M.Yanardağ, M.Dönmez ve A.S. Saçan darbenin gerçek nedenini ve nasıl bastırıldığını bu akşam yine Halk TV'de

M.Yanardağ, M.Dönmez ve A.S. Saçan darbenin gerçek nedenini ve nasıl bastırıldığını bu akşam yine Halk TV'de

M.Yanardağ, M.Dönmez ve A.S. Saçan darbenin ... Darbe girişiminin ardından merkez medya sadece Cemaat’i suçlayıp AKP ve Erdoğan’ı aklamayı sürdürüyor. Yapılan pnogramlar ve hazırlanan haberlerde, Türkiye'nin darbe sürecine nasıl geldiği, AKP-Cemaat ortaklığının nitaliği...

Darbe girişiminin ardından merkez medya sadece Cemaat’i suçlayıp AKP ve Erdoğan’ı aklamayı sürdürüyor. Yapılan pnogramlar ve hazırlanan haberlerde, Türkiye'nin darbe sürecine nasıl geldiği, AKP-Cemaat ortaklığının nitaliği ve yarattığı sonuçlar irdelenmiyor. Cemaatin devleti ele geçirmesinde AKP iktidarının payı, Cumhuriyete yönelik yıkım saldırısının birlikte nasıl gerçekleştirildiği ve darbenin gerçek nedenleri ortaya konulmuyor. 

Geçen Pazar akşamı gazeteci-yazar Merdan Yanardağ, E.Yarbay Mustafa Dönmez ve E.Emniyet Müdürü Adil Serdar Saçan'ın Halk TV'de katıldığı program, gerçek fotoğrafı ortaya çıkardığı için büyük ilgi gördü. Reyting rekoru kıran bu programdan sonra bu akşam 21.00'de yine Halk TV'de programın devamıının (ikincisinin) yapılmasına karar verildiği açıklandı.

Cüneyt Akman Facebook hesabından yaptığı açıklamada programın izlenme rekorları kırdığını ancak izleyicilerin sürenin azlığı sebebiyle yarım kalmışlık duygusu yaşadığını belirterek, programa devam edileceğini ifade etti. 

Akman şunları yazdı;

"Geçen hafta Zamanın Ruhu gerçekten muhteşem izlendi. Fakat çoğu seyirci sürenin daha uzun olması gerektiğini ve bir "yarım kalmışlık" duygusu yaşadıklarını iletti. Öyleyse bu akşam aynı konuklarla yapacağımız program o duyguyu giderir sanırım.
Bu akşam 21:00'dan gece yarısına kadar Adil Serdar Saçan, Mustafa Dönmez ve Merdan Yanardağ ile birlikteyiz. Sadece FETÖ'yü değil diğer islamcı terör örgütlerinin nasıl beslenip devlet içine yerleştirildiklerini, geleceğin muhtemel Fetösünün hangi tarikatlar olduğunu, Hizbullah ve Işid hücrelerini, polisin niçin onlara karşı etkili olamadığını, 50 kişinin öldürüldüğü Gaziantep bombalamasının açık açık yazıldığı halde niçin önlen(e)mediğini, bir sonraki muhtemel hedefin neresi olduğunu birinci elden bilgilerle konuşacağız.
Bizzat kendileri suçlu itirafçıların yalanlarını değil de ilk elden bilgi ve istihbaratları, objektif analizleri dinlemek istiyorsanız bu gece 21:00'da Halk TV Zamanın Ruhu'nda buluşalım."

stu¨dyo2.jpg

Bir kez daha Saat 21.00'de Halk TV'de gazeteci Merdan Yanardağ, E.Emniyet Müdürü Adil Serdar Saçan ve E.Yarbay Mustafa Dönmez, Türkiye'nin darbe sürecine nasıl geldiğini, darbeyi azsıl bastıran gücün kim olduğunu, darbe gecesi gizli pazarlıkların yapılp yapılmadığını ortaya koyacak ve yeni belgeler açıklayacaklar.

Halk TV’de bu akşam 21.00'de Cüneyt Akman'ın sunacağı Zamanın Ruhu programında, yeni bir darbe tehlikesinin bulunup bulmadığı, darbeyi asıl bastıran gücün kim olduğu yeni belgelerle ortaya konulacak. 

ABC Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardaği; Halk TV'deki programda Tayyip Erdoğan ve AKP iktidarının darbe krizini nasıl fırsata çevirip kendi rejimi kurmak istediğini, Türkiye'yi dinci-faşist bir dikta rejimine sürüklemek için hangi hesapların yapıldığını ortaya koyacak.

merdan-004.jpg

Proğramda; Cemaatin devlet içinde nasıl örgütlendiği ve 15 Temmuz darbe sürecine nasıl gelindiği ilk kez ortaya konulacak yeni belgelerle değerlendirilecek.

KATILIMCILAR KONUNUN UZMANI

Gazeteci, yazar ve siyasal analist Merdan Yanardağ; Türkiye'yi 15 Temmuz darbesine getiren süreci bütün yönleriyle 10 yıl önce ortaya çıkarmış, bu konudaki ilk kapsamlı araştırmayı kitap olarak yayımlamış, konferanslar vermiş ve çok sayıda proğram yapmıştı. Yanardağ bu nedenle Ergenekon tertebine dahil edelerek önce gözaltına alanmış ve tutuksuz yargılanmaya başlanmıştı. Ancak Cemaatin devlet içine nasıl sızdığına/sızdırıldığına dair ısrarlı araştırmaları, yazıları, bu konudaki kitapları ve yönettiği medya kuruluşlarının tavizsiz duruşu nedeniyle Merdan Yanardağ 5 Ağustos 2013'te tutuklanmış ve Ergenekon tertibinin çöktüğü Mart 2014'e kadar hapiste kalmıştı.  

E. Yarbay Mustafa Dönmez; TSK'da Cemaat yapılanması hakkındaki ilk raporu hazırlayan subaydı. Ordu içindeki Cemaat yapılanmasını en iyi bilen askerler arasında olduğu kabul edilen Dönmez, Sakarya’daki 1’inci Ana Bakım Merkez Komutanlığı’nda görev yaptığı esnada Ergenekon adına “mühimmat'' gizlediği iddiasıyla tutuklanmış ve Silivri’de 4 yıl 2 ay hapis kalmıştı. 

E. Emniyet Müdürü Dr. Adil Serdar Saçan; Cemaat örgütlenmesine ilişkin Emniyet'te hazırladığı rapor, ülkücü mafya ve Hizbullah’a yönelik en kapsamlı çalışmayı yapmasıyla tanınıyor. Ayrıca AKBİL yolsuzluğu soruşturmasında Tayyip Erdoğan’ın da olayda rolü olduğuna yönelik delilleri ortaya koyan, bu nedenle AKP’nin iktidara geldiğinde ihraç ettiği ilk memur olan Adil Serdar Saçan, Ergenekon kumpasına dahil edilerek tutuklanmış ve 1 yıl 7 ay Silivri'de kalmıştı. Adil Serdar Saçan, Fethullah Gülen Cemaati’nin Emniyet içindeki yapılanmasını en iyi bilen polis şeflerinden biri olarak tanınıyor.

Proğram bu akşam 21.00'de Halk TV'de canlı yayınlanacak. 

"M.Yanardağ, M.Dönmez ve A.S. Saçan darbenin gerçek nedenini ve nasıl bastırıldığını bu akşam yine ." haberi, 21 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 21 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan M.Yanardağ, M.Dönmez ve A.S. Saçan darbenin gerçek nedenini ve nasıl bastırıldığını bu akşam yine .. haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. M.Yanardağ, M.Dönmez ve A.S. Saçan darbenin gerçek nedenini ve nasıl bastırıldığını bu akşam yine .. 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
  2. 11:24 Karar yazarı Mehmet Ali Verçin: Ey Ak Partililer, Ak Partiyi seviyorsanız Ak Parti’ye oy vermeyin
  3. 11:21 YSK seçim hazırlıklarını tamamladı; Türkiye, önce büyükşehirlerde kazananları öğrenecek
  4. 11:18 Çakarlı konvoyla gündem olan muhtardan açıklama: "Araçlar bana ait değil, kiralık"
  5. 11:18 TÜİK verileri ortaya koydu: Emeklilere maaşları artık yetmiyor!
  6. 11:18 Vladimir Putin: Diğer silahlar gibi F-16’ları da yok edeceğiz
  7. 10:52 Hollanda'da bir ineğe tecavüz eden Türk sınır dışı edildi
  8. 10:48 Menzil cemaatine bağlı Semerkand Vakfı Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladı
  9. 10:42 Çocuklar Duymasın'ın yıldızı Hayal Garip'ten şiddet itirafı: Hakaret, iftira, dayak
  10. 10:35 Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa'ya yanıt: Mürit müridi nasıl ihraç edecek
  11. 10:32 Türkiye İstatistik Kurumu: Ekonomiye güven martta arttı
  12. 10:27 Prof. Ahmet Ercan, İstanbul'da riskli 5 ilçeyi açıkladı: İşte en riskli 5 ilçe
  13. 10:24 Eşitsizlik artıyor: Türkiye'de yüzde 1’lik kesim servetin yüzde 40’ını alıyor
  14. 10:20 İspanyol basını: Fenerbahçe'nin La Liga'da yer almasına hukuki engel
  15. 10:07 Orkun Kökçü, Beşiktaş Teklifini Geri Çevirerek Avrupa Macerasına Devam Ediyor
  16. 10:01 Japonya'da Sağlık Skandalı: Kobayashi Pharmaceutical Co.'nun Ürünü Ölümlere Neden Oluyor
  17. 09:57 2024 Ramazan Bayramı Öncesi Bayram Şekeri Fiyatlarında Yüzde 50 Artış: Pazarı Nasıl Etkiliyor?
  18. 09:56 Özgür Özel: 11 büyükşehire 3, 4, 5 büyükşehir eklememiz mümkün
  19. 09:53 Volvo'nun Çinli Şirkete Satılması: İnovasyon ve Sürdürülebilirlikte Yeni Dönem
  20. 09:51 Emeklilere 'ek gelir için simit satma' tavsiyesi veren MHP’li vekil ihale üstüne ihale almış
Gündem Haberleri