Kurtulmuş: Başkanlığı deniyoruz!

Kurtulmuş: Başkanlığı deniyoruz!

Kurtulmuş: Başkanlığı deniyoruz! Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş bugün Ordu'ya gelerek, Altınordu İlçesi'nde 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda, Arıcılık Araştırma Enstitüsü ile Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Bal Festivali'ne katıldı....

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş bugün Ordu'ya gelerek, Altınordu İlçesi'nde 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda, Arıcılık Araştırma Enstitüsü ile Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Bal Festivali'ne katıldı. Burada bir konuşma yaparak vatandaşlara seslenen Kurtulmuş, başkanlık sistemine vurgu yaparak destek istedi. Siyasi olarak güçlü ve kuvvetli olmanın, güçlü bir demokrasiden, kuvvetli güçlü bir yönetim modelinden geçtiğinin altını çizen Numan Kurtulmuş, "İşte onun için, Türkiye'de önümüzdeki süreçte siyaseten Türkiye'nin gücünü artıracak yeni bir dönemle karşı karşıya kalacağız. İnşallah çok kısa süre içerisinde sizlerin de önüne gelecek. Türkiye'de başkanlık sistemine geçişin denemesini yapıyoruz. İnşallah Türkiye'de parlamentoda 330'u bulduğumuz anda, öyle görünüyor meclise gelecek ve Türkiye'de başkanlık sistemi, ya da Cumhurbaşkanlığı sistemi Meclis'te milletvekillerimizin oylarına sunulacak. Ümit ederiz 367'yi buluruz. Ancak şunu bir kere daha söyleyeyim 367'yi bulsak dahi, sandığa gideriz, referanduma gideriz, millete bunu sorarız. Çünkü çok önemli bir değişiklik, sadece milletvekillerimizin vekil olarak karar vermeleri yetmeyebilir. Böylesine önemli bir değişiklikte mutlaka asillerin de görüşüne müracaat etmek lazım. 330 ile 360 arasında alırsak zaten referanduma gitme mecburiyetimiz var" dedi.

REFERANDUMLA İLGİLİ KAMPANYA ÇALIŞMALARINA BAŞLAYACAĞIZ

 Kısa bir süre sonra referandumla ilgili kampanya çalışmalarına başlayabileceklerini de hatırlatan Numan Kurtulmuş, "Dolayısıyla önümüzde bir sandık görünüyor. Belki kısa bir müddet sonra bu meydanlarda referandumla ilgili kampanya çalışmalarına başlayacağız. Ordulu hemşerilerimizden nasıl daha önceki dönemlerde bizlere çok kuvvetli verdiyseniz, nasıl yerel seçimlerde, cumhurbaşkanlığı seçiminde, 1 Kasım seçimlerinde çok büyük destek verdiyseniz aynı desteği artırarak inşallah referandumdan da vereceğinizden eminiz" diye konuştu."Başkanlık sistemine geçişle birlikte Türkiye bırakın dağılıp parçalanmayı, daha fazla bütünleşecek, daha fazla büyüyecektir."

'TÜRKİYE'DE HİÇBİR ŞEKİLDE EYALET SİSTEMİ ÇALIŞMASI, HAZIRLIĞI YOKTUR'

Türkiye'de başkanlık ya da cumhurbaşkanlığı adının önemli olmadığını, güçlendirilmiş bir yönetim mekanizmasına, yürütmeye ihtiyaç olduğunu da belirten Numan Kurtulmuş, "Bu çerçevede inşallah yürütmedeki iki başlılığı ortadan kaldıracak şekilde bu çalışma bitirilecek, parlamentoya getirilecek ve sizlerin önüne sunulacaktır. Böylece Türkiye'de etkin, süratli ve hızlı karar alan bir yönetim mekanizmasını kurmuş olacağız. Böylece Türkiye'nin siyaseten daha güçlü olmasını sağlayacağız. Türkiye'ye karşı faaliyet gösteren odakların yapacağı işlerde daha etkin bir şekilde durdurulması ve cevap almasının imkanı da böylelikle sağlanmış olacak. Başkanlık sistemi ya da cumhurbaşkanlığı sistemi gündeme geldiği zaman birileri yanlış bir şekilde ''Acaba Türkiye bölünüyor mu? Parçalanıyor mu?' gibi bir endişenin içerisine giriyor. Ya da birileri böylesine bir endişeyi pompalıyor. Efendim ''Eyalet sistemi mi gelecek?', hayır böyle bir şey olmayacak. Türkiye'de hiçbir şekilde eyalet sistemi çalışması, hazırlığı yoktur" diyerek sözlerine şöyle devam etti:

'SANKİ BAŞKANLIK SİSTEMİ GELİRSE…'

"Başkanlık sistemine geçişle birlikte Türkiye bırakın dağılıp parçalanmayı, daha fazla bütünleşecek, birleşecek, büyüyecek. İkincisi ''Efendim biz parlamenter sisteme karşıyız.' Sanki başkanlık sistemi gelirse parlamento olmayacak, yasama meclisi olmayacak, sanki kanun çıkaran yürütmeyi denetleyen bir mekanizma bulunmayacak. Hayır kardeşlerim, başkanlık sistemiyle birlikte güçlendirilmiş bir yasama sistemi olacak. Başkanlık sisteminin üzerinde denetim fonksiyonunu gören meclis zaten olacak. Yani başkanlık sistemi, parlamentoyu ortadan kaldıran bir şey değil. Parlamentoyu tahkim eden bir gelişme olacaktır. Bu iki mesele önümüzdeki günlerde size çok söyleneceği için ben şimdiden ön kesmek için bunları söylüyorum. Başkanlık sistemi inşallah güçlü Türkiye'nin, hızlı yürüyüşünü hızlandıracak, daha da güçlendirecek bir gelişme olacaktır. Sonuçta biz sözün de, kararın da millete ait olduğuna inanıyoruz. Parlamentoda milletvekilleri bu konuda parti kararıyla değil bağımsız oylarıyla oy verecekler.""Ömer Halisdemir isminin altından her gün geçerken 'bana vazife düştüğü zaman gözümü kırpmadan şehit olacağım' diye düşünmelisiniz."

"Kurtulmuş: Başkanlığı deniyoruz!" haberi, 18 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 18 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Kurtulmuş: Başkanlığı deniyoruz! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Kurtulmuş: Başkanlığı deniyoruz! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:11 Süper Lig'de Heyecan Dorukta: 34. Hafta Mücadeleleri Başlıyor!
  2. 14:08 ABD Stokları Düşerken Brent Petrol Fiyatları Yükselişte
  3. 13:58 TFF, Euro 2024'ü takip etmek isteyen vatandaşlara Schengen uyarısında bulundu
  4. 13:53 İzmir'de Çöl Tozu Bulutu: Görüş Mesafesi Azalırken Hava Kalitesi Değişiyor
  5. 13:53 Getir, o ülkede faaliyetlerini durdurma kararı aldı!
  6. 13:52 BAE Başbakanı, Dubai'deki Şiddetli Yağışlar İçin 545 Milyon Dolarlık Yardım Onayladı
  7. 13:48 O Banka 15.000 TL'lik nakit emekli promosyonunu resmen açıkladı!
  8. 13:46 Emeklilerin Alım Gücü Azalıyor: TÜED'den Çağrı
  9. 13:45 Rusya, THY'nin Latin Amerika uçuşlarına kabul etmemesinde ABD baskısını iddia ediyor
  10. 13:42 Pratik ve Lezzetli: Ev Yapımı Patatesli Rulo Börek Tarifi!
  11. 13:41 Borsa İstanbul günün ilk yarısını yükselişle tamamladı
  12. 13:38 Max Kruse'un Sıra Dışı Geri Dönüşü: BSV Al-Dersimspor'un Yeni Takım Kaptanı
  13. 13:34 AB'den Çevre İçin Önemli Adım: Tek Kullanımlık Plastikler Yasaklanıyor
  14. 13:34 Gazze'de yaşam savaşı devam ediyor: Can kaybı 34 bin 305, yaralı sayısı ise 77 bin 293'e yükseldi
  15. 13:30 İş Bankası'nın 100. Yıl Bonosu Yeşil Finansman halka arzında rekor talep gördü
  16. 13:27 Kahramanmaraş'ta 4 Yaşındaki Çocuk Vahşice Katledildi
  17. 13:20 İçişleri Bakanı: DEAŞ'a Yönelik Operasyonlarda 23 Şüpheli Yakalandı
  18. 13:14 Dolar ve Euro, Türk Lirası Karşısında Sabitleniyor: 25 Nisan 2024 Güncel Değerler
  19. 13:10 Altın Piyasası Dalgalı: 25 Nisan 2024 Güncel Fiyatlar!
  20. 13:06 Pedro Sánchez, Eşinin Yolsuzluk İddialarıyla İlgili Soruşturma Nedeniyle Görevini Askıya Aldı
Politika Haberleri