Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Bu yürüyüş bitmeyecek, tehditlerine pabuç bırakmayacağız!

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Bu yürüyüş bitmeyecek, tehditlerine pabuç bırakmayacağız!

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Bu yürüyüş bitm... ABC Haber MerkeziCHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun MİT TIR'ları davasında tutuklanmasından sonra, "Bir bedel ödenecekse önce ben ödeyeceğim" diyerek 'Adalet Yürüyüşü'ne başlayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu,...

ABC Haber Merkezi

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun MİT TIR'ları davasında tutuklanmasından sonra, "Bir bedel ödenecekse önce ben ödeyeceğim" diyerek 'Adalet Yürüyüşü'ne başlayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, eylemin üçüncü gününde TELE 1 Anahaber Bülteni'ne katılarak canlı yayında tehditlere yanıt verdi. AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın eleştirilerini değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Tehditlere pabuç bırakmayız, herkes için adalet gerçekleşene kadar devam edeceğiz" dedi.

'Adalet Yürüyüşü'nün üçüncü gününde, ithalatçı-ihracatçı patronlara konuşan AKP Genel Başkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu açıktan hapisle tehdit etmişti. Erdoğan, 'Adalet Yürüyüşü'nü hedef alarak, "Bu konuda söylenecek bir şey varsa bunu söylersiniz ama baskı unsuru olma gayreti içine girerseniz unutmayın ki (Anayasanın) 138. madde sadece siyasetçiler için çalışmaz, A'dan Z'ye herkes için çalışır ve yargı yarın eğer sizi de bir yerlere davet ederse şaşmayın" demiş ve Kılıçdaroğlu'nu tehdit etmişti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bu tehdide ilk kez yürüyüş halindeyken canlı yayına katılarak yanıt verdi. TELE1'in Ana Haber bültenine telefonla bağlanan Kılıçdaroğlu, çok kritik iki soruya açıklık getirdi. 

Yürüyüş ilerledikçe "Enis Berberoğlu tahliye edilirse yürüyüş bitecek mi?" diye sorulmaya başlanmıştı. Bunun üzerine bir de Erdoğan'ın tehditleri eklendi. Kılıçdaroğlu, dün akşam katıldığı TELE 1 Anahaber Bülteni'nde bu Evren Özalkuş'un yönelttiği soruları yanıtladı...

'ARZULADIĞIMIZ TÜRKİYE'YE YÜRÜYECEĞİZ'

TELE1 spikeri Evren Özalkuş, önce sağlığını ve toplumun bu yürüyüş konusundaki yaklaşımını sorması üzerine, "Gayet iyiyim, teşekkür ederim" diyerek açıklamalarına başlayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Yürüyüş gayet iyi gidiyor. Bugün Sanatçılar da katılığ yürüyüşümüze, destek verdiler. Düşündüğümden daha büyük bir katılım ve destek var. Toplumun her kesiminden destek alıyoruz. Hedef adaletli bir Türkiye, görüş farklılıklarımız olsa bile oturup konuşabilleceğimiz bir Türkiye, biz bunu arzuluyoruz. Bu ortak paydayı güçlendirmek zorundayız." 

"Türkiye'de maalesef adalet yok" diyen CHP lideri, şöyle devam etti:

"Adaleti dağıtacak olanlar mahkemeler ve yargıçlar. Ama siyasi otoritenin baskısı altında kalan mahkemelerin görev yapmaları engelleniyor. O nedenle yargının bağımsızlığı bizim için çok önemli. Adaleti her ortamda, her koşulda savunacağız, yürüyeceğiz."

'UZUN BİR YOLUMUZ VAR'

Kılıçdaroğlu, "Kucaklamayı amaçladığınız toplum bu yürüyüşte sizin yanınızda mı?" sorusuna, "Elbette" diye yanıt vererek şunları söyledi:

"Değişik sivil toplum örgütleri, meslek kuruluşları, sanatçılar, işçiler, memurlar, emekliler bir şekilde destek veriyorlar. Biz bu destekten son derece memnunuz. İstanbul'a kadar uzun bir yolumuz var. Umuyoruz, bu destek artarak devam edecek. Amacımız adalet duygusunu toplumun her kesimine aktarmak. Bunu yapabilirsek çok büyük bir görevi başarmış olacağız."

YÜRÜYÜŞ SONA MI ERECEK?

TELE 1 sunucusu Özalkuş'un, "Millitvekili Enis Berberoğlu eylem sırasında bir şekilde tahliye olursa, yürüyüş sona  erecek mi?" şeklindeki herkesin merak ettiği kritik sorusunu da yanıtlayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Hayır, tabii ki sona ermeyecek. Bu yürüyüş sadece Enis Bey için yapılan bir yürüyüş değil. Görevine son verilen binin üzerinde akademisyen var. Açlık grevine başladı diye önce gözaltına alınan ve sonra hapishaneye gönderilen iki arkadaşımız var. Hapishanelerde Cumhuriyet ve Sözcü gazetelerinin yazarları var. 150'nin üzerinde gazeteci hapiste. İşçilerin üzerinde büyük bir baskı var. Adalet duygusu o kadar güçlü ki, işverenin de işçinin de adalete ihtiyacı var. Dolayısıyla sayın Berberoğlu'nun 25 yıla mahkum edilmesi, bardağı taşıran bir damla, son damla oldu. Biz bütün kesimlerin, bütün mağdurların sesi olmalıyız. Eline silah bile almamış üç günlük asker eğer bugün hapisteyse, bunun hakkını birilerinin savunması lazım. Biz adalet talebi olan herkese yantı olacağız." 

CHP liderinin, "Önümüzdeki günlerde, güçlü bir toplumsal birliği sağlamış olacağız, göreceksiniz" diye, özel bir vurgu yaptığı da dikkati çekti. 

ERDOĞAN'IN HAPİS TEHDİDİNE CANLI YAYINDA YANIT

Erdoğan'ın Anayasa'nın 138. madesini işaret ederek, Kılıçdaroğlu'nun Adalet Yürüyüşü nedeniyle, "Adalet kendisini de çağırırsa şaşırmasın" şeklindeki, hapis tehditlerine ilk kez TELE1 aracılığıyla canlı yayında yanıt veren CHP lideri, şöyle konuştu:

"Tehdit ediyor. Biz o tehditlere pabuç bırakmayız. AKP'nin Genel Başkanı tehdit edebilir, şantaj yapabilir, ama biz pabuç bırakmayız onlara. Biz inandığımız yoldan kararlılıkla devam deriz. Bu ülkeye adalet ya gelecek ya gelecek!" 

KILIÇDAROĞLU'NUN RESTİ UMUT DALGASINI BÜYÜTTÜ

CHP lideri Kemal kılıçdaroğlu'nun gösterdiğ kararlılık, Türkiye'de bir umut dalgası yaratan ve toplumun geniş kesimlerinden büyük destek alan Adalet Yürüyüşü'ne ilişkin beklentileri de yükseltti.

ABC Gazetesi ve TELE 1'in edindiği bilgilere göre; Adalat bakanı Bekir Bozdağ ile başlayan, Başbakan Binali Yıldırım ile devam eden ve nihayet Cumhurbaşkanlığı görevini de üstlenmiş AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ile devam eden tehditlere, Kılıçdaroğlu'nun "çektiği rest" ve "sonuna kadar gideceğiz" kararlılığı, başta CHP örgütleri olmak üzere, 16 Nisan'da oluşan "Hayır Cephesi" çevrelerinde de büyük bir heyacan dalgası ve destek yaratmış durumda.

"Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Bu yürüyüş bitmeyecek, tehditlerine pabuç bırakmayacağız!" haberi, 19 Haziran 2017 tarihinde yazılmıştır. 19 Haziran 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Bu yürüyüş bitmeyecek, tehditlerine pabuç bırakmayacağız! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Bu yürüyüş bitmeyecek, tehditlerine pabuç bırakmayacağız! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:40 New York'ta Trump Davası Sırasında Trajik Olay: Şahıs Kendini Ateşe Vererek Hayatını Kaybetti
  2. 12:36 Kuzguncuk'ta Antep Fıstıklı Kurabiyeler Tartışma Yarattı: Maliyet 110 Lira!
  3. 12:31 Denizli Belediye Başkanı Çavuşoğlu'dan İsraf Protestosu: 45 Kiralık Araç Sergilendi
  4. 12:28 AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu, Rolex Paylaşımını Silme Kararını Açıkladı
  5. 12:23 İran-İsrail Gerilimi Petrol Fiyatlarını Uçurdu: Türkiye Enerji Arayışlarını Sürdürüyor
  6. 11:42 İstanbul Valisi Gaziosmanpaşa'daki Toprak Kaymasıyla İlgili İncelemelerde Bulundu
  7. 11:39 Fenerbahçe'de Sadettin Saran Adaylığını Açıkladı
  8. 11:34 NASA Başkanı: Çin'in Gizli Uzay Varlığı ve Ay İddiaları ABD'yi Endişelendiriyor
  9. 11:31 Ortadoğu Gerilimi: Piyasalarda Hareketlilik Devam Ediyor
  10. 11:28 İçişleri Bakanı: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İddiaları İçin Soruşturma Başlatıldı
  11. 11:24 Galatasaray, Okan Buruk'a Yıllık 30 Milyon TL'lik Zam Teklif Ediyor
  12. 11:21 Gazze'deki İsrail Saldırılarında Can Kaybı Artıyor: Son 24 Saatte 37 Ölü, 68 Yaralı
  13. 11:17 Stute Şirket Grubu İflas Başvurusu Yaptı: Ekonomik Zorluklar Artıyor
  14. 11:10 Sağlık Dünyasında Yeniden Parlayan Kuyruk Yağı: İbn-i Sina ve Canan Karatay'dan Destek!
  15. 11:02 Özgür Özel, Anıtkabir’i ziyaret etti: Anıtkabir Özel Defteri’ni de imzaladı
  16. 10:42 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Emeklilerle ilgili birtakım hazırlıklar var
  17. 10:37 Reklam Kurulu’ndan aldatıcı reklamlara 3,5 ayda 94 milyon TL ceza
  18. 10:31 AK Partili Yenişehirlioğlu'ndan 'Rolex' açıklaması: Helal yoldan edindim
  19. 10:22 Türkiye yazarı Necmettin Batırel: Döviz can çekişiyor, TL destan yazıyor
  20. 10:14 Algı testi: Resimdeki S harfini 6 saniyede tespit edin
Gündem Haberleri