Mahkemeden imam hatipler için 'dur' kararı

Mahkemeden imam hatipler için 'dur' kararı

Mahkemeden imam hatipler için 'dur' kararı Konuyla ilgili davacı Eğitim-İş Genel Başkanı Mehmet Balık tarafından açıklama yapıldı.OdaTv'de yer alan habere göre, açıklamada, arka arkaya imam hatipler açılmasına rağmen başarı sıralamasında imam hatiplerin en geride...

Konuyla ilgili davacı Eğitim-İş Genel Başkanı Mehmet Balık tarafından açıklama yapıldı.

OdaTv'de yer alan habere göre, açıklamada, arka arkaya imam hatipler açılmasına rağmen başarı sıralamasında imam hatiplerin en geride olduğuna dikkat çekilerek, “imam hatiplere ücretsiz yurt, ücretsiz servis, öğle yemeği, az mevcutlu sınıflarda tekli eğitim uygulamaları yaparak teşvik edilmekte, normal ortaokullarda ikili eğitim ve kalabalık sınıflara mahkum edilerek adeta imam hatiplere zorlama gerçekleştirilmektedir.'' ifadeleri kullanıldı. Konya’daki 30 km’lik alandaki 8 okulun imam hatibe dönüştürüldüğüne dikkat çekilen açıklamada, “Bu bölgede sadece 2 normal ortaokul bırakılmıştır. İmam hatip ortaokullarında normal eğitim ve 20-25 kişilik sınıflarda tekli eğitim yaparlarken yani derslik başına 20-25 kişi düşerken, bırakılan normal ortaokullarda ise ikili eğitim ve 50-60 kişilik sınıflarda eğitim yapılmıştır. Bunun da anlamı derslik başına 100-120 öğrencidir. Tüm bu uygulamalar ise hiçbir somut ve bilimsel veri gözetilmeksizin, öğrenci ve velilerin talepleri dikkate alınmaksızın, ihtiyaç durumu gözetilmeksizin, oldu bittiye getirilerek bir Valilik kararı ile gerçekleştirilmektedir.'' denildi.

“YARGI ARTIK DUR''

“Bu noktada ise imam hatiplerin arttırılması, tüm okulları imam-hatip haline getirme çabasına yargı artık dur demiştir.'' ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, Eğitim-İş’in açtığı dava ve mahkemenin verdiği karar ilişkin şöyle denildi:

“Eğitim-İş olarak, Milli Eğitim Temel Kanunu’na aykırı olarak düzenlenen yönetmelikte Valiliklere imam-hatip açma yetkisi veren yönetmelik hükmünün ve Konya Valiliği kararı ile Konya’da çok sayıda okulun imam-hatibe dönüştürülmesinin iptali için dava açmıştık.

Açtığımız bu davada Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu, bu okulların, Valilikler tarafından keyfi olarak açılabilmesine olanak sağlayan Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Kurumlara Ait Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliğinin ilgili maddesini iptal etmiştir. İptal gerekçesinde ise öncelikle bu okul açma yetkisinin Milli Eğitim Bakanlığı’nda olduğuna, Valiliklerce gelişigüzel şekilde bu okulların açılamayacağına ve Bakanlığın da bu okulların açılmasına karar verirken mevcut ihtiyaçları ve gereklilikleri dikkate almak zorunda olduğuna işaret etmiştir.

"Mahkemeden imam hatipler için 'dur' kararı" haberi, 28 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 28 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Mahkemeden imam hatipler için 'dur' kararı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Mahkemeden imam hatipler için 'dur' kararı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 16 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:22 Ürdün ve Almanya'dan Ortak Açıklama: İsrail-İran Gerilimi Ele Alındı
  2. 23:17 İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, İsrail Başbakanı Netanyahu ile Gerginlikleri Görüştü
  3. 23:16 AB'den İran'a İsrail'e saldırısı nedeniyle yeni yaptırımlar olacak
  4. 23:12 Miçotakis'in Açıklamalarıyla Yunanistan'ın Deniz Parkı Planları Türkiye'den Tepki Aldı
  5. 23:10 Seçim Yenilgisi Yumuşattı: Erdoğan'dan Özgür Özel'e "Kapımız Açık"
  6. 23:02 Süper Lig’den 9 kulüp'ten o haber! Hepsi PFDK’ya sevk edildi!
  7. 22:58 Nesrin Cavadzade yeni aşka yürüdü!
  8. 22:52 Yeni Bulgular: Zihinsel Yaşlanma Süreci 30'lu Yaşlarda Başlıyor!
  9. 22:47 Powell ve Macklem: ABD ve Kanada Ekonomileri Değerlendirildi
  10. 22:42 Ukrayna Parlamentosu Askerlik Şartlarını Sıkılaştıran Yeni Yasayı Kabul Etti
  11. 22:24 Birleşmiş Milletler, Gazze için 2,8 milyar dolarlık yardım çağrısında bulunacak
  12. 22:10 Erdal Beşikçioğlu ilk nikahını kıydı!
  13. 21:56 Özgür Özel, Kobani davası için heyet görevlendirdi!
  14. 21:52 İsrail çocuk parkına saldırdı: 10 kişi yaşamını kaybetti
  15. 21:41 Galatasaray'dan Türk futbol tarihine geçen o transfer!
  16. 21:39 Türkiye ve ABD, Gazze İçin İnsani Yardım ve Güvenlik Konularını Görüştü
  17. 21:35 Selen Görgüzel kendisine yorum yapan takipçisine o cevabı verdi!
  18. 21:34 Doruk Erolçevik, Türk Eskrim Tarihinde Bir İlk: Dünya Şampiyonu!
  19. 21:14 Avrupa'da Doğal Gaz Fiyatları, Jeopolitik Gerilimlerle Yükselişte: TTF'de %7,5 Artış
  20. 21:08 İsrail-İran Gerilimi Yükseliyor: Tel Aviv Karşılık Hazırlığında
Gündem Haberleri