Nike: İran Milli Takımı'na krampon vermeyeceğiz

Nike: İran Milli Takımı'na krampon vermeyeceğiz

Nike: İran Milli Takımı'na krampon vermeyeceğiz Amerikan spor giyim devi Nike, ABD'nin ambargoları nedeniyle Dünya Kupası öncesi İran Milli Takımı'na krampon vermeyi durdurduğunu açıkladı. Karar İranlı oyuncuları öfkelendirirken, İran Teknik Direktörü Carlos Queiroz, FIFA'dan...

Amerikan spor giyim devi Nike, ABD'nin ambargoları nedeniyle Dünya Kupası öncesi İran Milli Takımı'na krampon vermeyi durdurduğunu açıkladı. Karar İranlı oyuncuları öfkelendirirken, İran Teknik Direktörü Carlos Queiroz, FIFA'dan oyuncularına 'yardımcı' olmasını istedi.

Dünya Kupası maçlarına 1 gün kala ise futbol takımlarının forma ve krampondan antrenman malzemelerine kadar pek çok ihtiyacını tedarik eden spor giyim firması Nike, yaptırım kararlarına uyacağını belirterek İran milli takımına ürün tedarik etmeyi reddetti. Nike'ın, İran milli takımına ürün tedarik etmeyi reddetmesine, takımın teknik direktörü Carlos Queiroz'den de tepki geldi. Queiroz, "Oyuncular spor ekipmanlarına alışırlar ve bunu önemli maçlardan bir hafta önce değiştirmek doğru değildir. Bu konuda FIFA'nın yardımımızı istiyoruz" dedi. 

Nike, "Beyaz Saray'dan gelen yaptırımlar, bir ABD şirketi olarak, şu anda İran milli takımındaki oyunculara ayakkabı sağlayamayacağımız anlamına geliyor" açıklamasını yapmıştı.

84e89007-320b-4100-a86b-fadbf268ab2e_w1023_r1_s.jpg

'NIKE'A HAYIR'
Bazı İranlılar "No to Nike- Nike'a hayır" etiketiyle sosyal medyada tepki kampanyaları başlattı. Ancak bazı İranlılar da bir Amerikan şirketi olan Nike'ın başka bir seçeneği olmadığını vurguladı. İran Milli Takımı Dünya Kupası hazırlıkları sırasında başka sorunlar da yaşadı. İran Milli Takımı, Yunanistan ile oynanacak hazırlık maçının Yunanistan ve Türkiye arasındaki gerilim yüzünden iptal edilmesinden sonra Yunan Futbol Federasyonu ile ilişkileri askıya aldı. Kosova'yla yapılacak hazırlık maçı da iptal edildi.

ADIDAS'IN AYAKKABI GÖNDERECEĞİ İDDİASI
Takvim'de yer alan habere göre; İran milli futbol takımının formaları ise, Nike'ın esas rakibi sayılan Alman üretici Adidas tarafından sağlanıyor. Adidas yetkililerinin de İran'a ayakkabı göndereceğini söylediği iddia edildi. İsveç doğumlu İranlı golcü Saman Ghoddos da, bu yaptırımdan etkilenecek. Nike tarafından desteklenen Ostersunds FK oyuncusu, farklı bir marka giymek zorunda. İranlı takım, Salı günü Dünya Kupası için Rusya'ya giden ilk ülke oldu. Cuma günü Spartak Stadyumu'nda Litvanya'ya karşı ilk maçına çıkacak olan İran, 20 Haziran'da da Kazan'da İspanya ile karşı karşıya gelecek.

ADIDAS DA PROTESTO EDİLMİŞTİ
İranlı taraftar sosyal medya aracalığıyla, birçok mağazasında İran formasının yer almadığı iddiasıyla Adidas'a tepki göstermişti.  Dünyaca ünlü spor giyim markası ise tepkilere "Sorunu çözeceğiz" diyerek cevap vermişti.

"Nike: İran Milli Takımı'na krampon vermeyeceğiz" haberi, 13 Haziran 2018 tarihinde yazılmıştır. 13 Haziran 2018 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Nike: İran Milli Takımı'na krampon vermeyeceğiz haberi 2018 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Nike: İran Milli Takımı'na krampon vermeyeceğiz 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 24 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:18 Eski İYİ Parti milletvekili Ahmet Çelik'i bıçaklayan kardeşi için istenen ceza belli oldu
  2. 11:09 Sarımsak ve Zeytinyağının Efsanevi Gücüyle Hastalıkları Defedin!
  3. 10:54 CHP'ye iki transfer: Özgür Özel’in bugün iki yeni vekile rozet takması bekleniyor
  4. 10:51 Patent başvurularında yeni ücretler belirlendi
  5. 10:46 Barış Pehlivan: Süleymancıların yeni hedefi Hollanda
  6. 10:42 İnci Taneleri'nde Azem'in kızı Nehir'e hayat verecek oyuncu belli oldu
  7. 10:33 Rusya Savunma Bakanı Yardımcısı yolsuzluk suçlamasıyla tutuklandı
  8. 10:27 Elif Çakır: Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’ndan “yerel halk” sözlerinin hesabını şimdi soruyor
  9. 10:23 Çimentoya 10 günde yüzde 43 zam geldiğini belirten müteahhitler protestoya hazırlanıyor
  10. 10:18 MESEM gerçeği: 336 öğrenci çıraklık yaptırılırken iş kazası geçirdi
  11. 09:53 Bülent Serttaş'ın son halini görenler şaşkın! Estetik iddiası!
  12. 09:52 M5 Üsküdar-Samandıra metro hattında neler oluyor: Metro İstanbul'dan açıklama
  13. 09:47 AK Parti'den şehir şehir 31 Mart analizi: Detaylı rapor istendi
  14. 09:44 Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik'i Arto bile ayıramadı!
  15. 09:44 Gece yarısı yasağı geliyor: İtalya'da pizza ve dondurmaya karşı savaş açıldı
  16. 09:39 Yasemin Sakallıoğlu'nun doğum günü pastası eleştirildi: Açıklama geldi
  17. 09:35 Horner: Verstappen dominasyonu sonsuza kadar sürmeyecek
  18. 09:28 Ali Yerlikaya paylaştı: 16 ilde operasyon: 63 gözaltı
  19. 09:24 Yusuf Yazıcı'nın evine yine hırsız girdi
  20. 09:20 Arzu Çerkezoğlu: Özel sektörde çalışan her 100 işçinin 95’i sendikal haklarını kullanamıyor
Dünya Haberleri