Meslek örgütlerinden Erdoğan'a yanıt: Saygı göster

Meslek örgütlerinden Erdoğan'a yanıt: Saygı göster

Meslek örgütlerinden Erdoğan'a yanıt: Saygı ... Elektrik Mühendisleri Odası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın meslek örgütlerini hedef alan açıklamalarının ardından bir basın açıklamasıyla suçlamalara yanıt verdi. EMO açıklamasında meslek örgütlerinin lincin hedefi haline getirildiği...

Elektrik Mühendisleri Odası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın meslek örgütlerini hedef alan açıklamalarının ardından bir basın açıklamasıyla suçlamalara yanıt verdi. EMO açıklamasında meslek örgütlerinin lincin hedefi haline getirildiği belirtilerek, "Cumhurbaşkanı; bulunduğu konumun gereklerini yerine getirmekten uzak, bu memleketin yetişmiş değerlerini karalama anlayışıyla hareket etmektedir" denildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın meslek örgütlerine saygı göstermesi gerektiği vurgulandı. EMO tarafından yapılan açıklama şu şekilde; 

ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI BASIN AÇIKLAMASI

CUMHURBAŞKANI MESLEK ÖRGÜTLERİNE SAYGI GÖSTERMELİ!

Teknolojinin insanlığın yararı için kullanılması uğrunda her platformda mücadelesini yürüten meslek örgütlerine karşı yalan, iftira, karalama ve yaftalamalarla düzeysiz bir kampanya başlatılmıştır. Bu ülkenin yıllarca dirsek çürüterek okumuş, ülkesine katkı koymak için çaba gösteren mühendisleri ve örgütleri; baskı ve tehditle yıldırılmaya çalışılmakta, hedef gösterilmektedir. Cumhurbaşkanı; bulunduğu konumun gereklerini yerine getirmekten uzak, bu memleketin yetişmiş değerlerini karalama anlayışıyla hareket etmektedir.
Zaman zaman meslek örgütlerine karşı söylemleriyle gündeme gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 Nisan 2016 tarihinde yaptığı meslek örgütlerini hedef alan açıklamalarını dün de sürdürmüştür. Türkiye'nin inşa edildiğini, ihya edildiğini, meslek örgütlerinin buna engel olmaya çalıştığını söylemektedir. Kimse sizinle aynı fikirde olmak zorunda değildir. Sizin ihya dediğiniz rant ve talan politikasıdır. Bu politikanın sonuçları ortadadır. Heyelanlar, felaketler, işçi cinayetleri, Soma'da olduğu gibi katliamlar...
Evet ihya olanlar vardır. Ancak ihya olanların, "yaşam suyu çekilen, evlerinden yurtlarından edilen, zehir soluması istenen, geçim kaynakları yok edilen, yerleşim yerlerindeki tarihi ve kültürel dokusu harap edilen" halk olmadığı açıktır.
İktidarın uyguladığı inşaat sektörüne dayalı büyüme anlayışı tüketici bir süreçtir ve yolun sonuna gelmiştir. Bu ülkenin katma değeri yüksek üretime ihtiyacı vardır. Dünyadaki emperyalist işbölümünün dayattığı kirli ve eski teknolojiyle, insanlarının sömürülmesine göz yuman düşük ücret politikasıyla varılacak nokta bellidir.
Bizler, ülkemizin ileri teknoloji üreten; teknolojik çöplük değil, doğasını ve ülkesini koruyan yatırımların yapıldığı bir ülke olması için mücadele ediyoruz. Kişilerin zenginleşmesi peşinde koşan, bunun için hiçbir evrensel insani değeri dikkate almadan her türlü usulsüzlüğü, hukuksuzluğu ve haksızlığı mubah gören bir anlayışla ülke kalkınması gerçekleştirilemez.
Ülkemizde öyle bir otoriter anlayış yürürlüğe konulmuştur ki, kamu yararını savunan meslek örgütlerinin, bir avuç yandaş sermayenin çıkarları karşısında toplumun yaşam hakkını savunuyor olmasına dahi tahammül edilmemektedir. Yargıya başvurmak suçmuş gibi sunulmaktadır. Ne zamandan beri insanların haklarını yargıda araması suç olmuştur? Böyle bir devlet hukuk devleti, bu açıklamaları yapabilenler de hukuk devletinde iktidarı temsilen koltuklara oturmuş insanlar olabilirler mi? Milletin iradesi; yargıyı, Anayasayı, yasaları yok saymak değildir. Parmak hesabıyla yasaları günü birlik çıkarlarınız için eğip bükmek hiç değildir. Kimse Ali kıran baş kesen olamaz bu memlekette. Elbette her türlü idari kurumun yaptığı tasarruf denetlenecektir. Kamudaki denetim organlarını dönüştürmüş, yok etmiş olmanız yetmedi. Demokratik mekanizmaların yaptığı denetim ve itirazları da ortadan kaldırmak istiyorsunuz.
Cumhurbaşkanı, "Konut yaparız, hastane yaparız, okul yaparız, karşımızda bunlar. Elektrik üretmek için baraj yaparız, termik santral, nükleer santral yaparız, karşımızda bunlar. Peki, kim bunlar? Muhalefet partileriyle, bazı meslek odalarıyla, ideolojik körlük yaşayan aydınlarıyla, ünlüleriyle, ünsüzleriyle tekmili birden, evet, bunlar yıkım ekibi" diye konuşmuştur. Elbette yapılan konutlarda malzemeden çalınıyor, birilerine hukuksuz ve meşru olmayan imar izinleriyle peşkeşler çekiliyorsa; hastanelerde insanlarımızın can güvenliği sağlanamıyorsa; okul adı altında çocuklarımız tacizcilere emanet ediliyorsa; baraj yapıyoruz denilerek bölgenin tüm doğası tahrip edilip suyu çalınıyorsa; Gerze'de olduğu gibi ithal kömürle termik santral kurup turizmi, doğası, dahası insanların yaşam hakkı yok ediliyorsa; doğalgaz bağımlılığını yok edeceğiz yalanıyla doğalgazda bağımlı olduğumuz Rusya, ülkemizde nükleer santral sahibi yapılıp, milli enerji diye yutturulmaya kalkılıyorsa; Fukuşima gibi dünyanın yaşadığı büyük nükleer felaketin ardından hala nükleer santral yapılması için kapalı kapılar ardında anlaşmalar imzalanıyorsa; vicdanı olan, gören, anlayan herkesin bunlara karşı çıkması en doğal tavırdır. Ancak ülkemizdeki baskı ve korku ortamında sesler çıkmaz olmuşken, meslek örgütleri; üyelerinden, mesleki birikiminden, dahası doğrunun ve haklının yanında yer almanın verdiği meşru savunma gücünden hareket ederek susmamaktadır. Her türlü ortamda mücadelesini sürdürmektedir, sürdürecektir.
Baskı ve korku ortamında kurdukları sayısal Parlamento aritmetiğiyle milli irade diye başımızda sopa sallayanlar, meslek örgütlerinin demokratik mekanizmalarla gerçekleşen seçimler sonucunda oluşan yönetimlerine, meslek örgütlerinin faaliyetlerine saygı göstermek zorundadırlar.

ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI
YÖNETİM KURULU
22 NİSAN 2016

"Meslek örgütlerinden Erdoğan'a yanıt: Saygı göster" haberi, 22 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 22 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Meslek örgütlerinden Erdoğan'a yanıt: Saygı göster haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Meslek örgütlerinden Erdoğan'a yanıt: Saygı göster 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  2. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  3. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  4. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  5. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  6. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
  7. 15:04 Perde Arkasında Gizlenen Cinayet: 'Anneme Taciz Etti, Öldürdüm'!
  8. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
  9. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
  10. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
  11. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
  12. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
  13. 14:37 Babacan'dan Erdoğan'a maaşı çağrısı: "Milyonlarca emekliyi aldatmaktan vazgeçin!"
  14. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
  15. 14:30 Maryland'deki Köprü Faciası: 60 Milyon Dolarlık Kurtarma Çabaları Devam Ediyor
  16. 14:26 Bayraktar: Üretici ve Market Arasındaki Fiyat Farklarına Dikkat Çekiyor
  17. 14:18 Premier Lig'den Radikal Karar: Top Toplayıcı Çocuklar Artık Oyunculara Top Vermeyecek!
  18. 14:14 Goldman Sachs: İstanbul Seçimleri Türk Lirası Üzerinde Olumlu Etki Yaratabilir
  19. 14:06 Yeniden Refah Partisi'ne TGRT'ten Engel: İstanbul Adayları Programa Alınmadı
  20. 14:01 Tacikistan'dan Rusya'daki Konser Salonu Saldırısıyla İlgili 9 Şüpheli Gözaltına Alındı
Gündem Haberleri