Müezzinoğlu: Emekliye promosyon taahüdümüz yok

Müezzinoğlu: Emekliye promosyon taahüdümüz yok

Müezzinoğlu: Emekliye promosyon taahüdümüz yok ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, emeklilerin maaş aldığı bankalardan promosyon alınmasına yönelik hükümet olarak taahhütlerinin olmadığını söyledi. Bankaların, emekli maaşlarını ödedikleri için...

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, emeklilerin maaş aldığı bankalardan promosyon alınmasına yönelik hükümet olarak taahhütlerinin olmadığını söyledi. Bankaların, emekli maaşlarını ödedikleri için bir hizmet yapktıklarını kaydeden Bakan Müezzinoğlu, bu hizmetin karşılığında emekliden komisyon alma hakları bulunduğunu ama almadıklarını savundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çeşitli programlara katılmak üzere karayoluyla Tekirdağ’a geldi. Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Ak Parti Tekirdağ milletvekilleri Ayşe Doğan, Metin Akgün ve Mustafa Yel tarafından karşılanan Bakan Müezzinoğlu, kentin çalışma hayatıyla ilgili bir otelde düzenlenen toplantıya katıldı.

'PROMOSYON TAAHHÜDÜMÜZ YOK'

Programın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Müezzinoğlu, emeklilere maaş aldıkları bankalardan promosyon verilmesine yönelik tartışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Hükümet olarak böyle bir taahhütlerinin bulunmadığını kaydeden Bakan Müezzinoğlu şunları kaydetti:

"Ne Bakan olarak ne hükümet olarak bizim emeklilerimize promosyon adı altında herhangi bir ödenek ya da para verme şansımız yok. Yetkimiz yok, böyle bir taahhüttümüz yok. Emeklilere promosyon emekli maaşlarını bankada 1.5 gün ortalama kalması karşılığında hükümetimiz adına 'biz bankalardan ne kopartabiliriz' diye onlara aracılık yapıyoruz. yoksa bu anlamda bizim hükümetimizin, maliyenin her hangi bir bütçesinden 'promosyon’ diye bir ödenek ve ya durum söz konusu değildir."



'BANKALARIN KOMİSYON HAKKI VAR' 

Emeklilerin, bankalardan proposyon istediğini, ancak bankaların da maaş ödeme karşılığında komisyon almadıklarını belirten Bakan Müezzinoğlu şöyle devam etti::

"Banka da diyor ki, 'Ben senin paranı ayağına kadar getiriyorum ve sana teslim ediyorum ve bundan da hiç bir ücret almıyorum. Esasında transfer komisyonu alıyorum. Bu hizmeti ben sana ücretsiz yapıyorum bugüne kadar.' Ama bir başkası para yatırsa komisyon alıyor. Hükümetin emeklilere yatırdığı paranın emeklilerimizin eline gitmesi için banka burada bir hizmet yapıyor mu? Yapıyor. Bu hizmetin karşılığında komisyon hakkı var mı? Elimizi vicdanımıza koyduğumuzda var." 

'ARACILIK YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ'

Bu anlamda bankalar ile emekliler arasında aracılık yaptıklarını belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Biz de diyoruz ki bu kadar güçlü bir müşteri potansiyelimiz var, bunların milyarla ifade edilen bir parası var, bu parasını bu komisyonunun üzerine bir hak daha temin etmeliyiz. Hadise budur" dedi.
 

"Müezzinoğlu: Emekliye promosyon taahüdümüz yok" haberi, 23 Eylül 2016 tarihinde yazılmıştır. 23 Eylül 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan Müezzinoğlu: Emekliye promosyon taahüdümüz yok haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Müezzinoğlu: Emekliye promosyon taahüdümüz yok 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  2. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  3. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  4. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  5. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  6. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  7. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  8. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  9. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  10. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  11. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  12. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  13. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  14. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  15. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  16. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  17. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  18. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  19. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  20. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
Ekonomi Haberleri