Kılıçdaroğlu: Gülen derhal iade edilmeli

Kılıçdaroğlu: Gülen derhal iade edilmeli

Kılıçdaroğlu: Gülen derhal iade edilmeli CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da 15 Temmuz akşamı Fethullahçı darbeciler tarafından bombalanan Özel Harekat Merkezi'ni ziyaret etti.Ziyaret sırasında konuşan Kılıçdaroğlu, "Vatan evlatlarımız şehit oldu...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da 15 Temmuz akşamı Fethullahçı darbeciler tarafından bombalanan Özel Harekat Merkezi'ni ziyaret etti.

Ziyaret sırasında konuşan Kılıçdaroğlu, "Vatan evlatlarımız şehit oldu onlara demokrasi şehidi diyoruz. Onları asla unutmayacağız. Türkiye'nin yeniden ayağa kalkması, ortak bir dil oluşturması onların hayatlarını feda etmesi ile gerçekleşti aslında. Ordu içinde yuvalanan, paralel çete olarak ifade edildi ama, kamuoyu FETÖ olarak tanımlıyor. FETÖ terör örgütünün devletin içinde bu kadar yuvalanması, yapılanması üstelik silahlı kuvvetler gibi bir örgütün içinde bu ölçüde yuvalanması hepimizin üzerinde düşünmesi gereken bir tablo" dedi. 

Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ziyaret sırasında, "Silahlı Kuvvetlerimizin içerisine çöreklenmiş paralel çete unsurluları tarafından her biri, birer ton ağırlığında lazer güdümlü 2 tane füze atılmak suretiyle 43 tane özel harekat personelimiz burada şehit edildi. Bu özel harekat personelimiz, terör ile mücadeleden dolayı aylardır evinden uzakta olup birkaç günlüğüne istihbarat için buraya gelen arkadaşlarımızdı. Darbe girişimi ile birlikte kendilerine görev verildi. Göreve gitmek üzere buraya toplu olarak binanın önüne çıkmışlardı maalesef F-16'lardan atılan bombalar ile 43 şehit verdik. Türk polisi, dün olduğu gibi bugün de anayasamızın temel değerlerine bağlıdır. Hukuktan yanadır. Meşru otoritenin emridir" diye konuştu. 

FETHULLAH GÜLEN DERHAL İADE EDİLMELİ

15 Temmuz darbe girişimi gecesi havadan bombalanan Gölbaşı Özel Harekat Merkezi'ni ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada "Bu darbe girişiminin arkasında olduğu yönünde kuvvetli şüphe bulunan Fethullah Gülen derhal iade edilmelidir. Eğer kendisi bu iddiaları reddediyorsa, gelip yargı önünde hesap vermeli" dedi.

POLİS TEŞKİLATINI GÜÇLENDİRMEK VE ONLARA GÖZÜMÜZ GİBİ BAKMAK HEPİMİZİN GÖREVİ

Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları;

Şu ifade çok önemliydi, Anayasa'nın ruhuna sadık kalarak görev yapan polis teşkilatımız hepimizin gözbebeği olmak durumundadır. Onlar, biz bu ülkenin sokaklarında rahat gezelim diye yeri geldiğinde canını veren kardeşlerimizdir. Polis teşkilatımızı güçlendirmek ve onlara gözümüz gibi bakmak hepimizin ortak görevidir. 15 Temmuz'da yaşanan olay Türkiye tarihinde birden fazla ilki doğurdu.

ONLARI ASLA UNUTMAYACAĞIZ

Birincisi demokrasiye, özgürlüklere ve hukukun üstünlüğüne bağlılık konusunda büyük bir ortak payda oluşturdu.  43 arkadaşımız, burada şehit oldu. Onlara demokrasi şehidi diyoruz, onları asla unutmayacağız. Türkiye'nin yeniden ayağa kalkması, onların hayatlarını feda etmesiyle gerçekleşti.

"FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜNÜN DEVLETİN İÇİNDE BU KADAR YUVALANMASI, DÜŞÜNÜLMELİ" 
Kılıçdaroğlu, "Yeri geldiğinde canlarını feda eden vatandaşlarımız, kardeşlerimizdir. Polis teşkilatımızı güçlendirmek onlara gözümüz gibi bakmak hepimizin ortak görevidir. 15 Temmuz akşamı yaşana olay, Türkiye tarihinde birden fazla ilki doğurdu. Bunlardan ilki demokrasiye bağlılık konusunda bütün Türkiye'de ortak payda oluştu. Vatan evlatlarımız şehit oldu onlara demokrasi şehidi diyoruz. Onları asla unutmayacağız. Türkiye'nin yeniden ayağa kalkması, ortak bir dil oluşturması onların hayatlarını feda etmesi ile gerçekleşti aslında. Ordu içinde yuvalanan, paralel çete olarak ifade edildi ama, kamuoyu FETÖ olarak tanımlıyor. FETÖ terör örgütünün devletin içinde bu kadar yuvalanması, yapılanması üstelik silahlı kuvvetler gibi bir örgütün içinde bu ölçüde yuvalanması hepimizin üzerinde düşünmesi gereken bir tablo. Siyasi görüşümüz farklı olabilir ama tüm siyesi partilerin demokrasinin üstünlüğü, devletin liyakat esasına dayanması konusunda ortak bir tavır takınmaları çok önemli" açıklamasında bulundu. 

GÜLEN AKLANMAK İSTİYORSA TÜRKİYE'DE YARGILANMALI

Umarım önümüzdeki günlerde siyasi partiler bir araya gelirler ve bu sorunu çözmüş oluruz. Fethullah Gülen'in kesinlikle Türkiye'ye iade edilmesi lazım. Ben aklanmak istiyorum diyorsa, Türkiye'de yargılanmalıdır. Fethullah Gülen'in Türkiye'ye teslim edilmesi gerekiyor."

"Kılıçdaroğlu: Gülen derhal iade edilmeli" haberi, 26 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 26 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu: Gülen derhal iade edilmeli haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu: Gülen derhal iade edilmeli 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  2. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  3. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  4. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  5. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  6. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  7. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
  8. 15:18 İş Bankası'ndan heyecan verici duyuru: 16 İl ve 21 ilçede memur alımı başlıyor!
  9. 15:18 Yerel seçimlerde kolaylık: THY'den ücretsiz iade ve değişiklik hakkı
  10. 15:18 BM İnsan Hakları Komiseri: İsrail'in Gazze'de Açlığı Silah Olarak Kullanması Savaş Suçu Olabilir
  11. 15:17 İstanbul'dan milyarder sürprizi: Zenginler listesinde beklenmedik isimler!
  12. 15:17 İsrail Eurovision'a Katılıyor! Eden Golan Sahnede Olacak!
  13. 15:14 Çöl Tozlarından Korunmanın Önemi ve Yöntemleri
  14. 15:10 İlkbaharda Gül Dikimi: Bahçenizi Renklendirin!
  15. 15:05 Türkiye'nin Döviz Rezervleri 22 Mart Haftasında Hızla Eriyor: Brüt Rezervler 4 Milyar Dolar Azaldı
  16. 15:02 Yeniden Refah Parti'li adaydan mevcut iktidarın Gazze politikasını eleştiri
  17. 14:53 Trump Markalı Ürünler: Yüksek Fiyatlar ve Alay Konusu Olmalarıyla Gündemde
  18. 14:49 Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Deprem Şehitleri Anısına Anıt Yapıldı
  19. 14:45 Özge Özpirinçci Saçlarını Boyattı! O Haliyle Kime Benzedi!
  20. 14:44 Muğla'nın Datça İlçesi Açıklarında 3.9 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Verilerine Göre Detaylar
Politika Haberleri