Mahalleli Ihlamur Parkı'nda inşaat istemiyor

Mahalleli Ihlamur Parkı'nda inşaat istemiyor

Mahalleli Ihlamur Parkı'nda inşaat istemiyor Bianet'te yer alan Nilay Vardar imzalı habere göre; Abbasağa mahallesinde Yıldız Yokuşu ile Nardenk sokak arasında yer alan parkta, 3. Selim (bir adet) ve 2. Mahmut’a ait (iki adet) toplam üç nişantaşı yer alıyor.Parkın da olduğu...

Bianet'te yer alan Nilay Vardar imzalı habere göre; Abbasağa mahallesinde Yıldız Yokuşu ile Nardenk sokak arasında yer alan parkta, 3. Selim (bir adet) ve 2. Mahmut’a ait (iki adet) toplam üç nişantaşı yer alıyor.

Parkın da olduğu 11 bin metrekarelik arazi özel bir şahsa ait. Seba İnşaat tarafından inşaat yapılmak üzere parkın etrafı 21 Haziran'da panellerle kapatıldı.

Mahalleli Yıldız Ihlamur Parkı Dayanışması'nı kurdu. Bir haftadır parkta forum düzenleyerek alanın park olarak kalması için mücadele ediyor.

337 mahalleli, İstanbul 3 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü’ne konuyla ilgili şikayette bulundu.

Kurul kararında parkın 1. ve 3. Derece sit alanı içinde olduğunu ve parktaki nişantaşlarının korunması gerekli kültür varlığı olduğunu belirterek söz konusu fiziki ve inşa faaliyetinin durdurulması gerektiğini belirtti.

Belediye imar planına itiraz etmişti

Söz konusu araziyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı 1/5000’lik imar planına Beşiktaş Belediyesi itiraz etmişti.

İtiraz dilekçesinde de imar planında yüzde 17 olan konut alanı büyüklüğünün yüzde 28’e çıkarıldığı, bu konut alan arttırımının sit bölgesi olarak planlanan alanın yeşil alan miktarın azaltıcı nitelikte olduğu, yeşil alan dokusunun bozulmaması ve mahalle sakinlerinin de yapılaşma önerilmeden tamamının yeşil saha olarak düzenlemesini talep ettiği belirtildi.

Buna karşın Beşiktaş Belediyesi bir vatandaşın şikayeti üzerine söz konusu panellerin Seba İnşaat tarafından kendi özel mülkündeki sınırları koruma amacıyla Belediyenin izniyle konduğunu ancak inşaat söz konusu parselde ruhsatsız herhangi bir inşaata izin verilmeyeceğini belirtti.

Belediye ve şirket hakkında suç duyurusu

Bunun üzerine bir grup vatandaş hem Beşiktaş Belediyesi hem de arazi sahipleri hakkında “Görevi Kötüye Kullanma, “Görevi İhmal'', “2863 Sayılı Kanuna Muhalefet'' ve yürürlükteki ilgili mevzuata aykırılıktan suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu dilekçesinde Belediyeyle ilgili şöyle dendi:

“Alan özel mülkiyette bulunmakla beraber, alana ilişkin 1/5000 imar planının dava konusu olduğu ve 1/1000 imar planının henüz bulunmadığı ifade edilmektedir. Buna karşın belediye yetkililerinin sözlü olarak verdiği ifadelerde alanda inşaat yapılacağını belirtmesi şüphelere yol açmaktadır.

“Alanda aynı zamanda, henüz ilgili kurullarca tespiti yapılmamış bununla beraber tescil için gerekli başvuruların yapılmakta olduğu alanın önemli bir tarihi mesir alanı olduğuna ilişkin yetkin kişilerden görüşler alınmıştır. Söz konusu süreç devam ederken, Beşiktaş Belediyesi çalışanlarından sözlü olarak alınan beyanlardan, alanın doğal ve tarihi özellikleri üzerinde durulmaksızın ve söz konusu durum önemsenmeksizin, nihai olarak bir inşaatın gerçekleşeceği düşüncesinde oldukları anlaşılmaktadır. Henüz gerekli imar planı bulunmayan bir alan için Belediyece zımni olarak ifade edilen beyanlar, Belediye’nin hukuka uygun hareketi konusunda mahalleli nezdinde şüphe doğurmuştur."

Yine arazi sahiplerinin de Koruma Kurulu kararına rağmen fiziki müdaheleye devam ettiği için kamu davası açılması talep edildi

"Mahalleli Ihlamur Parkı'nda inşaat istemiyor" haberi, 01 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 01 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Mahalleli Ihlamur Parkı'nda inşaat istemiyor haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mahalleli Ihlamur Parkı'nda inşaat istemiyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 19:37 Clara Chizoba Kronborg, YouTube'da Guinness Rekorlar Kitabı'na Giren En Uzun Röportajı Yaptı!
  2. 19:33 İstanbul'da Atatürk'e Hakaret Eden Sanığa Hapis Cezası: 3 Yıl 9 Ay
  3. 19:28 26 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  4. 19:25 İslam Memiş: "Piyasalarda biraz dalgalanma görebiliriz"
  5. 19:24 Altın yüzde 2,4 değer kazandı
  6. 19:24 Heyecan Dorukta: Fenerbahçe-Beşiktaş Derbisi Biletleri Satışta!
  7. 19:17 Muslera, Uruguay Milli Takımı'ndan emekli oldu
  8. 19:07 Güzellik Merkezi Kurşunlama Davasında Ara Karar: Tutukluluk Hali Devam Ediyor
  9. 19:01 Barcelona'da Xavi ve Laporta İttifakı: Takımın Geleceği İçin Birlikte Devam Kararı Aldılar
  10. 18:57 Zehra Güneş'in Fenerbahçe'ye Transfer İddiası Yalanlandı: VakıfBank ile Yoluna Devam!
  11. 18:52 Trabzonspor, Gaziantep FK Maçı Hazırlıklarına Hız Kesmeden Devam Ediyor
  12. 18:47 Carlo Ancelotti: Arda Güler Her An Hazır, Ancak Forma Şansı Bulamadı
  13. 18:44 Gazze'de İsrail Saldırıları: Açlık, Hastalık ve Ölüm Halkın Peşini Bırakmıyor
  14. 18:40 Uzayda Çarpışma Tehlikesi: Kullanım Dışı İki Uydu, 10 Metreden Az Mesafede Buluştu
  15. 18:35 Çorlu Tren Kazası Davasında Mahkeme Kararı Açıklandı
  16. 18:34 Borsa İstanbul günü negatif bir seyirle kapattı
  17. 18:31 Mart ayında ABD'de bekleyen konut satışları arttı
  18. 18:31 Macron Avrupa'ya çağrıda bulundu: 'ABD’nin tebaası olmadığını göstermeli'
  19. 18:24 Galatasaray, Transferde Son Hedefine Kilitlendi: O Yıldızla Anlaşmaya Çok Yakın!
  20. 18:24 Uzmanlar Açıkladı: Merkez Bankası Ne Zaman Faiz İndirecek?
Gündem Haberleri