Kılıçdaroğlu, 'CHP sokağa inecek mi' sorusunu yanıtladı!

Kılıçdaroğlu, 'CHP sokağa inecek mi' sorusunu yanıtladı!

Kılıçdaroğlu, 'CHP sokağa inecek mi' sorusun... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu sabah RS FM'de Enver Aysever'in konuğu oldu. 'Oyuna Devam' programına saat 8:30'da bağlanan Kılıçdaroğlu, yurttaşların ?#kılıçdaroğlunasoruyorum?? etiketiyle sosyal medyada paylaştığı...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu sabah RS FM'de Enver Aysever'in konuğu oldu. 'Oyuna Devam' programına saat 8:30'da bağlanan Kılıçdaroğlu, yurttaşların ?#kılıçdaroğlunasoruyorum?? etiketiyle sosyal medyada paylaştığı soruları da yanıtlıyor. Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle: (AKP'de ByLock kullanan bakanlar var iddiası) 4 bakan var. Elde bu tür bilgiler var ama bunların belgeyle desteklenmesi gerekiyor. Şunu da gayet net biliyorum. Bylock kullananların isimleri seçilerek savcılıklara bildiriliyor. AKP'li milletvekilleri ve bakanlar için koruma kalkanı var.

'YENİDEN CHP'YE SALDIRMAYA BAŞLADILAR'

Baskıcı rejimler belli yöntemlere başvururlar. AKP 15 Temmuz'dan sonra ''egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' dedi, demokrasi dedi. Bugün gelinen noktada tam tersini yapıyor Adalet ve Kalkınma Partisi. Söylediğim şeyleri Taksim'de söyleyince, Yenikapı'da söyleyince alkışladılar. Grup Toplantısında söylediğimdeyse eleştirdiler. Yeniden CHP'ye saldırma dönemi başladı. Baskıcı dönemlerde Ecevit, Baykal sorgulanmıştır, tutuklanmıştır, gözaltına alınmıştır. Biz de bugün benzer şeylere maruz kalabiliriz. Bu tablo ortadayken ''Hayır, kimse bana dokunamaz' demeyi doğru bulmuyorum.

'SALDIRININ ARDINDAN BAŞBAKAN ARAMADI'

(Kılıçdaroğlu ve CHP'ye yapılan saldırılar) Camide üstüme kurşun atılması Başbakan'ın (Binali Yıldırım) önünde oldu. Bütün polisler oradaydı. O kişi yakalanmadı. Neden yakalanmadı? Neden cezalandırılmadı? Çünkü bunlar iktidar tarafından gerçekleştirilen olaylar. En azından şu yapılabilirdi. Bu polis tişörtlerini o kişiler nereden, kimlerden aldılar? Başbakanın talimat verip araştırılmasını sağlaması gerekirdi. Beni de aramadı

'YENİKAPI'YA GİTMEKTEN PİŞMAN DEĞİLİM'

Yenikapı'ya gitmekten pişman değilim. Neden olayım? Türkiye'de bir daha darbe olmaması için 12 maddeyi açıkladım. O maddelerin hepsi doğrudur.

'AKP'NİN GETİRECEĞİ SİSTEMİ BİLMEDEN YORUM YAPMAK DOĞRU DEĞİL'

Kategorik olarak başkanlık sistemine karşıyız. AKP'nin getireceği başkanlık sistemini bilmeden bu konuda yorum yapmak doğru değil. Metni görmeden metin varmış gibi yorum yapmak CHP'nin anlayışıyla bağdaşmaz, ben kendilerine bunu dedim.

'GÜLEN'İN İADE EDİLMEMESİNİN KAPISINI AÇMIŞ OLACAKLAR'

Keşke yüce yaradanın her dediğini yapsalar. Kul hakkı yeme, adaletle yönet diyor ama yapmıyorlar. Bunların hiçbir dediğine güvenilmez. İdamı gündeme getirdiği andan itibaren Fethullah Gülen'in iade edilmemesinin kapısını açmış olacaklar. Bu yanlış bir yol. Ben Türkiye'de yargılayacağım diyeceksiniz, idam yok diyeceksiniz. Gülen'in iadesini isteyeceksiniz. Siz idamı gündeme getirdiğinizde bunların hiçbirisi gerçekleşemez. Ben Gülen'e 'Gel ülkende yargılan' da dedim.

(AYM'ye güveniyor musunuz?) Gözaltına alınıp, mahkemeye sevk edilen herkes tutuklandı. Anayasa Mahkemesi kendi üyesi ile ilgili verdiği karar vahim bir karardır. KHK ile ilgili verdiği karar vahim bir karardır. Yürütmenin kararlarına ben bakamam kararını verdi. Yürütme tarafından elde edilen gücün hukuk içerisinde denetleneceğini söylüyordu. 15 Temmuz sonrası yaratılan atmosferin etkisinde kalarak bu kararı verdi. Rektör atamaları KHK ile düzenlendi. Maalesef Anayasa Mahkemesi kararı nedeniyle…

'İYİ YÖNETİLMEYEN ÜLKEDE HER ŞEY OLABİLİR'

(Türkiye parçalanır mı) Türkiye iyi yönetilmiyor. Bunun herkes farkında, AKP'ye oy veren vatandaş da farkında. İyi yönetilmeyen ülkede her şey olabilir. 'HÜKÜMETİN DARBE GİRİŞİMİNDEN HABERİ OLDUĞU KESİN' ('Darbe biliniyordu' iddiası) Parti sözcümüz şunu sordu: Girişimden önceden haberiniz var mıydı? Buna henüz cevap alınmış değil. Bu konuda sonrasında pek çok yayın yapıldı, kitap çıktı. Askeri yetkilinin bunu bildirdiği gibi bilgiler de ortaya çıktı. 'Bunlar yüzde 100 doğrudur' diyemeyiz ama kuşku uyandıran bilgiler var. Hükümetin darbe girişiminden haberi olduğu kesin. Bir subay MİT'e gidip haber verdiyse herhalde haberi vardır. Buradaki gerçekleri zamanla öğreneceğiz. Bugünden başkanlık sistemini getirmek için düzenlemeydi demek için elde belge-bilgi olması gerekir.

'DARBE RİSKİ YOK'

(Darbe tehlikesi hala var mı?) Ben bir darbe riski olacağını sanmıyorum. Darbe hangi gerekçeyle olacak? Bence öyle bir risk yok. Ama birileri kendi baskıcı yöntemlerini sürdürmek için ''darbe riski'ni dillendiriyorlar.

CHP MUHALEFETİNİ SOKAĞA KAYDIRACAK MI?

Korku yaratarak sokağa çıkma içerisinde CHP asla olmaz. Mitinge miting yaparız. Cumhuriyete, laikliğe, Atatürk'e sahip çıkan herkesi mitinge davet ediyorum. CHP bayrağı da götürmeyeceğiz. Amacımız birlik ve bütünlük sağlamak. Ülkenin bölünme kaygısını bu ülkenin başbakanı dile getiriyor. Bir ülkeni başbakanı ülke bölünecek diyor ve bunun tehlikesini farkında değil. Ülke iyi yönetilmiyor. Her türlü riske açık bir ülkeyiz. İyi yönetilseydi darbe girişimi olabilir miydi? Fethullah Gülen cemaati tehlikesi 2004'lü yıllarda söyleniyor ve hiçbir şey yapılmıyor. Mehmet Dişli'nin görevde kalması için yasa yapılıyor. Onu görevde tutan kim?

'TÜRKİYE DIŞ POLİTİKADA TARİHİNİN EN BÜYÜK YENİLGİSİNİ ALDI'

(Suriye Devlet Başkanı Beşat Esad gitmeli mi?) Dış politikada Türkiye tarihinin en büyük yenilgisini aldı. Emevi Camisi'nde namaz kılacaklardı, ne oldu? Tam tersi oldu. Silah göndermeyin dedik gönderdiler. Suriye'de akan kanın sorumlusu AKP'dir. (Esad kazandı mı?) Hayır. Oraya doğru gidiyor.

 

"Kılıçdaroğlu, 'CHP sokağa inecek mi' sorusunu yanıtladı!" haberi, 14 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 14 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu, 'CHP sokağa inecek mi' sorusunu yanıtladı! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu, 'CHP sokağa inecek mi' sorusunu yanıtladı! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:00 Galatasaray'da Kadro Revizyonu: Yeni Sezon için Transfer Hamleleri Başladı
  2. 12:45 İsveçli metal grup In Flames'den İstanbul Konseri!
  3. 12:41 Livakovic'le İsmail Kartal arasında özel görüşme dönüyor!
  4. 12:35 Dejounte Murray'nin son saniye basketi rekora gitti!
  5. 12:20 Tamer Karadağlı'nın Şikayet Ettiği Bina Bakanlık Binası Çıktı!
  6. 11:56 Yeni bir kararla emekli promosyon ödemelerine özel bankalar da dahil edildi
  7. 11:56 Clinton ile Obama'nın da katıldığı etkinlikte Biden'a Gazze protestosu: "Kendinden utan, Joe Biden"
  8. 11:55 Son Dakika: Eros davasında Başsavcılıktan itiraz!
  9. 11:40 AKP'li belediye emeklilere 2 bin TL’lik alışveriş kartı vermek için sokakta isim listesi oluşturdu
  10. 11:34 Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'tan 'hapis cezası' iddialarına yanıt
  11. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  12. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  13. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  14. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  15. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
  16. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
  17. 11:05 Altın Fiyatları Hareketli: Gram Altın Ne Kadar?
  18. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
  19. 11:00 Sakarya’da 796 bin 924 Seçmen Oy Kullanacak
  20. 10:54 MediaMarkt Türkiye'de Otomatik Kahve Makineleri Trendini Belirliyor
Politika Haberleri