Kılıçdaroğlu'ndan bayram mesajı: Akıl, bilim, adalet, barış ve kardeşlik

Kılıçdaroğlu'ndan bayram mesajı: Akıl, bilim, adalet, barış ve kardeşlik

Kılıçdaroğlu'ndan bayram mesajı: Akıl, bilim... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kurban Bayramı nedeniyle bir mesajI yayınladı. Kılıçdaroğlu, adil yargılama, barış ve kardeşlik çağırısı yaptığı mesajında şunları söyledi:"Dostluk, kardeşlik ve dayanışmanın...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kurban Bayramı nedeniyle bir mesajI yayınladı. Kılıçdaroğlu, adil yargılama, barış ve kardeşlik çağırısı yaptığı mesajında şunları söyledi:

"Dostluk, kardeşlik ve dayanışmanın en yalın haliyle yaşanması gereken bir Kurban Bayramı'nı daha, Cumhuriyetimizin temel problemlerinin çözümünden uzak; kan ve barut kokusunun İslam dünyası üstündeki varlığını kökleştirdiği bir ortamda kutluyoruz. 15 Temmuz Darbe Girişiminde ve sınırlarımızın da ötesine taşan terörle mücadelemizde kaybettiğimiz şehitlerimiz, bayramı daha hüzünlü kılıyor.

"Annelerin ve babaların, evlat acısıyla kavrulan yüreklerinin bize yüklediği sorumluluk büyük. Bayramı şehitliklerde karşılayacak, çocuklarına, eşlerine dualarıyla seslerini duyuracak insanlarımızın acısını hafifletecek, yeni acıların yaşanmasını engelleyecek çözümleri en kısa sürede bulmalıyız.

BİLİMSEL AKLIN YOLU

"15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında başlayan ve 'Kurunun yanında yaşın yanması' sonucunu doğurduğu tüm toplum kesimlerince dile getirilen kamu ihraçlarının yarattığı mağduriyetlere karşı insani, hukuki ahlaki sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz. Darbecilere ve tüm terör odaklarına karşı verilen haklı mücadelede, masumiyet karinesi ve suçun şahsiliği ilkelerine bağlı kalınması bir zorunluluk olarak önümüzde durmaktadır.

"Darbe girişimine katılanlar hukukun üstünlüğü ilkesine bağlı kalınarak yargılanmalı; işkence, kötü muamele ve tehdit gibi insan haklarına aykırı fiiller önlenmeli; tek bir kişinin dahi haksızlığa uğramaması için gerekli bütün önlemler vakit geçirmeksizin alınmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti, 'Bilimsel aklın yolunda, kimseyi ötekileştirmeyen, liyakata dayalı yeni bir kamu istihdam politikasını benimsemiş, çağdaş eğitimin tüm gereklerini yerine getirmiş, parlamenter demokrasisini güçlendirmiş, özgürlükçü, toplumsal barışını sağlamış, hukukun üstünlüğü çerçevesinde yargı bağımsızlığını kalıcılaştırmış, gelir dağılımı eşitsizliğini çözmüş, yoksulluğu yenmiş' bir ülke olarak yoluna devam etmek zorundadır.

BAYRAM MUTLULUK VE BARIŞ GETİRSİN

"Bu bağlamda kuruluşundan bu yana İslam Dünyası'yla birlikte tüm mazlum devletlerin umudu olan Cumhuriyetimizin, temeline bizzat Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün yerleştirdiği 'Demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti' harcıyla sorunların üstesinden geleceğine inancım tamdır. Bu inanç ve umutla, Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını, ülkemizin birlik ve bütünlüğü için terör örgütüne karşı mücadelede verdiğimiz tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum.

"Acılarını bir ömür yüreklerinde taşıyacak şehit ailelerine Allah'tan sabır diliyor, bedenlerini bizler için siper etmiş gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Halkımızın ve İslam dünyasının Kurban Bayramı'nı yürekten kutluyorum. Kutsal topraklarda Hac farizasını yerine getiren bütün vatandaşlarımıza da sevgi ve saygılarımı iletiyorum. Ülkemize ve tüm İslam dünyasına Kurban Bayramı'nın mutluluk, esenlik ve barış getirmesini dilerim." 

"Kılıçdaroğlu'ndan bayram mesajı: Akıl, bilim, adalet, barış ve kardeşlik" haberi, 11 Eylül 2016 tarihinde yazılmıştır. 11 Eylül 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu'ndan bayram mesajı: Akıl, bilim, adalet, barış ve kardeşlik haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu'ndan bayram mesajı: Akıl, bilim, adalet, barış ve kardeşlik 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Politika Haberleri