Nazlı Çelik'in Yüksekova'daki görüntüleri Meclis gündeminde

Nazlı Çelik'in Yüksekova'daki görüntüleri Meclis gündeminde

Nazlı Çelik'in Yüksekova'daki görüntüleri Me... HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, sokağa çıkma yasağının devam ettiği Yüksekova'da, Star TV spikeri Nazlı Çelik tarafından çekilen görüntüleri Meclis'e taşıyarak, Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali...

HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, sokağa çıkma yasağının devam ettiği Yüksekova'da, Star TV spikeri Nazlı Çelik tarafından çekilen görüntüleri Meclis'e taşıyarak, Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım'ın yanıtlaması talebiyle soru önergesi verdi.

Önergesinde "6 Nisan 2016 günü Star haber genel yayın yönetmeni Nazlı Çelik sokağa çıkma yasağının olduğu Hakkâri’nin Yüksekova ilçesine operasyonlardan görüntüler almak için gitmiştir" diyen HDP'li Zeydan, "Görüntüler alan ve 7-8 Nisan 2016 günlerinde Star TV ana haber bülteninde servis eden Nazlı Çelik’e çok sayıda JÖH ve PÖH timlerinin eşlik ettiği görülüyor. İddia edilene göre çatışma süsü verilen bir yerde, çatışma yaşanıyormuş gibi güvenlik güçleri hareket etmekte ve adı geçen gazeteci de bunu çekerek haber yapmıştır. Operasyon süsü verilen yerde Türkiye halkları kanı üzerinden reyting oranlarını yükseltmek için bir evde bomba patlatılarak yerle bir edildiği görüntülerde de yansımaktadır. Dahası hiçbir milletvekili, STK temsilcisi, kanat önderi ve seçilmişe izin verilmemişken, bazı medya gruplarıyla spikerlere ayrıcalık tanınmasının kabul edilebilir hiçbir tarafı yoktur. Yerel medyanın sansür edildiği, ulusal çapta yayın yapan muhalif kanalların TÜRKSAT uydusundan çıkarıldığı, beğenilmeyen programların ekranlardan kaldırıldığı bir dönemde, Star, Show TV ve A haber kanalına tanınan bu ayrıcalığın toplumsal kutuplaştırmayı derinleştirme, yanlış bilgi ve beyanın servis etme üzerine kurulduğu hissiyatı güçlenmiştir. Bir gazeteci, şiddeti özendirici, insani değerleri incitici, savaş kışkırtıcılığına araç olmamalı; aksine barışı, ulusların ve halkların kardeşliğini, eşitliğini savunmalıdır. Bizler içinde bulunduğumuz karanlık günlerin hep birlikte dayanışma içinde atlatmamız gerektiğine inanalar olarak, toplumsal ahlak, vicdan ve etiğin hiçe sayıldığı, basın özgürlüğünün bazı gruplara ayrıcalık tanınarak sağlandığının görüldüğü, yerel medyanın tehdit edilerek susturulmaya çalışıldığı bu durumlardan kaçınılması gerektiğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

HDP'li Zeydan, Bakan Yıldırım'a şunları sordu:

- Belli medya grupları dışında kalan gazetecilerin, TV’lerin çekim ve görüntü almasına neden izin verilmemektedir?

- Bir reyting haberi için evlerin bomba ile havaya uçurulması; toplumsal birlik, beraberlik ve barışın tesisini inşa etmek ile nasıl bağdaşmaktadır?

-Görüntülerin çekilmesi, servis edilmesi hangi ihtiyaç ve gerekçeden kaynaklanmıştır?

- Nazlı Çelik ve Star haber bültenine görüntülerin çekilmesi ve paylaşılması için hangi kurum ve kişiler izin vermiştir? Görüntülerin çekilmesine yönelik talep kimden olmuştur?

- Milletvekili, STK temsilcisi, kanat önderi ve seçilmişlere görüntü almak ve şehrin durumunu gözetlemek için neden izin verilmemektedir?

- Yerel medyaya uygulanan sansür, tehdit ve kapatmalar bakanlığınız bilgisi ve onayı doğrultusunda mı gelişmektedir?

- Ulusal çapta yayın yapan muhalif kanallar ve gazetecilere başvuruları halinde görüntü alma ve servis etme imkânı verilecek midir?

- Bazı yandaş medya gazetecilerinin daha önce yaşanan çatışmalı ortamdan dolayı askere gitmeyeceklerini (Rasim Ozan Kütahyalı) beyan etmelerine karşın, savaş kışkırtıcılığı yaparak Anadolu insanının fakir çocuklarını ölüme yollaması ikilemini nasıl değerlendiriyorsunuz?

- Türkiye halklarının kanı üzerinden reyting yapılması hangi ahlaki, etik ve vicdani durumla örtüşmektedir?

- Çatışmalı ortamın olduğu yerlerde görüntüler çeken, servis eden DİHA muhabirleri ve gazeteciler neden tutuklanmaktadır?

"Nazlı Çelik'in Yüksekova'daki görüntüleri Meclis gündeminde" haberi, 14 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 14 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Nazlı Çelik'in Yüksekova'daki görüntüleri Meclis gündeminde haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Nazlı Çelik'in Yüksekova'daki görüntüleri Meclis gündeminde 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 18 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 13:20 2024 DGS Başvuru Tarihleri ve Sınav Takvimi Belli Oldu
  2. 13:12 Deprem Uyarılarına Karşı Sert Tepki: Prof. Dr. Naci Görür, Eleştirilere Cevap Verdi
  3. 13:06 Vatandaşa Yedirecekleri İddia Edilen At Eti ve Sakatat Kamyonetten Çıktı: Sultangazi'de Operasyon
  4. 13:00 Türkiye Sermaye Piyasalarında Yerli ve Yabancı Yatırımcıların Varlıkları Rekor Seviyeye Ulaştı
  5. 12:56 Somerset'te 11 Yaşındaki Kızın Keşfi: Devasa Deniz Sürüngeni Fosili Bulundu!
  6. 12:52 Galeria Karstadt Kaufhof: Dev Giyim Markası İflas Etti, 92 Mağaza Kapanıyor
  7. 12:48 Şarkıcı Zeynep Bastık, Nefes Alma Sorunuyla Mücadele Ediyor
  8. 12:41 İstanbul'da UEFA Komitesi Toplantısı: Türk Futbolunun Geleceği Masaya Yatırıldı
  9. 12:37 Enerji Bakanı: Madenlerde Güvenlik Ön Planda
  10. 12:32 MSB'den Yeni Karar: İncirlik Üssü'nde Ad Değişikliği!
  11. 12:26 Manuel Neuer'in Şampiyonlar Ligi'nde Tarihi Rekoru: 58 Maçta Gol Yemedi
  12. 12:23 Uğur Dündar, Metin Akpınar'ın Kızının Babalık İddiasını Reddediyor
  13. 12:17 Unilever'den Magnum Dondurmalarda Geri Çağırma Kararı: Metal parçacıkları endişesi!
  14. 12:11 Gazze'deki Refah'a İlişkin Askeri Operasyon Planı: Amerika ve İsrail Anlaştı
  15. 12:05 Beypazarı Maden Suyu Skandalı: Bor İddiaları Türkiye'de Gıda Güvenliği Endişesini Arttırıyor
  16. 11:57 Yükseköğretim Kurulu: Türkiye, Uluslararası Öğrenciler için Tercih Edilen Bir Eğitim Merkezi
  17. 11:50 Aselsan, Türkiye'ye Hava Savunma Sistemleri İçin Önemli Sözleşme İmzaladı
  18. 11:47 Türkiye'de Hanehalkı Harcamalarında Kredi Kartı Kullanımında Hızlı Artış: Fitch Ratings Raporu
  19. 11:43 Kavala ve Demirtaş şartı konmuştu: Bakan Fidan, Hollanda'ya gidiyor
  20. 11:43 Fatih Altaylı'dan Merkez Bankası Başkanı Karahan'a İddialı Teklif
Gündem Haberleri