Nazlıaka’ya ihraç davasında red

Nazlıaka’ya ihraç davasında red

Nazlıaka’ya ihraç davasında red CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, CHP Yüksek Disiplin Kurulu tarafından partiden ihraç edilmesine karşı Ankara 11. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne iptal davası açtı. Mahkeme, bu davayı iptal etti.Konuyla ilgili davanın ilk duruşması...

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, CHP Yüksek Disiplin Kurulu tarafından partiden ihraç edilmesine karşı Ankara 11. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne iptal davası açtı. Mahkeme, bu davayı iptal etti.

Konuyla ilgili davanın ilk duruşması bugün görüldü. Mahkeme, Aylin Nazlıaka’nın son beyanını dinledi. Nazlıaka’nın Avukatı Gökhan Candoğan ise, daha önce dosyaya kabul edilen bilirkişi raporu da dikkate alınarak müvekkilinin partiden ihracının iptali istemiyle açtıkları davanın kabul edilmesini istedi.

CHP'nin avukatı Çağlar Çağlayan ise başka bir kararı örnek göstererek, bilirkişi raporuna itibar edilmemesini ve davanın reddi yönünde karar verilmesi talebinde bulundu.

Mahkeme Başkanı Hatice Zerrin Gürkanlı, Siyasi Partiler Kanunu'nun 57'inci maddesi gereği, Aylin Nazlıaka'nın CHP'den ihracının iptali talebiyle açtığı davanın reddine hükmetti.

'ER YA DA GEÇ BU ZAFERİ KAZANACAĞIZ'

Aylin Nazlıaka, üç farklı hukukçu akademisyen tarafından yazılan bilirkişi raporunun kendi lehine olmasına rağmen mahkemenin kendi aleyhlerine karar verdiğini belirterek kararı eleştirdi. Sadece CHP'de değil tüm partilerde parti içi demokrasi mücadelesi vereceğini belirten Nazlıaka, "Bir türlü değiştiril(e)meyen Siyasi Partiler Kanunu değiştirilip, sadece CHP’de değil, tüm diğer partilere de parti içi demokrasi gelmediği sürece ülkemizde tam ve etkin bir demokrasi kültüründen bahsetmek mümkün ol(a)mayacaktır. Önseçim ve seçim süreçlerinde şahsıma olan güven ve desteğini açıkça ifade eden yurttaşlarımız adına, bu siyasi garabetle mücadele edeceğim. Bir insanı mutlu eden mücadele ve zaferdir. Er ya da geç bu zaferi kazanacağız" ifadelerini kullandı.

NAZLIAKA'NIN AÇIKLAMASI

Nazlıaka'nın açıklaması şu şekilde:

"Bilindiği üzere 4 Mart 2016 tarihinde, YDK’nın bir oy farkla verdiği kararla partimden ihraç edilmiştim. Bir yalan haber üzerine başlayan tartışmalar nedeniyle başlayan bu talihsiz süreç sonrasında hukuki mücadelem başladı. Önce bu haberi yapan kişiye dava açtım ve bu davayı kazandım. Partime dönmek için açtığım dava ise yılan hikayesine döndü. Siyasi Partiler Kanunu’na göre 30 gün içinde çözülmesi gereken bu davada, toplam 3 kez hakim değişti, 15 Temmuz sonrası aylarca hakim atanamadı ve sonunda bugün karar duruşması gerçekleşti.

Maalesef “olumlu'' bilirkişi kurulu raporuna rağmen karar “olumsuz'' oldu. Bizzat Mahkeme tarafından üç farklı üniversiteden belirlenen, üç farklı hukukçu akademisyen tarafından hazırlanan detaylı heyet raporu benim lehime olmasına, ihraç kararının Siyasi Partiler Kanunu’na aykırı olduğunun açıkça ortaya konulmasına rağmen bu karar aleyhimize verildi. Hukuk mücadelem sürecek, bu kararı AYM’ye taşıyacağım.

Benim partime bağlılığım kadar parti programına da bağlılığım devam ediyor. Programda belirtilen hak arama mücadelesi ve parti içi demokrasinin işlerliği için çabalamaya devam edeceğim. Bir türlü değiştiril(e)meyen Siyasi Partiler Kanunu değiştirilip, sadece CHP’de değil, tüm diğer partilere de parti içi demokrasi gelmediği sürece ülkemizde tam ve etkin bir demokrasi kültüründen bahsetmek mümkün ol(a)mayacaktır. Önseçim ve seçim süreçlerinde şahsıma olan güven ve desteğini açıkça ifade eden yurttaşlarımız adına, bu siyasi garabetle mücadele edeceğim. Bir insanı mutlu eden mücadele ve zaferdir. Er ya da geç bu zaferi kazanacağız.

Değerli arkadaşlar, benim partimle olan bağım bir unvana sığmayacak kadar derin ve büyüktür. Bu bağ bir günde kurulmadığı gibi bir günde de koparılamaz. Zaten bu ihraç kararının ne kamu vicdanında ne de parti tabanında hiç kabul görmediği bir gerçek. Beni gören herkesin sorduğu soru; “ne zaman partiye dönüyorsunuz?'' sorusudur. İhracımın açıklandığı ilk gün söylediğim gibi, göğsümden parti rozetimi, gönlümden altı okun ilkelerini asla çıkarmadım, çıkarmayacağım. Bunu çıkarmaya da kimsenin gücü yetmez.

Ben bu göreve halkın vekili olarak kadınların, gençlerin, emekçilerin, tüm ötekileştirilmişlerin Meclis’te sesi olmaya çalışarak geldim. Ülkemizin içinde bulunduğu bu kritik süreçte yine onlarla birlikte, onlar için çalışmaya devam edeceğim. Susmayacağım, yılmayacağım, sinmeyeceğim."

NE OLMUŞTU?

Aylin Nazlıaka, bir CHP milletvekilinin duvarından Atatürk fotoğrafını indirdiğini iddia etmiş fakat isim vermemişti. Tartışmalara sebep olan konu CHP Yüksek Disiplin Kurulu(YDK)’na taşınmıştı. CHP YDK da, Nazlıaka’nın bu iddiasını ispatlayamadığı gerekçesiyle Nazlıaka’nın CHP’den ihracına karar vermişti. 

"Nazlıaka’ya ihraç davasında red" haberi, 17 Ocak 2017 tarihinde yazılmıştır. 17 Ocak 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Nazlıaka’ya ihraç davasında red haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Nazlıaka’ya ihraç davasında red 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:14 Ev sahipleri için 1 Nisan son gün: Kira gelirlerinizi bildirin!
  2. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  3. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  4. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  5. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  6. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  7. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  8. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  9. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  10. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  11. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  12. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  13. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  14. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  15. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  16. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  17. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  18. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  19. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  20. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
Politika Haberleri