Liverpool boks gecesinde favoriler sürprize izin vermedi

Liverpool boks gecesinde favoriler sürprize izin vermedi

Liverpool boks gecesinde favoriler sürprize ... Gecenin ana maçında WBO Hafif Sıklet Şampiyonu Terry Flanagan, 12 rauntluk mücadele sonunda vatandaşı Derry Mathews'i masa hakemlerinin ortak kararıyla mağlup ederek kemerini korudu. Karşılaşmaya iki boksör de hızlı girerken,...

Gecenin ana maçında WBO Hafif Sıklet Şampiyonu Terry Flanagan, 12 rauntluk mücadele sonunda vatandaşı Derry Mathews'i masa hakemlerinin ortak kararıyla mağlup ederek kemerini korudu. Karşılaşmaya iki boksör de hızlı girerken, tekniğiyle rakibine üstünlük kuran Flanagan ilk rauntları kazanan taraf oldu.

5. raunt itibariyle oyunu dengeleyen Mathews, özellikle iplere sıkıştırdığı anlarda rakibini oldukça zorladı. Maç boyunca bir kaç defa bel altı vuruşları nedeniyle Flanagan'ı uyaran karşılaşmanın hakemi Marcus McDonnell, 8. rauntta dirseğini kural dışı bir şekilde kullandığı gerekçesiyle şampiyonun bir puanını sildi.

Bu noktadan itibaren tempoyu artıran Flanagan zaman zaman Mathews'un kontraları karşısında zor anlar yaşasa da rauntlarda üstünlüğü elinden bırakmadı ve 12 raunt sonunda karşılaşmayı masa hakemlerinin ortak kararı ve 117-110, 117-110 ve 115-111'lik skorlarıyla kazanan taraf oldu. Bu sonuçla WBO Dünya Hafif Sıklet Şampiyonluğunu koruyan Terry Flanagan, maç sonu yaptığı açıklamada bundan sonra WBA şampiyonu olan vatandaşı Anthony Crolla ile kemerleri birleştirme maçına çıkmak istediğini, Crolla ile anlaşma sağlanamaması halinde ise Venezuelalı WBC şampiyonu Jorge Linares'e teklif götüreceklerini açıkladı.

Gecenin bir diğer önemli maçında İngiliz Paul Butler, Meksikalı rakibi Sebastian Sanchez ile WBO Uluslararası Tüy Sıklet Şampiyonluğu için karşı karşıya geldi. 12 rauntluk mücadelesinin ilk raunttan itibaren ringe hakim olan Butler, boy avantajını iyi değerlendirerek rakibine üstünlük kurdu. Oldukça hareketli bir oyun kuran Sanchez'e karşı direkt vuruşlar ile mesafeyi ayarlayan Butler, vücuda yaptığı vuruşlarla rakibinin defansına penetre etmeyi başardı. 9. rauntta Sanchez'in karaciğer bölgesine çok sert bir kroşe atan Butler, rakibini yere serdi ve karşılaşmayı nakavtla kazanmayı başardı. Butler'ın bir sonraki maçında yenilgisiz Kuzey İrlandalı Jamie Conlan ile WBO dünya şampiyonluğu için final elemesi niteliği taşıyan bir karşılaşmada ringe çıkması bekleniyor.

Liverpool gecesinde ringe çıkan bir diğer önemli boksör ise Güney Afrikalı nakavt makinası Zolani Tete'ydi. 12 rauntluk horoz sıklet mücadelesinde Meksikalı Jose Santos Gonzalez ile karşılaşan Tete, başında sonuna üstün götürdüğü karşılaşmanın 2. rauntunda knockdown durumuna getirdiği rakibini 7. rauntta sert bir aparkatla tekrar yere serdi ve mücadeleyi teknik nakavtla kazanarak IBF Uluslararası Süper Tüy Sıklet Şampiyonluk kemerinin yeni sahibi oldu. Gecenin diğer önemli karşılaşmalarında Tommy Langford, orta sıklette rakibini Lewis Taylor'ı, yarı ağır sıklette de Matty Askin rakibi Simon Barclay'i puanla mağlup etti. Bir diğer önemli isim, 2008 Olimpiyat 3.'sü Vijender Singh ise çıktığı 4. profesyonel maçta süper orta sıkletteki Macar rakibi Alexander Horvath'ı 3. rauntta nakavtla yenerek çıkışını sürdürdü.

"Liverpool boks gecesinde favoriler sürprize izin vermedi" haberi, 13 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 13 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan Liverpool boks gecesinde favoriler sürprize izin vermedi haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Liverpool boks gecesinde favoriler sürprize izin vermedi 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
  2. 08:25 Borcun çoğu AK Parti'de: Belediyelerin verileri, Bakan’ı yalanladı
  3. 08:21 Depremzede çadırda, Diyanet yöneticileri lüks salonda orucunu açtı
  4. 08:17 Bir polis görevden alındı: Ayhan Bora Kaplan dosyasında ‘köstebek’ skandalı
  5. 08:10 İsmail Saymaz: ‘Solüsyonu kestik’ deyip kesmemişler
  6. 08:06 Fehmi Koru yazdı: Cumartesi akşamı seçim yasakları başlayacak, fakat şapkadan tavşan hala çıkacak
  7. 08:03 İsmail Saymaz: İmamoğlu, AK Parti’nin anketinde 5.3 puan önde
  8. 08:01 Meteoroloji uyardı: Meteoroloji’den yağış ve toz uyarısı
  9. 05:24 Instagram'a yeni özellik: Blend ile Reels algoritması değişiyor!
  10. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  11. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  12. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  13. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  14. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  15. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  16. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  17. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  18. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  19. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  20. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
Spor Haberleri