Matteo Salvini, Senato’da: Avrupa’da sınırlara koruma…

Matteo Salvini, Senato’da: Avrupa’da sınırlara koruma…

Matteo Salvini, Senato’da: Avrupa’da sınırla... Aslı KAYABAL / İTALYAİtalya’da hükümet, sığınma talep eden her mülteci için günde ödediği 35 avroluk bütçede kesintiye gideceğini duyururken, Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini’nin girişimiyle...

Aslı KAYABAL / İTALYA

İtalya’da hükümet, sığınma talep eden her mülteci için günde ödediği 35 avroluk bütçede kesintiye gideceğini duyururken, Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini’nin girişimiyle Avrupa’da “sınırların korunmasını'' gündeme taşıyan yeni bir aks şekilleniyor.

İtalya, yürürlükteki yasaya göre, her mülteci için günde 35 avro ödüyor. Bu konuda Almanya günde 26, Avusturya 23, Polonya 20, Fransa ise 25 avro tutarında bir bütçe ayırıyor. Salvini’ye göre bütçede yapılacak kesintinin yanı sıra sığınma konusundaki bürokratik işlemlerde de bazı lobilerin göçmenler üzerinden haksız kazanç sağlamalarını önlemek mümkün.

“Macron, konuşmasın! Fransızlar 10 bin göçmeni sınır dışı etti''

Çizme’de mülteciler sorunu sarı-yeşil hükümetin devreye girmesiyle farklı çerçevelerde tartışılmaya başlandı. Önceki gün 600’ü aşkın göçmen taşıyan Aquarius gemisine limanlarını kapatan İtalya’nın yaklaşımını “mide bulandırıcı'' diye yorumlayan Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron’a, Salvini yanıt vermekte gecikmedi,

“Fransa’nın sömürgeci politikasının faturası hepimize kesiliyor''

Fransızlar bu konuda seslerini çıkarmasın. İtalya sınırında kadın çocuk gözetmeksizin 10 bini aşkın göçmenin Fransa’ya girmesine izin vermediler. Bu arada İtalya’da Lombardia bölgesinin en çok sayıda göçmeni kabul ettiğini de hatırlatmak isterim. Irkçılığa gönderme yapan her türden eleştiriyi gülünç buluyorum. Fransa’nın Kuzey Afrika ülkeleri ile Libya’da yürüttüğü sömürgeci politikaların faturasını hepimiz ödüyoruz."

İtalya ile Fransa arasında göçmenler sorunu konusunda tırmanan gerginlikte başbakan Giuseppe Conte de Macron’u “ikiyüzlü'' olmakla eleştirdi.

Türkiye’ye ödeme yapılmasın

İtalya’da hükümet, AB’nin Suriyeli ve Iraklı göçmenlerin Avrupa’ya gelmesini engellemek için Türkiye’ye yapacağı 3 milyar avroluk ödemenin ikinci kısmının bloke edilmesini de savunuyor. Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz da Salvini’ye destek çıkarak, “Daha mükemmel bir yaşam düşüyle herkesin Avrupa’ya gelmesi mümkün değil. Sınır kapılarımızı koruma altına alırken, göçmenlere hareket ettikleri noktalarda yardımcı olalım'' diyor.

Avrupa Birliği 2021-2027 yılları arasında göçmen krizinin yönetilebilmesi için 35 milyar avro tutarında bir bütçe ayırdı. AB, Türkiye’ye 3 milat dolar iletti. Göçmenlerin Türkiye’de alıkonulması amacıyla aktarılan bu ödemenin ikinci aşamasının 2018 yılında yapılması gerekiyor. Ancak sarı-yeşil hükümetin Başbakan Yardımcısı Salvini, bu ödemenin bloke edilmesini savunuyor. Matteo Salvini hükümetin kurulmasından önce de Türkiye’ye aktarılan 3 milyar avroluk bütçeyi eleştirmiş ve AB’nin bir diktatörü beslediğini öne sürmüştü.

Bugünkü Corriere della Sera gazetesinde yayımlanan söyleşisinde Matteo Salvini, “Yabancı bandıralı sivil toplum kuruluşlarına ait gemilerle taşınan göçmenlere vurgu yaparak İtalya’ya yönelen mülteci trafiğinin yabancı STK’larca kontrol edilmesine izin vermeyeceğiz.'' dedi.

Alman Bakan Horst Seehofer’le görüştüğünü dile getiren bakan, İtalya-Almanya arasında Avrupa ülkelerinde sınırların koruma altına alınmasını öngören bir aksın şekilleneceğini, yeni savunma sisteminin Akdeniz’in yanı sıra İtalya’yı da koruyacağını dile getirdi.

Salvini, göçmen sorunu konusunda İtalya’nın Avrupa’da merkezi bir rol üstleneceğine vurgu yaparken önümüzdeki günlerde Fransa, Macaristan ve Hollanda’yla da bakanlar düzeyinde görüşmeler gerçekleştirecek.

Göçmenler, Avrupa’ya ucuz işgücü için getiriliyor

Salvini’nin gündeme taşıdığı bir başka konu ise Kuzey Afrika ülkelerinde göçmenlerin alı konulduğu merkezler oluşturulması. Bu proje için Salvini, Belçika, Avusturya ve Almanya ile görüşmeler yapmayı planlıyor. Bu merkezlerin “insani'' ve “dayanışmacı'' bir mantıkla yönetileceğine dikkat çeken Salvini, böylece ucuz işgücü için getirilen mültecilerin Avrupa’ya gelmesinin ya da Akdeniz’de can vermesinin önüne geçileceğini savunuyor.

Avrupa’nın ikiyüzlü politikalar güden ve sessiz kalan hükümetlerce ölme noktasına geldiğine dikkat çeken Matteo Salvini, getirdikleri önerilerle Avrupa’yı kurtarmak adına son kez çağrıda bulunduklarını dile getiriyor.

"Matteo Salvini, Senato’da: Avrupa’da sınırlara koruma…" haberi, 13 Haziran 2018 tarihinde yazılmıştır. 13 Haziran 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Matteo Salvini, Senato’da: Avrupa’da sınırlara koruma… haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Matteo Salvini, Senato’da: Avrupa’da sınırlara koruma… 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 20:27 Alerjik Astım: Semptomları, Tanı ve Tedavi Yöntemleri
  2. 20:19 Isparta'da Uyuşturucu Taciri Kaçmaya Çalışırken Yakalandı
  3. 20:14 Tottenham, Fenerbahçe'nin Yıldızı Sebastian Szymanski İçin Hamle Yapıyor
  4. 20:13 Apple, WhatsApp ve Threats uygulamalarını Çin mağazasından kaldırdı
  5. 20:10 Türkiye'de Yüksek Döviz Kuru: macOS mı, Windows mu? İşletim Sistemleri Karşılaştırması
  6. 20:08 ÖSYM tarafından bu hafta sonu 4 sınav yapılacak
  7. 20:03 İzmir'de Meydana Gelen Trafik Kazasında Bir Kişi Hayatını Kaybetti
  8. 19:53 20 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları
  9. 19:49 Türkiye Ekonomisine IMF Değerlendirmesi: Reformlar Ön Planda
  10. 19:38 Prof. Dr. Canan Karatay'dan Sağlıklı Et Pişirme İpuçları!
  11. 19:37 Milletvekillerinin tüm zamları açıklandı!
  12. 19:33 Limonlu Bisküvili Pasta: Lezzetli ve Kolay Tarif
  13. 19:30 Kartlı ödemelerde rekor kırıldı! Geçen seneye göre yüzde 126 artış gözlemlendi
  14. 19:25 Fırında Mercimek Köftesi: Sağlıklı, Lezzetli ve Vegan Dostu Bir Protein Alternatifi!
  15. 19:24 Çiçeklerdeki Mantar Sivrisineği Sorununa Pratik Çözümler
  16. 19:18 İçişleri Bakanlığından İddialara Müfettiş Ataması: Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri İncelemede
  17. 19:13 Samsunspor, Adana Demirspor Maçı Öncesi Eksiklerini Belirledi
  18. 19:12 CHP devraldığı belediyelerin borçlarını halka açtı: Toplam 100 milyar TL borç
  19. 19:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Artık Fenerbahçeli değilim
  20. 18:59 Erdoğan Romanya Cumhurbaşkanı lohannis ile telefonda görüşmesi yaptı
Gündem Haberleri