adayı Tugay: "1 Nisan'da Yeni Bir Sayfa Açılacak"
  19. 10:46 Mehmet Şimşek: Dünya Bankası’ndan 1,5 milyar dolarlık kaynak temin ettik
  20. 10:42 Nejat İşler: Ben her gün ölümü düşünüyorum
Politika Haberleri