'Necdet Özel külliyen yalan söylüyor!'

'Necdet Özel külliyen yalan söylüyor!'

'Necdet Özel külliyen yalan söylüyor!' Emekli Albay Ahmet Zeki Üçok, Genelkurmay eski Başkanı Necdet Özel'in açıklamalarına tepki gösterdi. Üçok, Özel'in yaptığı açıklamalarla ilgili olarak, "Özel, toplum vicdanında yargılandı ve mahkum edildi, yapacağı hiçbir...

Emekli Albay Ahmet Zeki Üçok, Genelkurmay eski Başkanı Necdet Özel'in açıklamalarına tepki gösterdi. Üçok, Özel'in yaptığı açıklamalarla ilgili olarak, "Özel, toplum vicdanında yargılandı ve mahkum edildi, yapacağı hiçbir açıklama onu toplum nezdinde affedilmesi için vesile olmayacaktır" dedi.

'CIA VE FETULLAHÇILAR KONUŞULDU'

Emekli Albay Ahmet Zeki Üçok, şöyle devam etti:

"Özel'in röportajında maalesef birçok konuyu, sadece kendisini ve bu süreçteki hataları örtmek, savunmak amacıyla çarpıttığını ve hatta zaman zaman da çok üzülerek söylüyorum bunu, ama yalan söylediğini görüyoruz. Bu haber çıktığı gün, yani 'CIA ve FETÖ konuşulmadı' diye başlıklı röportajın çıktığı gün, Sayın Bilgin Balanlı beni aradı ve kendisi bana gazetede sayın Özel'in kendisi ile yaptığı bu konuşmanın geçmediğini, böyle bir konuşma olmadığını, o dönemde FETÖ diye bir şeyin olmadığını söylediğini, halbuki bu konuşmanın tamamı ile ikisinin arasında geçtiğini, tabiî ki FETÖ olarak değil, ancak Fetullahçılar ve CIA olarak geçtiğini ve kendisine bu konuda anlattığını, sayın Özel'in de 'evet ben de size katılıyorum' dediğini, konuşmanın bu minvalde geçtiğini bana söyledi.

"Ben de kendisine dedim ki, 'Komutanım siz de çıkın anlatın bunu' dedim. O da bana kendisinin eski bir komutan olduğunu, öyle komutanlar arasında bu tür polemiklere girmek istemediğini söyledi. O zaman dedim ben anlatayım ve benim anlatabileceğimi söyledi. Yani Sayın Bilgin Balanlı, bu olayı bana aktardı, o zamanlar ben de bunu kamuoyu ile paylaştım. Yani burada kesinlikle Bilgin Balanlı paşamız doğru söylüyor. Sayın Özel ne yazık ki bu konuyu çeşitli yöntemler kullanarak saptırmaya çalışıyor. Kaldı ki böyle bir konuşma yapılmış olmasının ne gibi kendisiyle ilgili bir mahsur doğuracağını çok da anlamış değilim açıkçası." 

'FETULLAHÇI YAPILANMAYI DEFALARCA ANLATTIK'

Üçok, Fethullahçı yapının anlatılmadığını söyleyen Özel'e, "Bu söylemini, artık çok üzülerek söylüyorum ki; külliyen yalan. Bu ülkenin ordusunu 4 yıl Genelkurmay Başkanı olarak yönetmiş birisine, ben bu tür konuşmaları hiç yakıştıramadım." dedi. Üçok şöyle devam etti:

"Bunun tamamıyla savunma içgüdüsü ile yapıldığını düşünüyorum. Çünkü bizim yaptığımız bütün müracaatların, sadece benim değil, tabii ki diğer arkadaşların yaptığı bütün müracaatların da kayıtları var. Ben defalarca Genelkurmay Askeri Savcılığı'na gidip ifade verdim. Bunların da kayıtları oradadır. Benden sonra işte Ali Türkşen gitti, Fuat Selvi gitti, bir sürü arkadaşlarımız gitti. Hepsi gittiler, tek tek bu Fetullahçı yapılanmayı anlattılar.

"Biz bunlarla da yetinmedik. Ben aynı zamanda 27 Mart 2014 tarihinde Ankara Terörle Mücadele ve Ankara Savcısı Serdar Coşkun'a ifade verdim. Orada bütün listeyi hatta Kara, Hava, Deniz, Jandarma diye hem yazılı olarak verdim, hem de dijital ortamda verdim. Genelkurmay Başkanlığı'nda ismini vermeyeceğim bir arkadaşım, verdiğimiz listeleri hiçbir geciktirme yapmadan Genelkurmay Başkanlığı'na gönderdiklerini söyledi. Gönderme yazılarını da çıkarırlarsa çok utanır diye düşünüyorum sayın Özel'in. Yine ben aynı bilgileri 29 Nisan 2014 tarihinde de MİT'e bir dilekçe ile gönderdim. Yani kendisinin bizden haberimiz yoktu falan demesi, hakikaten yakışıksız. İnsan tamam diyebilir, biz hatalıydık onu kabul ediyorum ama bize böyle hiçbir bilgi gelmedi, işte bu nedenle de bir işlem yapamadık demesi." 
 

"'Necdet Özel külliyen yalan söylüyor!'" haberi, 15 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 15 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan 'Necdet Özel külliyen yalan söylüyor!' haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Necdet Özel külliyen yalan söylüyor!' 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 05:47 Sadettin Saran açıkladı: Göreve gelirsek Fenerbahçe’yi şampiyon yapacağız
  2. 05:35 Başkentte ucuz alışverişin adresi! Markette fiyatlar artarken orada düşüyor
  3. 05:31 Otomobillerde Nisan ayı kampanyasını başlattı! Bu listeye bakmadan karar vermeyin
  4. 05:29 Hyundai fiyatlamalarını güncelledi! Türkiye'nin en ucuz aracıydı
  5. 05:27 Bakan Şimşek para politikaları hakkında konuştu: Harcamalarda kesintiye gideceğiz
  6. 05:25 Tesla'dan Türkiye'ye özel ucuz model sunuldu: Tek motorlu Model Y satışta
  7. 05:17 Tesla'dan Türk müşterilere müjde geldi: Model Y'ye özel 1,3 milyon lira indirim sunuyorlar
  8. 05:15 AYM'den ek vergi kararı verildi: 75 bin mükellef bunu bekliyordu
  9. 05:11 Mehmet Şimşek'e 'yerel halk' tepkisi: Sömürge valisi böyle konuşur
  10. 05:08 Zamanaşımına uğrayan hesaplarda önemli değişiklik yapılacak
  11. 05:02 CHP’den Et ve Süt Kurumu'na tepki geldi: Zam geri alınmalı
  12. 04:59 Merkez Bankası'nın rezervlerinde artış gözlemlendi
  13. 04:57 Tüketici kredilerinde artış gözlemlendi
  14. 04:54 Kafe ve restoranlardaki fahiş fiyat boykotuna ticaret odasından tepki geldi
  15. 04:52 Ekvador'da son 2 günde 2 belediye başkanı suç çeteleri tarafından öldürüldü
  16. 04:48 Ünlü oyuncu sette kaza geçirdi: Chris Pratt film setinde ayağını yaraladı
  17. 04:46 AB yetkilisinden Trump’a yanıt geldi: Putin'den korkmayın
  18. 04:43 İspanyol bakan uluslararası topluma seslendi: Gazze'ye odaklanın!
  19. 04:41 MB açıklamasından sonra planlar değişti! Temmuz zamları ne kadar olacak?
  20. 04:39 Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrenci sayısı belli oldu: işte o rakamlar
Gündem Haberleri