Kılıçdaroğlu: Önce aslan gibi kükrediler, sonra kedi gibi miyavladılar

Kılıçdaroğlu: Önce aslan gibi kükrediler, sonra kedi gibi miyavladılar

Kılıçdaroğlu: Önce aslan gibi kükrediler, so... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye ile İsrail arasında varılan mutabakat ve Türkiye ile Rusya arasında gelinen ilişkilere ilişkin, "Bunların dış politikası; önce aslan gibi kükreyeceksin yemeyince de kedi gibi...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye ile İsrail arasında varılan mutabakat ve Türkiye ile Rusya arasında gelinen ilişkilere ilişkin, "Bunların dış politikası; önce aslan gibi kükreyeceksin yemeyince de kedi gibi miyavlayacaksın. Dış politikada, büyük lokma yutabilirsin ama büyük laf etmeyeceksin aksi takdirde tükürdüğünü yalatırlar. Resmi bir özür Türkiye'ye ulaşmış değil. Şu söyleniyor; Netanyahu telefon ile Obama'nın yanında benden özür diledi. Bir özür dileme var mı yok mu bilmiyoruz. Kendisi kalkıp Putin'e mektup yazmayı biliyor. Netanyahu'dan resmi yazılı bir özür mektupu isteyemiyor. Resmi bir özür mektubu yazılmalı. Devletin arşivine girmeli. Böyle bir şey olmadı. 'Telefonda özür dilendi' dendi orada kaldı" dedi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Teröristler kadar bizler gururlu, onurlu olmazsak onların karşısına dikilmezsek, bilesiniz ki bu ülkede büyük bir kırılma olur" şeklindeki konuşmasını eleştiren Kılıçdaroğlu, "Kıbrıs çıkarmasında bu kadar şehit vermedik. Hz. Ömer Dicle'nin kenarında kaybolan bir koyundan kendisini sorumlu tutuyorsa, 700 şehitten kim kendisini sorumlu tutacak? Bunun cevabını arıyorum ben. Diktatör bozuntusu konuşma yapıyor. "Terör ile mücadele etmek için en az teröristler kadar onurlu ve gururlu olmalıyız" diyor.

Bütün şehit annelerine, babalarına sesleniyorum; onuru ve gururu ne zamandan beri Türkiye Cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanı teröristler üzerinden tanımlamaya başladı. Bütün şehit ve gazilerimizin onuru, gururu var. Başımızın üstünde yeri var. Terör örgütü üzerinden tanım yapanları da şiddetle kınıyorum. Onların ne onur ne de gururu var. Namusu, şerefi unuttular zaten. Şimdi şerefi ve onur unutturmaya çalışıyorlar. Bu toprakların değerini düşürmeye kimin hakkı var. Efendim bu bir gafmış. Gaf değil gaf değil. Prompter geçenleri okuyor. Bakın o bölüme. Yazıklar olsun. Herkesin buna yazıklar olsun demesi lazım. Arkasından tek tek gazeteler, televizyonlar aranıyor sakın bunu haber yapmayın diye. Neden baskıya teslim oluyorsunuz? Attığınız her geri adım boynunuza yular olarak geri gelecektir. Hiç de yanlışlıkla söylemedi. Daha düne kadar şehitlere 'kelle' demiyor muydu? Bunun hesabını halk adına medya sormalı. Terör bir insanlık suçudur" diye konuştu. 

"BUNLARIN DIŞ POLİTİKASI; ÖNCE ASLAN GİBİ KÜKREYECEKSİN YEMEYİNCE DE KEDİ GİBİ MİYAVLAYACAKSIN" 
Türkiye ile İsrail arasında varılan mutabakat ve Türkiye ile Rusya arasında gelinen ilişkilere ilişkin Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı: "Dış politika haberlerini diğer ülkelerin yaptığı açıklamalardan öğreniyoruz. Tayyip Erdoğan'ın özür dilediği açıklandı. Kimsin sen özür dileyecek. Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil edeceksen otur adam gibi temsil et. Sen temsil edemezsin gücün yok senin. Bu nasıl bir ülke? Sınırımızı ihlal eden Ruslar. Daha önceden yapılan açıklamada özür dilenmeyecek deniyordu. Nedir bunların dış politikası; önce aslan gibi kükreyeceksin yemeyince de kedi gibi miyavlayacaksın. Geldikleri nokta bu. Aslan gibi kükrediler ben talimatı verdim. İç politikanın malzemesi yaptılar. Şimdi kedi gibi miyavlıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti'ni onuru ile oynuyorsun sen. Elbette bütün ülkeler ile barış içinde yaşamalıyız. Ama ülkenin onurunu, gururunu koruyarak. Sen bu ülkenin ve milletin onurunu, gururunu ayaklar altına aldın. 


DIŞ POLİTİKADA, BÜYÜK LOKMA YUTABİLİRSİN BÜYÜK LAF ETMEYECEKSİN AKSİ TAKDİRDE TÜKÜRDÜĞÜNÜ YALATIRLAR
İsrail askerleri uluslararası sularda gemiyi bastılar 10 vatandaşımızı katlettiler. Türkiye, korsan bir devlete yakışır bir eylem ile karşılaştı. Evet hükümet doğru bu itirazın arkasında durmalı dedik. Dış politika iç politikaya malzeme edilmemeli dedik. İsrail'i bir numaralı düşman ilan ettiler. Dış politikada, büyük lokma yutabilirsin ama büyük laf etmeyeceksin. Arkasında durmayacağın lafı etmeyeceksin. Aksini yaparsan tükürdüğünü sana yalatırlar. Geldiğimiz nokta budur. 

PUTİN'E MEKTUP YAZMAYI BİLİYOR NETANYAHU'DAN RESMİ YAZILI BİR ÖZÜR MEKTUPU İSTEYEMİYOR
Ablukayı delip gideceğiz dediler yapamadılar. Resmi bir özür Türkiye'ye ulaşmış değil. Şu söyleniyor; Netanyahu telefon ile Obama'nın yanında benden özür diledi. Bir özür dileme var mı yok mu bilmiyoruz. Kendisi kalkıp Putin'e mektup yazmayı biliyor. Netanyahu'dan resmi yazılı bir özür mektupu isteyemiyor. Resmi bir özür mektubu yazılmalı. Devletin arşivine girmeli. Böyle bir şey olmadı. 'Telefonda özür dilendi' dendi orada kaldı." 

"İSRAİL 20 MİLYON DOLAR TAZMİNATI ASKERLERİYLE İLGİLİ DAVALARDAN VAZGEÇİLMESİ ŞARTIYLA KABUL ETTİ" 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İsrail ile varılan mutabakata ilişkin eleştirilerini şöyle sürdürdü: "İsrail 20 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul etti ama askerleriyle ilgili davalardan vazgeçilmesini şart koştu. İsrail sağlamcı. Bunu Meclis'e kanun sevk edeceksin kanun çıkınca 20 milyon doları ödeyeyim. Bir özür mektubu isteyemiyoruz. O "Kanun çıkarın" diyor. Bu ne anlama geliyor; "10 adamının bedelini ödedim sus her istediğimi yapacaksın" anlamına geliyor. Hangi inanç, iktidar, ahlak kabul eder bunu? 

PARLAMENTONUN İRADESİ İPOTEK ALTINA ALINMIŞTIR. 20 MİLYON DOLARA DAVADAN NASIL VAZGEÇİYORSUNUZ?
Parlamentonun iradesi ipotek altına alınmıştır. AKP'li vekillere sesleniyorum; sizde nohut kadar bir vicdan varsa, 20 milyon dolar karşısında bu davadan nasıl vazgeçiyorsunuz? Hangi ülkenin yöneticisi böyle bir anlaşmanın altına imza atar? Siz kimden yanasınız, ölen vatandaşlarımızdan yana mısınız yoksa onları öldüren İsrailli askerlerden mi yanasınız? 

ERDOĞAN, "İSRAİL'E MUHTACIZ" DEDİ. KOSKOCA TÜRKİYE'Yİ İSRAİL'E MUHTAÇ HALE GETİREN HÜKÜMETİN ADI AKP
Erdoğan konuşmasında "İsrail'e muhtacız" diyor. Koskoca Türkiye'yi İsrail'e muhtaç hale getiren iktidarın adı Adalet ve Kalkınma Partisi değil midir? Hala kalkıp bunlara oy mu vereceksiniz. Vicdanınızı sorgulamayacak mısınız? Ne demek muhtacız. Dünya lideriydi kocaman reis, diktatör bozuntusu adama böyle yalatırlar. 

TÜRKİYE'NİN İSRAİL'LE YAPMIŞ OLDUĞU ANLAŞMA, GAZZE'YE YAPILAN AMBARGONUN RESMİ ZEMİNE TAŞINMASIDIR
Attın da attın mangalda kül bırakmadın. Attığın lafların tamamını sana yedirdiler. Senin ağrına gitmeyebilir miden geniş olabilir. Ama benim ağrıma, Türkiye'nin ağrına gidiyor bu. 

"BÖYLECE 10 VATANDAŞIMIZ BİR ANLAMDA SATILDI. TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN İRADESİ İLE BERABER"
Netanyahu, Gazze'ye ablukanın kalkması şartından kesinlikle vazgeçmeyeceklerini açıklayarak, "Gazze'ye yönelik abluka sürdürülecek bundan asla taviz vermeyi düşünmedim. Bu bizim için en önemli konu" dedi. Böylece 10 vatandaşımız bir anlamda satıldı. Türkiye Cumhuriyeti'nin iradesi ile beraber. 

TÜRKİYE'NİN İSRAİL'LE YAPMIŞ OLDUĞU ANLAŞMA, GAZZE'YE YAPILAN AMBARGONUN RESMİ ZEMİNE TAŞINMASIDIR
Şu anki durumda Türkiye'nin İsrail'le yapmış olduğu anlaşma, Gazze'ye yapılan ambargonun resmi zemine taşınmasıdır. Mağdur yakınları ambargonun hukuki zemine oturtulduğunu söylüyor. Söz verip tutmayanları Allah'a havale ediyoruz dediler. CHP böyle bir anlaşma imzalasaydı Türkiye'de kıyamet kopardı. 

ANLAŞMA İLE TÜRKİYE İSRAİL'İN NATO'YA GİRMESİNE İZİN VERMİŞ OLDU
Bu anlaşmanın temel noktalarını altı madde halinde özetleyeyim: İsrail'in resmi bir özürü yok. Erdoğan'a güvenmiyorum fikri değişiyor. İsrail 20 milyon dolar tazminat ödeyecek ama Türkiye'den operasyona katılan İsrail askerlerine açılan davalardan vazgeçmesini ve yasa çıkarmasını istiyor. Bu anlaşma ile ambargo hukuki zemine oturtuluyor. Türkiye İsrail'in Gazze üzerindeki egemenliğini de kabul ediyor. Bunun akılla mantıkla bağdaşır inanın hiçbir yanı yok. 20 milyon dolarlık tazminata karşılık İsrail kendi doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya götürecek. Anlaşma ile Türkiye İsrail'in NATO'ya girmesine izin vermiş oldu. Muazzam bir ekonomi. Bu anlaşmanın ardından İsrail askerleri Mescid-i Aksa'yı bastılar. Bunlar buna sesini çıkartabilir mi çıkartamaz. Kedi gibiler. Her şeyi satmaya hazırlar. Resmi bir özür yazısına tenezzül edilmedi. Bu bir anlaşma değil bu bir teslimiyet sözleşmesidir. 20 milyon dolara, satın alınan bir irade var. O irade AKP'nin iradesidir."

"Kılıçdaroğlu: Önce aslan gibi kükrediler, sonra kedi gibi miyavladılar" haberi, 28 Haziran 2016 tarihinde yazılmıştır. 28 Haziran 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu: Önce aslan gibi kükrediler, sonra kedi gibi miyavladılar haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu: Önce aslan gibi kükrediler, sonra kedi gibi miyavladılar 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  2. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  3. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  4. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  5. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  6. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  7. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  8. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  9. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  10. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  11. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  12. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  13. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  14. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  15. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  16. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  17. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  18. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  19. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  20. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
Politika Haberleri