"Martı projesi dayatmacı bir anlayışın ürünü"

"Martı projesi dayatmacı bir anlayışın ürünü" Mimarlar Odası’nın Karaköy’de bulunan binasında gerçekleşen toplantıda TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu sekreteri Cevahir Efe Akçelik, Mimarlar Odası İstanbul şubesi yöneticilerinden Mücella Yapıcı, Şehir Plancıları...

Mimarlar Odası’nın Karaköy’de bulunan binasında gerçekleşen toplantıda TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu sekreteri Cevahir Efe Akçelik, Mimarlar Odası İstanbul şubesi yöneticilerinden Mücella Yapıcı, Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube sekreteri Akif Burak Atlar katıldı. 

Kabataş’a yapılması planlanan projenin sadece Martı şeklindeki bir binadan ibaret olmadığının altını çizen mimar Mücella Yapıcı, aynı alanda Kabataş projesinin yanı sıra Galataport projesi, Kabataş-Mecidiyeköy metro hattı, Beşiktaş’tan Üsküdar’a uzanacak denizaltı yaya tüneli ile projeler silsilesi olduğunu ifade etti. Yapılacak projelerle yerin 3 kat altına inileceğini savunan Yapıcı, “Mesele martının kanadında değildir. Aslolan kente verdiği zarardır. Mesele iskelelerin kapatılması, ulaşım hakkının engellenmesinden çok daha öte, teknik olarak son derece vahimdir. Durum bir mimari projenin martı ya da karga şeklinde olmasından çok daha vahimdir'' dedi. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından 15 Mayıs 2016 tarihinde onaylanan plan değişikliğine ilişkin yasal süreçlerin henüz tamamlanmadığının altını çizen Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube sekreteri Akif Burak Atlar, “Kabataş’a yönelik planlanan proje Koruma Kurulu tarafından onaylandığı taktirde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda askıya çıkacak. Bu plan 30 gün sürede askıda kalacak ve biz İstanbulluların değerlendirilmesine sunulacak. Plan itirazlar değerlendirildikten sonra yürürlüğe girebilir. 28 Temmuz’da kapatılacağı söylenen ve daha sonra 4 Ağustos’a ertelenen Kabataş sahası için söz konusu yasal süreçler tamamlanmamıştır'' dedi. 

İBB’nin proje bilgileri ve görsellerinin asılsız olduğu yönündeki açıklamalarına yanıt veren Atlar, projeye ilişkin görsellerin bizzat proje mimarı Hakan Kıran’ın web sitesinden alındığını ifade etti. 2008 yılında onaylandığı belirtilen projenin üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen proje detaylarının halen açıklanmadığını ifade eden Atlar, “Bu görseller asılsızsa, 8 yıldır projenin asıl yüzünü İstanbullulara, meslek odalarına ve ilgili tüm kesimlere aktarmak İBB’nin birincil görevidir. Katılımcı demokrasinin en önemli araçları şeffaflık ve katılımcılıktır. Kabataş meydanı gibi önemli bir kamusal alanda herhangi bir projenin toplumsal kabul olmadan onaylanması dayatmacı bir anlayıştır'' dedi. 

""Martı projesi dayatmacı bir anlayışın ürünü"" haberi, 03 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 03 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan "Martı projesi dayatmacı bir anlayışın ürünü" haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. "Martı projesi dayatmacı bir anlayışın ürünü" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 21:38 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'tan Tarihi Görüşme! Romanya Cumhurbaşkanı Lohannis Buluşması!
  2. 21:35 Altın Yatırımcıları Dikkat! Dünya Bankası'ndan Altın Fiyatları Hakkında Son Dakika Tahmini!
  3. 21:34 Gonca Vuslateri'nin Mutluluğu Taçlandı! Kızını Kucağına Aldı!
  4. 21:28 Pendikspor - Kayserispor maçında hakem değişikliği!
  5. 21:19 Kanser tedavisi gördüğü açıklanmıştı! Kral Charles Geliyor!
  6. 21:18 ATV'de Final Şoku! En Çok Sevilen Dizi Yayından Kaldırıldı!
  7. 21:15 Real Madrid O Gerçeği Açıkladı! Arda Güler 11'de!
  8. 21:09 CHP'li Akay'dan Mehmet Şimşek'e Sert Tasarruf Eleştirisi: "CHP Yapınca Mı Aklınıza Geldi?"
  9. 21:08 Bankalarda Devrim! 24 Yıllık Dolar Talimatında Değişiklik Yapıldı
  10. 21:08 Araba Hayalleri Yerle Bir! Türkiye'de Fiyatlar Durdurulamaz Hale Geldi!
  11. 21:00 Hem Şık Hem de Uygun: 2023 Egea Cross'un Yeni Fiyatları ve Özellikleri
  12. 20:36 Dış Kapıya Tuz Serpmenin Gizemli Faydaları! Atalarımızın Bilgeliği Gün Işığına Çıkıyor!
  13. 20:35 Böcek Isırıklarının Kabusu Bitti! Bu Doğal İlaçları Deneyin
  14. 20:35 Altın Sahiplerinin Dikkatine: Bakan Mehmet Şimşek Resmen Açıkladı!
  15. 20:34 Ruslar Türkiye'ye Veda Ediyor: 50 Bin Kişi Ülkeyi Neden Terk Etti?
  16. 18:53 Korhan Berzeg için arama çalışmasında gelişme: Dere yatağında bir kanıt daha bulundu
  17. 18:46 Erdoğan: "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor”
  18. 18:29 Trabzonspor'dan çifte transfer bombası geldi!
  19. 18:22 EGO Genel Müdürlüğü duyurdu! Ankara'da o hizmet süresiz kapatıldı
  20. 17:54 Begüm Doğan Faralyalı Açıkladı! "Beş yılda 1 milyar dolar yatırım planlıyoruz!"
Gündem Haberleri