Maaşı 100 binden, 30 bine düştü

Maaşı 100 binden, 30 bine düştü

Maaşı 100 binden, 30 bine düştü Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Tarım Kredi Kooperatifleri Yönetim Kurulu üyeleriyle gerçekleştirdiği toplantı sonrasında yönetim kurulunun aldığı kararları açıkladı. Kamuoyunda tartışmalara neden olan...

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Tarım Kredi Kooperatifleri Yönetim Kurulu üyeleriyle gerçekleştirdiği toplantı sonrasında yönetim kurulunun aldığı kararları açıkladı. Kamuoyunda tartışmalara neden olan Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürünün 100 bin TL olan maaşında yüzde 70 kesinti yapılacağını açıkladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, Tarım Kredi Kooperatifleri Yönetim Kurulu üyeleriyle toplantı yaptı. Bakan Çelik, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri MerkezBirliği’nde düzenlenen toplantı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu. Tarım Kredi Kooperatifi’nde önemli bir takım değişikliklere gitmenin zaruri olduğunu gördüklerini belirten Çelik, “Neticede amaç ülkemizin, ülkemiz tarımının kalkınması, çiftçilerimizin yüzünün gülmesidir. Ülkemiz çiftçisine ve tarımına katkı sağlamayı herzaman temel vazife edinen Tarım Kredi Kooperatifleri'nden yönetim kurulu bugünitibari ile bir takım değişiklik yapma yoluna gidiyor. Bunlardan birincisi boş bulunan genel müdürlük görevine Ayhan Karayama'nın getirilmesine yönetim kurulu karar verdi'' dedi.

“TARIM KREDİ KOOPERATİFİ’NDE ÜCRETLERDE YÜZDE 70’E KADAR VARAN BİR KESİNTİYE GİDİLECEKTİR''

Bakan Çelik, kamuoyunda eleştirilere neden olan Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürünün ve yöneticilerinin maaşlarında kesinti yapılacağını açıkladı. Ücret konusunda Tarım Kredi Kooperatifi’nin anlamsız birçok değerlendirmelere ve hak etmediği eleştirilere maruz kaldığını belirten Bakan Çelik şunları söyledi:

“Bu konu ile ilgili olarak Tarım Kredi Kooperatifi ve yöneticileri bundan böyle ücret ödemeleri ile gündeme gelsin istemiyoruz. Ana görevlerine endekslenmiş, çiftçiye hizmeti esas alan bir anlayış ile geleceğe yürümeleri açısından genel müdürden başlamak üzere ücretlerde yüzde 70’e kadar varan bir kesintiye gidilecektir. Yüzde 70’e kadar diyorum özellikle, çünkü şirketin büyüklüğü, yapılan iş ve işlemler maaş belirlemede esas alınacak. Artık bundan böyle kamuoyunda maaş konusunda değil, çiftçiye hizmetleri ile gündeme gelen bir kurum haline gelmiş olacaktır. Ayrıca birden fazla şirkette yönetim kurulu veya denetme kurulu üyeliği gibi görevler söz konusu olduğunda da ilgili üye sadece bir tanesinden ücret alabilecektir.''

Yönetim Kurulu’nun aldığı önemli bir kararın da şirket sayısı ve faaliyet alanları konusunda olduğunu ifade eden Çelik, “Şuan da iştirak olarak 13 şirket var, alt şirketler olarak ifade edilen şirketlerin sayısı da 13 civarında. Bu konuda rekabetçi olamayanlar ve karlılık sorunu yaşayanlar veya birleşmesi uygun bulunanlar tek tek ele alınacak ve şirket sayısında ciddi bir azalma olacak. Verimsiz olan şirketlerin tasfiyesi yoluna gidileceği kararı alınmış bulunuyor. Bunlar son derece önemli yaklaşımlar'' şeklinde konuştu.

Çelik, çiftçilerin girdi maliyetleri konusundaki yeni uygulamaları da açıkladı. Çiftçilerin finansman ve diğer tüm üretim girdileri ile ilgili Tarım Kredi Kooperatifi ve Bakanlık olarak güç birliği yapılması gerektiğine dikkat çeken Çelik, “Güç birliği yaparak bu girdilerin aşağı çekilmesi, maliyetlerin düşürülmesi ve üreticinin emeğinin kendikasasına yansıması konusunda her türlü desteği gerçekleştirmemiz gerekiyor. Bu anlamda damızlık, tohum, ilaç ve gübre gibi üreticilerin doğrudan kullandığı girdilerde maliyetlerin düşürülmesi çalışmaları hızlandırılacak. Üreticiler bu sayede daha uygun şartlarda bu girdilere erişim imkanı bulacak. Burada önemli olan kurumsal karlılık yerine sektörel kazanç hedef alınacak. Tarım Kredi ne kar etti değil çiftçi bu konuda ne kar etti yaklaşımı içerisinde olacağız'' ifadelerini kullandı.

"Maaşı 100 binden, 30 bine düştü" haberi, 30 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 30 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Maaşı 100 binden, 30 bine düştü haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Maaşı 100 binden, 30 bine düştü 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:43 Türkiye boykota gidiyor! Ünlü adlar da destek verdiğini açıkladı
  2. 23:41 Altın sahiplerini korkutan uyarı geldi: "Bu fırsat kaçmaz, hazırlanın"
  3. 23:32 Trump'ın yargılandığı bina önünde kendini ateşe verdi
  4. 23:29 BM açıkladı: Sudan'da insan eliyle oluşturulan kriz çok büyük boyutta
  5. 23:08 Dünya Bankası, Türkiye'ye milyonlarca dolarlık bir borç verme kararı aldı!
  6. 23:01 Trump'ın yargılandığı mahkeme önünde bir kişi kendini yaktı!
  7. 22:53 Fenerbahçe'nin Avrupa'dan elde ettiği gelir açıklandı!
  8. 22:49 Türkiye pazarı için özel olarak geliştirilen Tesla Model Y'nin satış fiyatı netleşti!
  9. 22:15 Gazze'deki Çatışmalar Çevre ve Sağlık Felaketine Yol Açıyor: BM Uyarısı
  10. 22:14 Kulüpler Birliği, TFF'ye seçim için bir çağrıda bulundu!
  11. 22:14 Beşiktaş, ligdeki beş maçlık galibiyet hasretine son verdi
  12. 22:11 Beşiktaş, MKE Ankaragücü'nü 2-0 Mağlup Ederek Galibiyet Hasretine Son Verdi
  13. 22:06 Okul müdürünü tacizle suçlayan lise öğrencilerinin şikayetleri sonucunda müdür tutuklandı
  14. 22:06 İstenmeyen tüylerden acısız nasıl kurtulunur?
  15. 22:05 Teknik direktör değişikliklerinin Beşiktaş'a fayda sağladığı görülüyor
  16. 22:02 Evde uygulayacağınız bu yöntemle herkes dişlerinizin beyazlık sırrını soracak!
  17. 21:56 Tokat'taki depremin yol açtığı hasarın detayları kamuoyuna sunuldu
  18. 21:56 Hamas, Blinken'ı İsrail'in yanında olmakla suçladı
  19. 21:44 Kızartma yapmadan önce yağa bir parça ekmek koyun
  20. 21:43 Koç Holding, Romanya'daki Ford Otosan Fabrikasında Seri Üretime Geçti!
Ekonomi Haberleri