"Neden bana sürekli Volkan'ı soruyorsunuz"

"Neden bana sürekli Volkan'ı soruyorsunuz" Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim yarın oynanacak İsveç maçı öncesi milli oyuncu Oğuzhan Özyakup ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Terim'in açıklamalarının önemli satırbaşları şöyle:''Öncelikle ülkemde ve...

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim yarın oynanacak İsveç maçı öncesi milli oyuncu Oğuzhan Özyakup ile birlikte basın toplantısı düzenledi.
 
Terim'in açıklamalarının önemli satırbaşları şöyle:

''Öncelikle ülkemde ve dünyada terör saldırılarında hayatını kaybetmiş insanları anıyorum. Terör ve teröre destek verenleri kınıyorum. Onlara da sesleniyorum; bizi bölemezsiniz, böldüğünüzü sandığınız her an daha da güçleniriz. Bugün futbolu daha çok konuşmak isterdim ama bazen dünyada ve ülkemizde olup bitenler buna engel oluyor. Yine de yaşam devam ediyor gerçeğinden yola çıkarak işimizi yapıyoruz. Çalışmak zorundayız. Tüm olan bitenin altından kalkmak zorundayız. Güçlü olmak zorundayız.

Hazırlık maçının sorularından önce birkaç bilgi paylaşmak istiyorum. EURO2016 için çok ciddi emek harcadık ve bazı projeler hazırladık. Birçok detay üzerine çalıştık. Spora bir bilim alanı, futbola ise bu bilim alanının en gelişmiş branşlarından biri olarak bakıyoruz. Sadece sahada oynanan bir oyun gibi değil, bir sistem olarak baktık. Gerek sektörün içindeki ekiplerimizin, gerekse akademisyenlerin yaptığı çalışmaları masaya koyduk. Bu çerçevede çok alışık olmadığınız bir ilki burada gerçekleştireceğiz. EUO2016'da Türkiye başarılı olursa ki olacaığına inanıyoruz, bu sistemi de bir model haline getirmek istiyoruz. Amacımız derece almak ama doğru hazırlanmak da istiyoruz. İyi oynamak, oynadığımız oyunla gurur vesilesi olmak her şeyden önce geliyor. Futbol 11 kişiyle oynanıyor, biz de ilk 11'e 11 destek adında bir çalışma yaptık. Bunlardan kısaca bahsetmek istiyorum.

1-Teknik ekip. Bunu anlatmaya gerek yok.
2-Sağlık ekibi. EURO2016 için özel bir sağlık ekibi oluşturduk. Bu ekip, tüm oyuncuların sağlık dosyalarını anbean takip edecekler.
3-Bilgi ve analiz ekibi. Bu ekip bireysel anlamda oyuncuların maçlarını, rakipleri analiz edecekler. İstatistikleri bir rapor halinde getirecekler.
4-Performans psikolojisi ve motivasyon ekibi. Dünyayı araştırdık, psikolojik destek alan sporcular olduğunu biliyoruz. Ancak böyle bir turnuva için milli takıma özel bir psikolojik birim yok. 
5-Beslenme ve iyi yaşam ekibi. Her oyuncunun vücut analizine göre planlama yaptık, buna göre belirleyeceğiz.
6-Kondisyon ve fizik ekibi. Özel bir sistem kullanacağız. Kondisyon ve fizik arttırmada rakamlar konuşulacak.
7-Yoga, plates ekibi. Oyuncularımızdan arzu edenler olursa bu alanda uzman bir arkadaşımız bizlerle beraber olacak.
8-Takım oyunları ve eğlence ekibi. Takım içi eğlenmeyi amaçlıyoruz. 
9-Eski A Milli futbolcular ekibi. Bu ekibi çok önemsiyorum. Deneyimler bazen pek çok istatistikten önemli olabilir. Bu dönemde Tuncay, Nihat ve Tümer bizlerle olacak.
10-Yaşama dair söyleyeceği olanlar ekibi.
11-Türkiye'nin gurur duydukları ekibi. Bu süreçte yanımızda olacağına inandığımız dünyada önemli yerlerde olan birkaç dostumuzu yanımıza davet edeceğiz.
''Şu an hazırlık kampı için davet ettiğimiz oyunculardan 3'ü, Onur, Serdar ve Burak; tedavilerine milli takımda devam etmek üzere kendi istekleriyle aramıza katıldılar.

''Durum çok net. Bir milli takım var. Seçeceğimiz oyuncu sayısı belli. Çağırdığımızdan daha fazla çağırmadığımız var. Ancak ne için Ahmet, Mehmet değil de ısrarla Volkan'ı soruyorusunuz? Ben söyleyeyim size. Çünkü siz bundan besleniyorsunuz. Medya üzerinden de haber gönderecek değilim. Biliyorsunuz Volkan ve diğer çağırmadığımız isimlerle ilgili medya üzerinden cevap vermek benim tarzım değil.''

İSVEÇ'E BİR TEŞEKKÜR BORÇLUYUZ''

''Ben de İsveç'in gelmemesi gibi bir endişe olmadı. Hiçbir zaman da böyle bir şey düşünmedim. Olağanüstü şartlar gelişmedikçe erteleme ya da iptaline karşıyım. Bu dünyanın gerçeği. Sadece bizim değil. Bu dünyanın bir gerçeği. Ben bunun hep beraber üstesinden gelineceğine inanıyorum. Sanatın ve sporun çok etkisi olacaktır bunların önlenmesinde. Biz keşke yaşamasaydık ama 80'leri 90'ları yaşadık. İsveç'e buradan bir teşekkür borçluyuz. İsveç gelmekle de çok önemli bir iş yapmıştır. Şahsım adına da ülkem adına da bu yaptıklarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Emin olabilirler ki biz de olsa aynı şekilde giderdik. Teröre karşı el birliğiyle hareket etmeliyiz. Bu maç birliğin beraberliğin, bir olmanın önemli bir göstergesidir. Bu İsveç ile Türkiye'nin oynayacağı maç diğer ülkelere de örnek olmalıdır. Galatasaray-Fenerbahçe maçı keşke mümkün olsaydı da ertelenmeseydi ama bildiğim kadarıyla güvenlikle iligli verilen bir karardır. TFF'nin iki kulübü de mağdur etmeden bir çözüm bulacağına inanıyorum. Bu karar güvenlik güçlerimizin aldığı bir karardır. Umarım bir daha olmaz.''

""Neden bana sürekli Volkan'ı soruyorsunuz"" haberi, 24 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 24 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Spor kategorisi altında bulunan "Neden bana sürekli Volkan'ı soruyorsunuz" haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. "Neden bana sürekli Volkan'ı soruyorsunuz" 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Spor konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 09:52 Şahan Gökbakar Yılmaz Morgül'ü ti'ye aldı
  2. 09:46 AK Parti MYK'da 31 Mart analizi: En büyük darbe eski AK Partililerden
  3. 09:41 Göçmen işçi dönemi başladı: Özlem Zengin inkar etti, AK Parti'nin programında yer aldı
  4. 09:36 George Russell: Şu anda ince marjlarla dolu bir savaşın içindeyiz
  5. 09:32 Ahmet Tatlıses'in avukatı: İbrahim Tatlıses'in akli dengesi yerinde değil
  6. 09:27 Mahkemeden Dilan ve Engin Polat’a bir suçtan tahliye kararı
  7. 09:23 Bolu'da damat vahşeti: Eşini ve kayınpederini öldürdü
  8. 09:17 İstanbul'da holding binasına silahlı saldırı
  9. 09:11 Ekrem İmamoğlu yabancı basına konuştu: Türkiye rotasını çizdi
  10. 09:06 Bakan Yerlikaya duyurdu: İstanbul'da "Mahzen-29" operasyonları
  11. 09:03 AK Parti'de “Kent Lokantaları” tartışması: Erdoğan sinirlendi
  12. 08:54 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ihalesi MHP'li Eyyup Yıldız ile AKP'li Cevat Olçok’a verildi
  13. 08:50 AK Parti’de Rolex 'kazası': “Biz bu milletin ta kendisiyiz” diye paylaştığı fotoğrafı sildi
  14. 08:45 Yenilenen Jeep Renegade e-Hybrid Türkiye'de: İşte fiyat listesi
  15. 08:39 Cem Yılmaz’ın nafaka esprisine Mehmet Esen’den sert tepki: Aşağılık bir benzetme
  16. 08:36 Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan tessettür yanıtı
  17. 08:28 Depremde oteli yıkılan AK Partili isme hizmet plaketi verildi
  18. 08:25 Nuray Babacan: Erdoğan’ın Marmaris tatilinden kritik detay, damat hariç herkes oradaydı
  19. 08:20 İsmail Saymaz: Facetime’dan talimat, Haliç Köprüsü’nde suikast
  20. 08:16 Aytunç Erkin yazdı: 15 Temmuz öncesi uyaran albay bir kez daha uyardı
Spor Haberleri