Merdan Yanardağ, darbe girişimini Hollanda Ulusal Kanalına anlattı: Hedef dinci diktaydı

Merdan Yanardağ, darbe girişimini Hollanda Ulusal Kanalına anlattı: Hedef dinci diktaydı

Merdan Yanardağ, darbe girişimini Hollanda U... 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında yaşanan gelişmeler dünya medyasının dikkatini çekmeye devam ediyor. Hollanda Ulusal Kanalı (NOS) darbe girişimi sonrası yapılan mitinglere de yer verdiği haberinde "Erdoğan yandaşlarının...

15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında yaşanan gelişmeler dünya medyasının dikkatini çekmeye devam ediyor. Hollanda Ulusal Kanalı (NOS) darbe girişimi sonrası yapılan mitinglere de yer verdiği haberinde "Erdoğan yandaşlarının da karışıtlarının da artık ortak bir düşmanı var o da Fethullah Gülen" dediği haberinde Türkiye'den gazeteci olarak ABC Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın görüşlerine yer verdi.

"GÜLEN CEMAATİ TEHLİKELİ BİR HAREKET"

Darbe girişimini Hollanda kanalında değerlendiren Merdan Yanardağ, "Gülen Cemaati tehlikeli bir harekettir. İllegal bir örgütlenmedir. Cinayet işleyen bir harekettir. Hrant Dink'i, Gülen Cemaati öldürdü. Ben bunu yazdığım için tutuklandım. Nedim Şener bunu yazdığı için tutuklandı" dedi.

AKP VE ERDOĞAN DA SUÇLUDUR

Yanardağ, Cemaatin yargı, TSK ve emniyet içindeki örgütlenmesini 'Kuşatılan Türkiye' adlı kitabında anlattığı için tutuklandığını hatırlattı. AKP'nin 11 yıl boyunca Cemaatle ortaklık yaptığını, Türkiye'yi birlikte yönettiklerini, Cumhuriyeti ve laik düzeni beraber yıktıklarını da anımsatan Yanardağ, "Şimdi ülke ve toplum bunun sonuçlarını yaşıyor. AKP iktidarı ve Erdoğan da en az Gülen Cemaati kadar suçludur" dedi. Yanardağ şöyle devam etti: 

"Darbe girişimi bastırıldı. Ama bir başka tehlike var. Bugün yakın ve en önemli tehdit, krizi fırsata çevirmeye çalışan laiklik karşıtı AKP'nin dinci dikkatörlük girişimidir." 

"HEDEFLERİ DİNCİ DİKTAYDI"

Merdan Yanardağ, "Yapılması gereken şey bu krizden Türkiye'nin demokrasisini ve laikliği güçlenerek çıkmasıdır. Özgürlükçü ve demokratik bir rejimin kurulmasını sağlamaktır. Eğer darbe başarılı olsaydı, Türkiye'de askeri ve islami bir dikta kuracaklardı. Başarılı olmaması herkes iin iyi oldu. Bizim için çok büyük bir tehditti bu. Ben kişisel olarak ya tutuklanırdım ya da kurşuna dizilirdim. Şaka yapmıyorum" dedi.

Hollanda kanalının, Cemaatin el konulan basın kuruluşları konusundaki sorusuna ise "gazetecilerin tutuklanmasının yanlış olduğunu" ve "AKP iktidarının basın özgürlüğünü tehdit ettiğini" vurgulayarak başlayan Yanardağ, "Bu konu özgür basının susturulması değildir. Çünkü onlar özgür, bağımsız gazeteler değildi. Bunların bağımsız gazeteler olduğunu söyleseniz islamcı militanlar bile güler. Doğrudan bir kişinin talimatı ile yayın yapan gazetelerdi. Bunların özgür basın olduğu fantastik bir yalandır, Batı bunlara çok kolay inanıyor" dedi.

"Merdan Yanardağ, darbe girişimini Hollanda Ulusal Kanalına anlattı: Hedef dinci diktaydı" haberi, 09 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 09 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Merdan Yanardağ, darbe girişimini Hollanda Ulusal Kanalına anlattı: Hedef dinci diktaydı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Merdan Yanardağ, darbe girişimini Hollanda Ulusal Kanalına anlattı: Hedef dinci diktaydı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:14 Islam Memiş: Gram Altın ve Gümüşte Yatırım Fırsatları!
  2. 13:48 Özel: "Mithat Bülent Özmen, tam Eyüpsultan gibi bir başkan"
  3. 13:47 CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan "şüpheli" sıfatı ile ifade verdi
  4. 13:46 Dilan Polat ve Nez Demir davasında mahkeme kararı verdi!
  5. 13:23 "TKP'liyim, AKP'ye oy vereceğim" demişti, AKP'nin Gençlik Kolları yöneticisi olduğu ortaya çıktı!
  6. 13:23 Anket şirketi şaşkına döndü, sonuçları yeniden kontrol edecek!
  7. 13:04 Ankara seçim anketi şok etti: Asal Araştırma inanmakta zorlandı!
  8. 12:58 Ekrem İmamoğlu: "Anketlerde hep öndeyiz, seçimi de kazanacağız!"
  9. 12:58 Yaz saati uygulaması başlıyor: Saatler bir saat ileri alınacak!
  10. 12:58 Ankara ve İstanbul için yepyeni bir seçim Kararı!
  11. 12:58 Karabük'te sosyal medya skandalı: 8 kişi gözaltına alındı!
  12. 12:56 Putin: Polonya ve Baltık Ülkelerine Yönelik Saldırı İddiaları 'Tamamen Saçmalık'
  13. 12:51 İsrail'in Gazze Saldırıları: 62 Filistinli Hayatını Kaybetti,Kızılay Çalışanları Serbest Bırakıldı
  14. 12:47 Telefon Ekranınızı Ters mi Düz mü Tutmak: Artılar ve Eksiler
  15. 12:40 ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi Yarın Ankara’ya Geliyor
  16. 12:06 İrlanda, Gazze'ye Destek: Soykırım Davasına Müdahale Ediyor!
  17. 11:55 Karayip Korsanları yeniden çekilecek... Johnny Depp filme dönüyor mu?
  18. 11:45 Altaylı, YÖK'ün denklik kararını sert eleştirdi: "Bunun tek sonucu felaket!"
  19. 11:41 Kuşum Aydın isyan etti: Param bitti
  20. 11:35 Süleyman Soylu icralık oldu: Borcunu 7 gün içinde öde yazısı gitti
Gündem Haberleri