Kılıçdaroğlu'ndan çarpıcı Adil Öksüz açıklaması

Kılıçdaroğlu'ndan çarpıcı Adil Öksüz açıklaması

Kılıçdaroğlu'ndan çarpıcı Adil Öksüz açıklaması Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk canlı yayınında Taha Akyol’un sorularını yanıtladı.  CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Adil Öksüz'ün sıradan bir insan olmadığı ve bunun...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk canlı yayınında Taha Akyol’un sorularını yanıtladı.  

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Adil Öksüz'ün sıradan bir insan olmadığı ve bunun üzerine gidilmesi gerektiği" şeklinde aldıkları duyuma değinerek, Öksüz'ün MİT elemanı olmadığı yönündeki haberleri "Hiçbir istihbarat örgütü, 'bu bizim elemanımız veya değil' diye açıklama yapmaz" sözleriyle eleştirdi.

Öksüz'ün gözaltına alınması ve serbest bırakılması sürecine değinen Kılıçdaroğlu, yaşananların Öksüz'ün sıradan bir insan olmadığını gösterdiğini söyledi:

"Adil Öksüz'ün bütün ayrıntılarıyla incelenmesi lazım. Birisi korumasa böyle bir şey olmaz. Bunun arkasında güçlü bir örgüt var, yerli, yabancı. Korunuyor. En büyük endişem de yakalanmadan önce öldürülme ihtimali de var. Geçmişte buna benzer çok olaylar oldu. Belli kişiler alındı, öldürüldü, nerelere gömüldüğü belli olmadı." 

"Karşı darbe algısı güçlenebilir"

“OHAL uygulamalarını doğru bulmuyoruz'' diyen Kılıçdaroğlu, Meclis’teki dört siyasi partinin ve tabanlarının darbeye karşı olduğunu belirtti. “Bu durumda OHAL’in sürmesine gerek yok. Gelin, kanunları Meclis’te tartışalım. Yetkinin yanlış kullanıldığını ifade ettik'' diye konuştu.

CHP lideri, OHAL sırasında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) için Anayasa Mahkemesi’ne neden başvurdukları ve tutuklu gazeteciler hakkında şu ifadeleri kullandı:

“OHAL’de kapsamın dışında düzenleme yapılmaz. Hepimizin tek güvencesi hukuk. Herkes hukuk içinde hareket etmek durumundadır. ''İstediğimi asarım, istediğimi keserim, bütün muhalifleri ezerim’ derseniz, karşı darbe algısı toplumda güçlenebilir. Askeri darbe dönemindeki gibi uygulamalarla karşılaşıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı çıktı,  OHAL için '12 ayı bile aşabilir' dedi. Bu, Türkiye için felaket bir tablodur.

TUTUKLU GAZETECİLER

Gazetecilere ve yazarlara kelepçe vurmak gibi uygulamalar, bizim mevcut durumu anlatmamızı zorlaştırıyor. Ali Bulaç, Nazlı Ilıcak, Lale Kemal, Aslı Erdoğan, Necmiye Hanım [Necmiye Alpay] gibi isimlerin içeri atılmasını anlayamıyoruz. Yazarların, gazetecilerin hangisi darbeci? Yargılayabilirsin, niye tutukluyorsun? Altan kardeşler de hapiste. Hapisteki gazeteci sayısı 110’un üzerinde.''

''Makam ayrı, kişi ayrı’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Lozan Anlaşması hakkındaki sözlerine tepkisini sürdüren Kılıçdaroğlu, Meclis’in açılışında Erdoğan’a yönelik tutumlarının ne olacağı yönündeki soruyu yanıtladı:

“Makam ayrı bir şey. Biz Cumhurbaşkanlığı makamına saygı gösteririz. Ama biz isteriz ki, makamın dışında kişiye de saygı gösterelim. Kullanılan dilin sıradan politikacı dili dışında bir dil olması gerektiğini asla unutmamalı. 15 Temmuz’un üzerinden kısa bir süre geçti, şimdi Lozan! Ülkenin işsizlik sorunu var. Ekonomide ciddi sorunlarımız var. Bu sorunlarımız varken, neden bu tartışmaya zemin hazırlanıyor, anlamıyorum. Gündem değiştirmek isteniyor olabilir, bırakın bunu başkası yapsın, Başbakan yapsın.''

unnamed-(3)-022.jpg

"Kılıçdaroğlu'ndan çarpıcı Adil Öksüz açıklaması" haberi, 01 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 01 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu'ndan çarpıcı Adil Öksüz açıklaması haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu'ndan çarpıcı Adil Öksüz açıklaması 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:55 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu, İmzalar Atılıyor!
  2. 00:52 Resmi Gazete’de yayımlandı: Sağlık alanında 36 bin personel alınacak
  3. 00:50 TikTok resmen yasaklanıyor!
  4. 00:46 Akıllı telefon aklınıza bile gelmeyecek özellik: En az radyasyon yayan 20 telefon!
  5. 00:45 Emeklilere Sevindirici Haber: Kadir Aydar'dan 5 Bin Lira İkramiye Müjdesi!
  6. 00:40 Uyarı: Ünlü Sosis Markasında Salmonella! Hemen Toplama Kararı Alındı!
  7. 00:40 Çete Şiddeti Haiti'de Yankılanıyor: Başbakan Ariel Henry İstifa Etti!
  8. 00:39 Borsada 3,7 milyar TL'lik dev bir para girişi yaşandı! İşte en popüler hisseler ve hedefler
  9. 00:36 New York Borsası, düşüşle kapanış gerçekleştirdi
  10. 00:35 Süleyman Soylu, Kabindeki Yerine Geri Mi Dönüyor? İşte Son Durum
  11. 00:34 Beşiktaş Defans Sorununu Çözdü! 6 Milyon Euroluk İspanyol Yıldız İmzaya Yakın!
  12. 00:17 Koton ve Lila Kağıt Sanayi Halka Arz Edilecek!
  13. 00:03 Yenilenen Dev Renault Duster, Türkiye Yollarına Çıkıyor! Ne Zaman Satışa Çıkacak?
  14. 00:03 Kunduracının Tuzağına Düşen Adam: Her Şey Karısının Ayakkabılarını Götürmesiyle Başladı!
  15. 00:03 Mobilya Devleri El Değiştiriyor! İstikbal ve Bellona'nın Yeni Sahibi Belli Oldu: O Grup Alıyor!
  16. 00:02 AYM Başkanı Özkaya: Yüksek yargı organları arasında hiyerarşik bir ilişki yok
  17. 00:02 Altın Fiyatında Rekor! Dünya Bankası'ndan Altın Müjdesi, Yatırımcıları Heyecana Sürükledi!
  18. 00:00 Satılık ve kiralık konut fiyatlarında düşüş yaşandı: 9 aylık seri devam ediyor
  19. 23:47 Survivor'da Kim Veda Etti? İşte Adaya Veda Eden İsim!
  20. 23:37 Bir Polis Memurumuz Şehit Oldu!
Politika Haberleri