Kılıçdaroğlu'nun Bakan hakkındaki sözlerine tepkiler

Kılıçdaroğlu'nun Bakan hakkındaki sözlerine tepkiler

Kılıçdaroğlu'nun Bakan hakkındaki sözlerine ... Bakan Ramazanoğlu, Başbakan Davutoğlu ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Bakan Sema Ramazanoğlu'na yönelik açıklamalarına Bakan Ramazanoğlu, Başbakan...

Bakan Ramazanoğlu, Başbakan Davutoğlu ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Bakan Sema Ramazanoğlu'na yönelik açıklamalarına Bakan Ramazanoğlu, Başbakan Davutoğlu ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş'tan sert tepkiler geldi. Bakan Ramazanoğlu, hukuki süreç başlatacağını açıkladı. 

Kurtulmuş: Özür dilesin

Konunun Bakanlar Kurulu'nda gündeme gelip gelmediği yönündeki soruya Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş şöyle yanıt verdi:

"Hiçbir insafa, terbiye ve edebe yakışmayacak, seviyesiz ve aşağılık sözlerdir. Hem seviyesizliğini ortaya koymuş oluyor, ondan da mühim mesele bir kadına, bir anneye, bir Bakan'a söylediği sözler hiçbir şekilde savunulamaz. Özür bekliyoruz. Eğer dilemezse, bu ağır sözleri karşılığında milletimiz gereken cevabı verecektir.

Ayrıca bir çağrımız da bütün kadın ve insan hakları derneklerine çağrı yapıyoruz. Bu açık bir meseledir ve siyasetin bittiği yerdir. Hepimizin siyasi kimlikleri var ama siyaset yapıyorum diyerek bir kişiye, bir kadına bir anneye bir bakana bu hakaretin yapılması kabul edilemez. Bütün ilgili kuruluşları göreve çağırıyoruz. 

Özür bekliyoruz. Sayın Ramazanoğlu'nun beklentisi olmasının ötesinde, Türkiye'de insan onuruna saygılı herkesin bekleyeceği en temel beklentidir.

Başbakan'dan sert açıklama: Üslupsuzluğu ile hatırlanacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Meclis'teki grup toplantısındaki ifadeleri nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Twitter hesabı üzerinden sert tepki gösterdi:

Kılıçdaroğlu bugün seviyesizliğinin bir örneğini daha göstermiştir. Kendisi bu üslupsuzluğu ile Türk siyasetinde utançla hatırlanacaktır. Geride hakaretleri dışında hiçbir şey bırakmamış olacak bu siyasinin varlığını gelecek nesiller hatırlamak dahi istemeyecektir.

Kaldı ki seviyesizlik, hakaret ve operasyonla genel başkan olmanın dışında hatırlanacak hiçbir şey de yapmamıştır. Bu terbiyesizliğe her şeyden önce CHP'li kadınların tepki göstermesini bekliyor ve sözlerini aynen kendisine iade ediyorum.

Ramazanoğlu: Hukuki süreç başlatacağım

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu da yaptığı açıklamada, "Siyaset tarihimize kara bir leke olarak geçen Kemal Kılıçdaroğlu'nun hakaretlerini yüce milletimizin vicdanına havale ederken tüm hukuki süreçleri de başlatacağımı kamuoyumuza saygılarımla arz ediyorum" dedi.

"Ana muhalefet partisinin genel başkanının, bir kadına karşı bu kadar seviyesiz ve ahlak dışı açıklamaları ülkemiz ve milletimiz adına üzüntü vericidir" diyen Bakan, yazılı açıklamasında, "Bir önceki grup toplantısında da anneliğimle ilgili çirkin ithamlarda bulunan Kılıçdaroğlu, bu seviyesiz üslubunu sürdürmekte, kadın kimliğine saygısızlıkta ısrar etmektedir. Bu açıklamalar aynı zamanda açık bir taciz ve insan hakkı ihlalidir" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları

Aynı gün partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terörle mücadele konusunda ihmaller olduğunu söyleyerek hükümeti suçladı. Kılıçdaroğlu, Aralık 2015'te Mardin'in Nusaybin ilçesindeki bir ihbardan bahsetti ve önlem alınmadığını savundu. Başbakan Davutoğlu'na, "Nusaybin’den gelen her şehidin sorumlusu sensin" diye seslendi.

Kılıçdaroğlu, ayrıca Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na da şu sözlerle seslenmişti: 

"Öyle bir kültürün içinde sokuldu ki Türkiye, bakın Karaman'da olan olaydan sonra Türkiye'nin her tarafında olaylar neredeyse patladı. Bunlar sabah akşam Müslümanlık’tan bahsediyorlar. 14 yıldır Türkiye'yi yönetiyorsunuz. Bu çocukları oraya nasıl teslim ettiniz? Vakıfları savunuyorlar. Valisi konuşmuyor, Emniyeti konuşmuyor.

Aileden Sorumlu Bakan birilerinin önüne yatmış vaziyette, o da konuşmuyor. Bu yurtlara kim izin veriyor? 'Biz izin vermedik' diyorlar. İzin vermediniz de bunlar nasıl açıldı? Milli Eğitim Bakanı konuşmuyor. Bu işlerin baş sorumlusu sen değil misin? Neden çocukları sapıklara teslim ediyorsun?"

Kadın derneklerinden tepkiler

Kadın Hareketi Derneği Başkanı Prof. Dr. Elif Loğoğlu, yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun sözlerini, "onur kırıcı" olarak nitelendirdi.

Siyasette nezaket kuralları olması gerektiğini ifade eden Loğoğlu, "Çocuklarımız bizim emanetimiz, onlara en iyi şekilde sahip çıkmamız gerekir. Onları kurtarmaya çalışalım derken de bir başkasına hakaret etmek özellikle bir kadına hakaret etmek onur kırıcı, bunların söylenmemesi lazım. Siyasette yapılan işleri eleştirebiliriz ama bu tarz söylemler hoş değil. Bir tarafı tamir ederken kadınları üzmeyelim, hiçbir kadına yapılmasını istemeyiz. O mahiyette söylüyorum." dedi.

Uluslararası Kadın ve Aile Derneği Genel Başkanı Fatma Ünay da "Bu sözler orada yapılan hadiseden çok daha çirkin" diyerek, "Hiçbir soruna çözüm üretmeyen bir parti olarak bu ifadeleri sarf etmeleri bir algı oluşturmaktır. Onur kırıcı demek bile hafif kalır, bu sözleri sahibine iade etmek gerekir." ifadelerini kullandı.

Eski Başkent Kadın Platformu Başkanı Berrin Sönmez ise Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin, siyaset dilinde kesinlikle dışlanması gerektiğini vurgulayarak, "Kemal Kılıçdaroğlu'nu kınıyorum, partilerin de bunun gereğini yapmasını istiyorum. CHP grubu da kendi genel başkanına çekidüzen vermek zorundadır." şeklinde konuştu.

"Kılıçdaroğlu'nun Bakan hakkındaki sözlerine tepkiler" haberi, 05 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 05 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kılıçdaroğlu'nun Bakan hakkındaki sözlerine tepkiler haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kılıçdaroğlu'nun Bakan hakkındaki sözlerine tepkiler 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  2. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  3. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  4. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  5. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  6. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  7. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  8. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  9. 11:20 Sabancı'dan dev hisse devri: Hisselerin satışı tamamlandı!
  10. 11:19 10 Yunan Adası'nda kapıda vize heyecanı! Bayram tatiliniz hazır mı?
  11. 11:19 Evrenin gizemleri birer birer çözülüyor! Kara deliğin manyetik alanları görüntülendi
  12. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  13. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  14. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  15. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  16. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  17. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  18. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  19. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  20. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
Politika Haberleri