Kılıçdaroğlu: Dokunulmazlıkların kalkmasına CHP onay verecek!

Kılıçdaroğlu: Dokunulmazlıkların kalkmasına CHP onay verecek!

Kılıçdaroğlu: Dokunulmazlıkların kalkmasına ... CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CNNTurk'te Ahmet Hakan'ın hazırladığı Tarafsız Bölge programında, gazeteciler Nedim Şener, Erdem Gül ve İsmail Saymaz'ın sorularını yanıtlıyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'te...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CNNTurk'te Ahmet Hakan'ın hazırladığı Tarafsız Bölge programında, gazeteciler Nedim Şener, Erdem Gül ve İsmail Saymaz'ın sorularını yanıtlıyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'te oylanacak dokunulmazlık oylamasında 'Evet'' diyeceğini açıkladı!

Ancak Kılıçdaroğlu, kendilerinin bu oylamanın sadece bir AKP oyunu olduğunu, terörü desteklediği iddia edilen HDP'li vekillerin zaten mevcut anayasının 14. maddesi gereği yargılanabileceğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu, kendilerinin milletvekillerinin kürsü dokunulmazlığı haricindeki tüm zırhtan arındırılması gerektiği teklifini Meclis'e sunduklarını, ancak AKP'nin bunu reddettiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun büyük yolsuzluklara imza atan bakanları koruduğunu, esas yolsuzluğun yasamada, yani Meclis'te değil, yürütmede yani bakanlıklarda gerçekleşebileceğini ve bu yüzden kürsü dokunulmazlığı korunarak dokunulmazlığın tamamen kalkması gerektiğini söyledi. Hukuksuz bir oylamayı neden destekledikleri yönündeki soruyu ise bu oylamanın Anayasa Mahkemesi tarafınca bozulacağını ve bu süreçte AKP'nin propaganda şansını ortadan kaldıracaklarını ifade etti.

Kılıçdaroğlu, Türkiye'deki hukuksuzluğu gözler önüne sermek adına kendilerinin de cezaevine girmekten gocunmayacağını söyledi. 

Kılıçdaroğlu, "Dokunulmazlıkların kalkmasını istiyoruz. Siyasetçi bedel öder. Biz de bedel ödemekten korkmuyoruz. Bağımsız olmayan yargı, yazarı hapse atıyor; biz de atılmayı göze aldık. Biz dokunulmazlık zırhının ardına asla saklanmak istemiyoruz. Bakanların da dokunulmazlıkları kalksın, mevcut ya da eski bakanlar hangisi olursa. Hiç kimsenin olmayacak. Başbakan dahil. Eğer bunlar yürekliyse, bakanların da dokunulmazlığını kaldırıyoruz derler.  Anayasa'ya aykırı düzenleme geliyor buna rağmen evet diyeceğiz. Anyasa'ya aykırı halkı kandırmaya yönelik bir düzenleme geliyor. Dokunulmazlık kalktıktan sonra bizi hapse atacaklarla atsınlar. Gerçek demokrasiyi bu ülkeye getirmek için, gereken tüm bedeli ödemeye hazırız.

HDP de dokunulmazlık teklifine "evet" demeli.

Sert konuşma noktasına geldik. Ne söylerlerse onlara karşılık vereceğiz. Bu yeni bir taktik" dedi.

Siyasette sert üslup

Sert konuşma noktasına geldik. Ne söylerlerse onlara karşılık vereceğiz. Bu yeni bir taktik. Türkiye zaten kutuplaştı. Onları geçtik zaten. Kendileri söylüyor zaten Yasama, Yürütme, Yargı bizde diye. Bütün sisteme baktığımızda meslek odalarının, sendikaların üzerinde baskı var. Sendikalardan ses çıkıyor mu? Çıkmıyor. Çünkü korkutuyorlar.

'Türkiye'de darbe olmuştur'

Kılıçdaroğlu, 'Parlamenter sistem  uz dolabındadır denilerek darbe başlangıcı yapılmış ve nihayet bir darbe yapılmıştır" dedi.

CHP'nin söylem ve tavrındaki sertliği artık her alanda göstereceğiz. Bu zamana kadar çok kibar gittik. Artık, hırsıza hırsız diyeceğiz.

Başkanlık sistemini getirmek istiyorlar. Onu getiremezler, buna biz izin vermeyiz.

'Hükümetin elemanları onlar'

Bugün savcıların çoğu hükümetin elemanı sadece.

Kimlik bilgilerinin sızdırılması

2004-2009 arasında kimlik bilgileri satılıyordu zaten. Bunlar yazıldı çizildi. Avukatlar götürüp sattı bilgileri. Bunların tek hedefi var acaba CHP'yi nasıl suçlarız diye. Pazarlayan satan AKP hükümetinin kendisi. Bilgiler hükümetin güvencesinde. CHP'yi suçluyorlar şimdi. Akla hayale gelmeyecek iddialar. Bence bu bilgiler AKP'nin bir il örgütünden sızdı. CHP'den sızsaydı evlenen kadınların kızlık soyadları olurdu. Bunlar bizde var.

Kilis'te yaşananlar

Kilis patlamaya hazır bir kent durumunda. Önceki gün olaylar çıktı, dükkanlar yağmalandı orada. Bu tabloyu kaldıramaz Kilis. Orada ciddi bir sorun var, bu sorunun aşılması lazım. Aşılabilir mi çok zor. Türkiye'nin Suriye politikasının değişmesi lazım. Ayrıca, yandaşlar yazdı ki, ABD'de Erdoğan, Obama'ya 'PYD'yi bırakın Türkmenler ve Araplar IŞİD'i geriletsin' dedi. sonra bu roketler düştü. Daha önce yapılan konuşmaları da hatırlayınca burada bir müdahaleye zemin hazırlık arayışı oldu diyebiliriz, akılda bu soru kalıyor! 

Karaman'daki istismar skandalı

Aile Bakanı'nın Ensar'ı korumaya yönelik sözünü okuyunca bu nasıl bir bakan, bu nasıl bir anne diye sordum kendime. Psikologlar dedi ki buradaki en büyük tehlike "bir sefer sözü.." Ben daha hafifini söylemişim. "Önüne yatarım" sözü Anadolu'da kulalnılar bir cümle. Bir bakan açıkça çocukların hakkını değil de kurumun hakkını savunuyorsa... Nesi var savunulacak? Bu evleri, yurtları açanlar yasadışı iş yapıyor. İlköğretim ve ortaöğretimde yurtları MEB açar. Yasadışı bir yere bir kamu görevlisi gidip ders veremez. Aileler biz çocuklarımızı Ensar ve Kaimder'e verdik diyorlar. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakan, Ensar'ı savundu ben çocukları savundum. Kan beynime sıçradı onlar bunu savununca. Ben halka hitap ediyorum, üniversitelilere değil. Grup konuşmam bu.

O cümleyi yine kullanırım

Ben onu (Cumhurbaşkanı Erdoğan) muhatap almıyorum. Siyasi sapık kendisi. Onun amacı bana saldırmak. Ben de diyorum ki beni niye muhatap alıyorsun, sen Cumhurbaşkanısın. Toplumun her kesimini kucaklaması lazım. Tansiyon yüksekse düşürmesi yazım. Ama bu tam tersini yapıyor, çıtayı yükseltiyor. İstediği kadar yükseltsin; ben daha fazla yükselteceğim.

Siyasi sapık tartışması

Ben onu (Cumhurbaşkanı Erdoğan) muhatap almıyorum. Siyasi sapık kendisi. Onun amacı bana saldırmak. Ben de diyorum ki beni niye muhatap alıyorsun, sen Cumhurbaşkanısın. Toplumun her kesimini kucaklaması lazım. Tansiyon yüksekse düşürmesi yazım. Ama bu tam tersini yapıyor, çıtayı yükseltiyor. İstediği kadar yükseltsin; ben daha fazla yükseltecem. AKP tabanında vicdan varsa o çocuklara sahip çıkan bir siyaseti sahiplenmeleri lazım. Sahiplenmeyenleri değil. Benim bütün kavgam mücadelem mağdur olan çocuklara sahip çıkmak için.

Ailelere para teklif ediliyor

Ensar Vakfı yasa dışı ev açtı. Buna kim izin verdi. Devlet göz yumdu. Bu evlerden üç beş tane değil, Bu evlerden onbinlerin üzerinde evlerin olduğu söyleniyor. Bu vakıf adam gibi vakıf olsa, kendi üzerine düşen gölgeden rahatsız olsa, daha önceden vukatı olan birini getirip ders verdirmez. bu evlerde.  Karaman'daki olayda bütün evlere gidildiği ve büyük paralar teklif edilidiği, davalardan vazgeçilmesi istendiğini biliyoruz. Davadan vazgeçtiğiniz zaman daha az bir hapis cezası alınacak. Ailelere neden baskı yapılıyor?

"Karaman raporu anlatılacak gibi değil"

Karaman ile ilgili bana verilen rapor anlatılacak gibi değil. Nasıl anlatacaksınız ki? Çokuların hakkına sahip çıkmanın temelinde bu yatıyor. Bu evleri açanlar, bu evlerde eğitim verenler zorunludur. Kabahati olmayanlar ise anneler ve babalardır. Bu evler, bu yurtlar kaçak mı kaçak. İktidardaki herkes biliyor mu. Biliyor. Bu çocuklar buralarda istismar ediliyor.

Bir kent güzel şeylerle anılmak ister. Böyle kötü olaylarla değil. Karaman da böyle. Böyle bir olayın orada olması bütün Karamanları üzmüştür. Ama ben onlara buradan şunu söylüyorum: Üzülmeyin. Bütün baskılara rağmen sonuçta soruşturmalık oldu. Bu dosyayı en ucuz nasıl kapatırızın derdindeler. Bir kişiye ceza vermek yetmiyor. Herşeyin soruşturulması lazım. Kaçak evleri açanların içinde kamu görevlileri var. Bu nasıl bir iştir?

"Kılıçdaroğlu: Dokunulmazlıkların kalkmasına CHP onay verecek!" haberi, 13 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 13 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu: Dokunulmazlıkların kalkmasına CHP onay verecek! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu: Dokunulmazlıkların kalkmasına CHP onay verecek! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:42 İstanbul Valisi Gaziosmanpaşa'daki Toprak Kaymasıyla İlgili İncelemelerde Bulundu
  2. 11:39 Fenerbahçe'de Sadettin Saran Adaylığını Açıkladı
  3. 11:34 NASA Başkanı: Çin'in Gizli Uzay Varlığı ve Ay İddiaları ABD'yi Endişelendiriyor
  4. 11:31 Ortadoğu Gerilimi: Piyasalarda Hareketlilik Devam Ediyor
  5. 11:28 İçişleri Bakanı: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İddiaları İçin Soruşturma Başlatıldı
  6. 11:24 Galatasaray, Okan Buruk'a Yıllık 30 Milyon TL'lik Zam Teklif Ediyor
  7. 11:21 Gazze'deki İsrail Saldırılarında Can Kaybı Artıyor: Son 24 Saatte 37 Ölü, 68 Yaralı
  8. 11:17 Stute Şirket Grubu İflas Başvurusu Yaptı: Ekonomik Zorluklar Artıyor
  9. 11:10 Sağlık Dünyasında Yeniden Parlayan Kuyruk Yağı: İbn-i Sina ve Canan Karatay'dan Destek!
  10. 11:02 Özgür Özel, Anıtkabir’i ziyaret etti: Anıtkabir Özel Defteri’ni de imzaladı
  11. 10:42 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Emeklilerle ilgili birtakım hazırlıklar var
  12. 10:37 Reklam Kurulu’ndan aldatıcı reklamlara 3,5 ayda 94 milyon TL ceza
  13. 10:31 AK Partili Yenişehirlioğlu'ndan 'Rolex' açıklaması: Helal yoldan edindim
  14. 10:22 Türkiye yazarı Necmettin Batırel: Döviz can çekişiyor, TL destan yazıyor
  15. 10:14 Algı testi: Resimdeki S harfini 6 saniyede tespit edin
  16. 09:58 Sarıyer'de TEM Otoyolu'nu kilitleyen kaza: 4 kişi yaralandı
  17. 09:52 Dilan Polat, Erdoğan’a yazdığı mektubu neden göndermedi: İşte yanıtı
  18. 09:45 Erdoğan imzaladı: O isimler gece yarısı görevden alındı
  19. 09:41 Metin Akpınar'ın kızı "Annem Ümit Besen yüzünden hapse girdi" dedi, cevap gecikmedi
  20. 09:34 Ali Yerlikaya duyurdu: 'Odacılar' suç örgütü çökertildi: 34 kişi yakalandı
Politika Haberleri