Nusaybin'de 2 şehit 6 yaralı

Nusaybin'de 2 şehit 6 yaralı

Nusaybin'de 2 şehit 6 yaralı Mardin’in Nusaybin ilçesinde PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi için operasyonlar devam ederken, polis memuru Coşkun Nazilli patlamada, uzman çavuş Vedat Aykut keskin nişancı ateşiyle şehit düştü. Bölgede devam eden operasyonlarda...

Mardin’in Nusaybin ilçesinde PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi için operasyonlar devam ederken, polis memuru Coşkun Nazilli patlamada, uzman çavuş Vedat Aykut keskin nişancı ateşiyle şehit düştü. Bölgede devam eden operasyonlarda 6 güvenlik görevlisi de yaralandı. Şehit Coşkun Nazilli'nin, yurt dışında özel görevde iken dilekçe ile Mardin Nusaybin'e gönüllü olarak gittiği öğrenildi. Şehit polis Nazilli’nin, Mardin Midyat’ta 8 Ağustos 2015 tarihinde şehit olan 4 yıllık polis memuru Abdullah Ümit Sercan ile arkadaş olduğu ve o dönem arkadaşının cenazesini Alanya’ya taşıyan uçakta gönüllü olarak bulunduğu belirtildi.

Nusaybin İlçesi’nde 14 Mart günü uygulanan sokağa çıkma yasağı ile birlikte PKK’lıları etkisiz hale getirmek, kazılan hendekleri kapatmak ve barikatları kaldırmak amacıyla başlatılan operasyonlara bugün de devam edildi.

Jandarma ve polis özel harekat polisinin ortak yürüttüğü operasyonda bu sabah PKK’lı keskin nişancı ateşiyle uzman çavuş 28 yaşındaki Vedat Aykut ağır yaralandı. Nusaybin Devlet Hastanesi’ne kaldırılan uzman çavuş Vedat Aykut, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Nusaybin’de operasyonların devam ettiği bir başka bölgede, PKK’lıların tuzakladığı patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucu özel harekat polisi 40 yaşındaki Coşkun Nazilli ağır yaralandı. Polis Coşkun Nazilli kaldırıldığı Nusaybin Devlet Hastanesi’nde şehit oldu.

Konuyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

"27 Mart 2016 Pazar günü Mardin ili Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu bir kahraman silah arkadaşımız ve bir kahraman polisimiz ağır şekilde yaralanmış, derhal hastaneye sevk edilmiş, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuşlardır. Ayrıca devam eden operasyonlar esnasında bir kahraman silah arkadaşımız ve beş kahraman polisimiz yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavi altına alınmışlardır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Teşkilatımızın mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşımıza ve polislerimize acil şifalar temenni ediyoruz."

ALANYA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Şehit olan Özel Hareketçı polis memuru Coşkun Nazilli'nin, Antalya'nın Alanya ilçesindeki baba ocağına ateş düştü. İHA'nın geçtiği habere göre şehit Coşkun Nazilli'nin, yurt dışında özel görevde iken dilekçe ile Mardin Nusaybin'e gönüllü olarak gittiği öğrenildi.

Alanya'da yaşayan Coşkun Nazilli'nin ailesine acı haber yetkililer tarafından verildi. Acı haberi duyan aile fertleri gözyaşlarına boğulurken, fenalık geçiren yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti.

56f7f09e67b0a95968209cd2.jpg

ŞEHİT ARKADAŞININ CENAZESİNİ GETİRMİŞTİ
Şehit polis Coşkun Nazilli’nin, Mardin Midyat’ta 8 Ağustos 2015 tarihinde şehit olan 4 yıllık polis memuru Abdullah Ümit Sercan ile arkadaş olduğu ve o dönem arkadaşının cenazesini Alanya’ya taşıyan uçakta gönüllü olarak bulunduğu belirtildi. Yaklaşık 7 ay arayla şehit olan Coşkun Nazilli ile Abdullah Ümit Sercan’ın, Konya’nın Hadim İlçesi’ne bağlı Dedemli Köyü nüfusuna kayıtlı olduğu, hem aileleri hem de kendilerinin uzun süredir görüştüğü kaydedildi. 
 

56f7cd1267b0a959682099db.jpg

DİYARBAKIR'DAKİ BABA OCAĞINDA YAS VAR
PKK'lılara yönelik operasyonda şehit düşen Uzman Çavuş Vedat Aykut'un Diyarbakır'daki babaevine de acı haber ulaştı. Oğlunun şehit haberini alan baba Ali ve anne Ayşe Aykut ile yakınları, gözyaşı döktü. Fenalaşan şehit yakınlarına sağlık ekiplerince müdahale edildi. 

Şehidin eşi Yasemin Aykut ise eşinin silah arkadaşları tarafından askeri törenin düzenleneceği Mardin'e götürüldü. Mahalleli, şehidin babaevinin önünde toplanarak aileye taziyelerini iletti. Vatani görevini tamamladıktan sonra sınava girerek uzman çavuş olan şehit Aykut'un biri 40 günlük diğeri 3 yaşında iki çocuk sahibi olduğu öğrenildi. Ayrıca, baba Ali Aykut'un nefes darlığı sebebiyle bir süre yoğun bakımda tedavi gördüğü ve kısa süre önce hastaneden taburcu edildiği belirtildi.

"Nusaybin'de 2 şehit 6 yaralı" haberi, 27 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 27 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Nusaybin'de 2 şehit 6 yaralı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Nusaybin'de 2 şehit 6 yaralı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Gündem Haberleri