Köprüde linç edilen askeri öğrencinin otopsi raporu: darp, boğazına basılmış, nefesi kesilmiş, bıçaklanmış

Köprüde linç edilen askeri öğrencinin otopsi raporu: darp, boğazına basılmış, nefesi kesilmiş, bıçaklanmış

Köprüde linç edilen askeri öğrencinin otopsi... 15 Temmuz darbe girişimi esnasında Boğaz Köprüsü’nde linç edilerek öldürülen Hava Harp Okulu öğrencisi 21 yaşındaki Murat Tekin’in ablası Mehtap Tekin, kardeşinin otopsi raporuna ilişkin, “Biri ağzını kapatmış, biri...

15 Temmuz darbe girişimi esnasında Boğaz Köprüsü’nde linç edilerek öldürülen Hava Harp Okulu öğrencisi 21 yaşındaki Murat Tekin’in ablası Mehtap Tekin, kardeşinin otopsi raporuna ilişkin, “Biri ağzını kapatmış, biri boğazına bastırmış ölsün diye, tek kişinin travması değil bu.'' dedi.

Çağdaş Ses’ten Ece Sevim Öztürk''e konuşan Tekin’in açıklamaları şöyle:

15 Temmuz gecesi, biz onu Yalova’da kampta sanıyorduk. Olayları televizyondan duyduk, hatta beş gün ben de dışarı çıktım. Komşumuzun oğlu Murat’la sınıf arkadaşıydı, onun tutuklandığını öğrendik. Murat’tan haber alamayınca kardeşimin de tutuklanmış olabileceğini düşündük. Annemle babam araştırmak için İstanbul’a gitti. Hiçbir listede kardeşimin adını bulamadılar; ne tutuklanma listelerinde ne de hastanelerde… Yaklaşık on gün kardeşimi aradık ve kimseden bilgi alamadık. İzmir’den Adli Tıp’ı aradım, orası da bilgi vermedi. Gelip bakın dedi, bakmak istemedik, ihtimal vermedik.

13. gün dayımla babam İstanbul’daki Adli Tıp’a gittiler. Orada önce teşhis edemiyorlar, çünkü tanınmayacak halde. Çıkıyorlar morgtan. Sonra ''tırnağından’ şüpheleniyorlar ve geri dönüyorlar ve teşhis ediyorlar. Sol el tırnağındaki işaretten tanıyorlar, kendisi de öyle söylerdi hep; “Şehit olursam, beni tırnağımdan tanırsınız''diye. Gerçekten de tırnağından tanındı.

İzmir’de morgta gördüm, bakmasam içime dert olurdu. İnanmam gerekiyordu, ellerimle kaydettim Hava Harp Okuluna. Ben havacı olmasını istiyordum, o denizci olmak istiyordu.

O gece bizim de bildiğimiz üzere, Yalova’da eğitimdeydi Murat’lar. Akşam eğitiminden sonra uyuyorlar ve komutanları 15 dakika sonra uyandırıyor: “Hayatınızda göreceğiniz en gerçekçi tatbikata götürüyoruz sizi'' diyor.

Bir gruba “8 tane canlı bomba var'' denilmiş, diğer gruba da“Cumhurbaşkanı tutuklandı''. Kardeşimin grubuna canlı bomba denilmiş, arkadaşlarından öyle olduğunu öğrendik. Sonra bunları Boğaziçi Köprüsü’ne doğru götürüyorlar, çocuklara yolda uyumaları söyleniyor, onlar da uyuyorlar.

Köprüye geldiklerinde bir anda halk otobüsü yakıyor ve çocukları içeriden çıkarmak istiyor. Çocuklar da şaşkınca etrafa bakınıyorlar. Tam olaylar başladığında birisi “Yapmayın, onlar öğrenci'' diye bağırıyor. Kardeşim demiş ki; “Ben öğrenciyim, ben bir şey yapmayacağım. Haberim bile yok.'' Şahit olan arkadaşı anlatıyor öyle dediğini.

“Morgta kendim gördüm; boğazını, boynunu kesmişler''

O an kalabalıktan biri gelip, tam kalp hizasına tekme atıyor. Çocuk yere düşüyor, bıçaklarla saldırıyorlar. Ben morgta kendim gördüm; boğazını, boynunu kesmişler kardeşimin. Kim ne derse desin, ben gözümle gördüm kardeşimi. Otopsi raporunda da bu nedenle öldüğü yazıyor.

Teslim olmaya giderken katledildi

Çok kötü bir şekilde kardeşim katlediliyor, hem de hiçbir şeyden haberi yokken. Arkadaşlarıyla birlikte darbe olduğunu anlayınca gidip teslim oluyorlar hemen zaten. Kardeşim de teslim olmak istiyor ama arkada kalmış, polis arabasına yetişememiş. Arkadan biri gelip tekme atıp da düşünce lince maruz kalıyor.

Silivri’de yatan arkadaşları var Murat’ın çok fazla öğrenci var yaşananları anlatan, video da öyle olduğunu doğruluyor.

Videoda birisi “Teğmen mi bu'' diyor, anlamıyorlar bile öğrenci olduğunu çoğu. Eski emniyet müdürü asker kıyafetiyle tanktan çıkarılıyor, o gece dönen provokasyonlar ortada, olan bu vatan için gözünü kırpmadan şehadete yürüyen gencecik çocuklara oldu. Asker kıyafetiyle ateş edildiğini gören kitle masum çocukları katletti.

Cenaze töreni: “Devletten bize emir geldi''

Kardeşimin naaşı teslim alındıktan sonra İstanbul’da hiçbir hizmet verilmedi. Ailem özel uçak tuttu THY’den, İzmir’e getirildi. İzmir’de sela verilmedi, imamlara özellikle emir gelmiş, cenaze namazına imam bulamadık. Müftülüğü aradım, “Müslüman ülkesinde bunu yapıyorsunuz'' diye çıkıştım, “Devletten bize emir geldi'' dediler. Kendi imkanlarımızla usulüne uygun bir şekilde yaptırdık. Belediyeden, askeriyeden, müftülükten hiçbir yardım gelmediği gibi hain muamelesi yaptılar.

Raporda, 21 yaşındaki öğrenciye yapılan otopsi işlemi sonucunda ölümün “Vücudunda yaygın kunt travmatik lezyonlar ile kesici delici alet yaralanmasından saptanan kişinin ölümünün boyun baskısı ve ağız burun kapanmasına bağlı mekanik asflesi'' sonucu meydana geldiği kaydedildi.

“Biri boğazına basmış, diğeri ağzını ve burnunu kapatmış''

Herkesin daha net anlayabilmesi için otopsi raporunu değerlendirmesini rica ettiğim bir doktor arkadaşım şu yorumda bulundu:

“Darp olmuş, bıçaklanmış ve boğazı sıkılıp nefessiz bırakarak ölümüne neden olunmuş. Biri ağzını kapatmış, biri boğazına bastırmış ölsün diye, tek kişinin travması (cinayeti) değil bu.''

"Köprüde linç edilen askeri öğrencinin otopsi raporu: darp, boğazına basılmış, nefesi kesilmiş, bıç." haberi, 04 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 04 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Köprüde linç edilen askeri öğrencinin otopsi raporu: darp, boğazına basılmış, nefesi kesilmiş, bıç.. haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Köprüde linç edilen askeri öğrencinin otopsi raporu: darp, boğazına basılmış, nefesi kesilmiş, bıç.. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:10 Türkiye'de Yüksek Döviz Kuru: macOS mı, Windows mu? İşletim Sistemleri Karşılaştırması
  2. 20:03 İzmir'de Meydana Gelen Trafik Kazasında Bir Kişi Hayatını Kaybetti
  3. 19:53 20 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  4. 19:49 Türkiye Ekonomisine IMF Değerlendirmesi: Reformlar Ön Planda
  5. 19:38 Prof. Dr. Canan Karatay'dan Sağlıklı Et Pişirme İpuçları!
  6. 19:37 Milletvekillerinin tüm zamları açıklandı!
  7. 19:33 Limonlu Bisküvili Pasta: Lezzetli ve Kolay Tarif
  8. 19:30 Kartlı ödemelerde rekor kırıldı! Geçen seneye göre yüzde 126 artış gözlemlendi
  9. 19:25 Fırında Mercimek Köftesi: Sağlıklı, Lezzetli ve Vegan Dostu Bir Protein Alternatifi!
  10. 19:24 Çiçeklerdeki Mantar Sivrisineği Sorununa Pratik Çözümler
  11. 19:18 İçişleri Bakanlığından İddialara Müfettiş Ataması: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İncelemede
  12. 19:13 Samsunspor, Adana Demirspor Maçı Öncesi Eksiklerini Belirledi
  13. 19:12 CHP devraldığı belediyelerin borçlarını halka açtı: Toplam 100 milyar TL borç
  14. 19:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Artık Fenerbahçeli değilim
  15. 18:59 Erdoğan Romanya Cumhurbaşkanı lohannis ile telefonda görüşmesi yaptı
  16. 18:37 Stoltenberg açıkladı: "Ukrayna'ya daha fazla hava savunma sistemi sağlama kararı aldık"
  17. 18:33 CHP'li başkan, belediyenin borcunu billboardlarda açıkladı!
  18. 18:33 Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi
  19. 18:33 Galatasaray'da 5 önemli futbolcu ile sözleşmeler yenilendi!
  20. 18:24 Google Haritalar uygulamasına yepyeni bir özellik geldi
Gündem Haberleri