Moskova'da üçlü zirve başladı: Erdoğan Putin'in önerisini tereddütsüz kabul etti

Moskova'da üçlü zirve başladı: Erdoğan Putin'in önerisini tereddütsüz kabul etti

Moskova'da üçlü zirve başladı: Erdoğan Putin... Üçlü zirve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un açılış konuşmasıyla başladı. Moskova'da gerçekleşen zirvede söz alan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün gece çevik kuvvet polisinin öldürüdüğü Rusya'nın...

Üçlü zirve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un açılış konuşmasıyla başladı. Moskova'da gerçekleşen zirvede söz alan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün gece çevik kuvvet polisinin öldürüdüğü Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un isminin Ankara'da büyükelçiliğin bulunduğu sokağa verileceğini açıkladı.   

Zirvede Halep'teki son durum başta olmak üzere Suriye'de siyasi çözüm için atılabilecek adımlar konusunda görüş alışverişinde bulunuluyor. Suriye'deki tarafların Rusya'nın önerisi ile Kazakistan'ın başkenti Astana'da yeni bir müzakere süreci çerçevesinde bir araya gelmesi de planlanıyor.

Açılış konuşmasını yapan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un açıklamalarından satır başları şöyle:

"Bugünkü toplantımız ve bundan sonra düzenleyeceğimiz üçlü toplantımız Suriye'deki çözüme, insani yardımın kolaylaştırılmasına ivme kazandıracaktır. Bu süreç kapsamında teröristlere asla geçit verilmeyecektir."

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Öncelikle dün Ankara'da ben yoldayken sizin büyükelçiniz, bizim de dostumuz Andrey Karlov'a yönelik terör saldırısını bir kere daha lanetliyorum. Büyükelçi Karlov, gerçekten zor şartlarda bile görevini en iyi şekilde yapan bir diplomattı. Rusya zaten en iyi diplomatlarını Ankara'da görevlendirir. Bu da ilişkilerimize verdiği önemin göstergesidir. Ama Andrey Karlov, iyi bir diplomat olmanın yanında mükemmel bir insandı. Dün Cumhurbaşkanlarımız, başbakanlarımız görüştüler, biz de görüştük. Bilmenizi isterim, en az Rus halkı kadar Türk halkı da çok üzgün. Yine hem Rusya hem Türkiye biliyor ki bu terör saldırısının hedefi ilişkilerimize zarar vermek ve son zamanlarda birlikte kat ettiğimiz tüm hedefleri yok etmektir. Rusya ve Türkiye bunun farkındadır ve buna müsaade etmeyeceğini de defalarca vurgulamıştır. Bu hain, alçak saldırının arkasında kimler var açığa çıkarmak zorundayız. Bunu da birlikte başaracağız. Sayın Putin'in önerisini Cumhurbaşkanımız Erdoğan tereddütsüz kabul etti ve uzmanlarınız Ankara'ya ulaştı veya ulaşmak üzere. Sizin ve bizim uzmanlarımız birlikte çalışacaklar ve bu terör saldırısının arkasında ne var, bunu açığa çıkaracaklar. Elbette Andrey Karlov'a yapılan bu terör saldırısının hesabı sorulacak ve kendisinin adını hem Ankara'da hem yüreğimizde yaşatacağız. Büyükelçiliğinizin olduğu sokağın adını da Andrey Karlov olarak değiştireceğiz.

"Adrey Karlov'un ruhu şad olsun. Türkiye, Rusya son zamanlarda işbirliği yapınca neleri başarabileceğini sadece kendi halklarına değil, tüm dünyaya gösterdi. Biz hem bu işbirliğimizi Suriye'de siyasi bir çözüme ulaştırmak için devam ettireceğiz hem de diğer alanlara yayacağız. Böyle bir günde bile bir arada olmamızın, bu toplantıyı yapmamızın da anlamı budur. Tekrar başınız sağ olsun."

SAVUNMA BAKANI DA MOSKOVA'DA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 3'lü zirvenin yanısıra Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile başbaşa bir görüşme de gerçekleştirecek.

Öte yandan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da bugün Moskova'da olacak.

Milli Savunma Bakanı Işık, Rus mevkidaşı Sergey Şoygu ile bir araya gelecek. Bu görüşmede de ana gündem maddesinin Suriye olması bekleniyor.

"Moskova'da üçlü zirve başladı: Erdoğan Putin'in önerisini tereddütsüz kabul etti" haberi, 20 Aralık 2016 tarihinde yazılmıştır. 20 Aralık 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Moskova'da üçlü zirve başladı: Erdoğan Putin'in önerisini tereddütsüz kabul etti haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Moskova'da üçlü zirve başladı: Erdoğan Putin'in önerisini tereddütsüz kabul etti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 12:49 Sağlıklı Atıştırmalık: Diyet Poğaçası Tarifiyle Lezzetli Alternatif!
  2. 12:45 TikTok CEO'su Shou Zi Chew''İçiniz Rahat Olsun, Hiçbir Yere Gitmiyoruz''
  3. 12:35 Türkiye Meyve Üretiminde Dünya Sıralamasında Yükseliyor: İşte Detaylar!
  4. 12:29 Karabaş Otu Balı: Doğal ve Etkili Bir Sağlık Destekleyicisi
  5. 12:25 Rusya, Uzayın Barışçıl Kullanımını Sağlamayı Hedefleyen Karar Tasarısını Veto Etti
  6. 12:18 Mardin'de Öğrencilerden Çağrı: Okuma Alışkanlığı Ailede Başlamalı
  7. 12:16 Jose Mourinho Fenerbahçe'ye mi Geliyor? Transfer Dedikoduları Artıyor!
  8. 12:13 Yedigöze İçme Suyu Projesiyle Adana'da Su Sorunu Tarihe Karışıyor
  9. 12:13 Nuri Şahin, Beşiktaş'ın Radarında: Yeni Teknik Direktör Arayışları Hızlanıyor
  10. 12:11 Birecik-Gaziantep Yolunda Çarpışma: Doktor Hayatını Kaybetti, Yaralılar Hastanede
  11. 12:09 Gazze'deki İnsani Kriz: BM Güvenlik Konseyi Kararının Uygulanması Tartışmaları
  12. 12:07 Türkiye Bal İhracatında Güç Gösteriyor: Yılın İlk Çeyreğinde 8 Milyon Dolar Gelir
  13. 12:02 Fenerbahçe'de Szymanski Transfer Krizi: Tottenham'un 20 Milyon Euro Teklifi Tartışma Yaratıyor!
  14. 11:56 25 Nisan 2024 Resmi Gazete kararları
  15. 11:52 Ev Yapımı Dondurma Tarifleriyle Yazın Keyfini Çıkarın!
  16. 11:40 Fatih Altaylı: Soylu’nun zeki, akıllı biri olduğunu düşünmüştüm hep
  17. 11:30 Faruk Bildirici: O montaj fotoğraf gazetecilik problemi
  18. 11:30 Akaryakıt Fiyatlarında Büyük İndirim: Motorine 1.17 TL'lik Düşüş!
  19. 11:22 Çorlu tren faciası davasında karar çıktı
  20. 11:18 Hamas'ın üst düzey yetkilisi silah bırakma koşulunu açıkladı
Dünya Haberleri