Okullarda 'konferans' adı altında Said Nursi propagandası

Okullarda 'konferans' adı altında Said Nursi propagandası

Okullarda 'konferans' adı altında Said Nursi... CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir merkezli bir derneğin lise ve dengi okullarda "konferans" adıyla öğrencileri Said Nursi'nin Risale-i Nur adlı kitaplarını okumaya ve namaz kılmaya davet etmesini Meclis’e taşıdı.sol'da...

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir merkezli bir derneğin lise ve dengi okullarda "konferans" adıyla öğrencileri Said Nursi'nin Risale-i Nur adlı kitaplarını okumaya ve namaz kılmaya davet etmesini Meclis’e taşıdı.

sol'da yer alan habere göre, Darbe girişiminin ardından özellikle eğitim kurumlarındaki Fethullah Gülen cemaati mensuplarını temizlemeye çalışan Milli Eğitim Bakanlığının, diğer cemaat ve tarikatların okullarda faaliyet göstermesine izin verdiğini belirten Atila Sertel, konuyu Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a bir soru önergesiyle sordu.

İzmir merkezli Sözler Köşkü İlim ve Kültür Derneği, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünden aldığı özel izinle lise ve dengi okullarda son iki yıldır “Milli, Manevi ve Ahlaki Değerleri Koruma Bilinci ile Kitap Okuma Alışkanlığının Kazandırılması'' konusunda konferans veriyor. Konferanslarda, Fethullah Gülen cemaati mensuplarının da okuduğu Said Nursi'nin bilim dışı Risale-i Nur adlı kitabından övgüyle bahsediliyor, bu kitap öğrencilere tavsiye ediliyor, “İslam’dan önce kız çocuklarının diri diri gömülmesi, Allah’ın varlığına işaret eden deliller'' ve benzeri örneklerle öğrencilere çağrıda bulunuluyor ve çocuklar namaza davete ediliyor. 

Derneğin web sitesinde de, derneğin bir grup üniversite öğrencisi tarafından kurulduğu, sohbetler, sportif ve sosyal etkinlikler, çeşitli kurslar ve konferanslar verdikleri ve hızla büyüdükleri ifade ediliyor.    

TÜRKİYE GENELİ İÇİN İZİN VERİLMİŞ

Türkiye’deki tüm lise dengi okullarda konferanslar düzenleyen Sözler Köşkü İlim ve Kültür Derneği üyeleri, izin dilekçesinde amaçlarını “Gençlerin idrak, yaşayış ve anlayış seviyelerine uygun olan anlatımlarla, milli manevi ve ahlaki konularda duyarlı, bilinçli ve topluma faydalı gençlerin yetişmesini sağlamak'' olarak açıklıyor. Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğüne yazdıkları izin dilekçesinde konferansın içeriği ise şöyle sıralanıyor: 

“Milli ve manevi değerlerin korunması, toplum ve aile yapılanmasına destek olunması, gençlerin topluma kazandırılması, madde bağımlılığın önlenmesi, ahlaki erozyonun önlenmesi, kitap okuma alışkanlığının kazandırılması, gençlere yönelik gelecek planlaması, sosyal becerilerin gelişmesi ve iletişim kurma yeteneğinin kazandırılması.''

SERTEL MECLİS’E TAŞIDI

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi vererek konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, şunları söyledi:

“Hükümet bir taraftan Fethullah Gülen Cemaati ile ilgili öğretmen, öğrenci, kitap demeden temizlik yapıyor. Diğer taraftan Risale-i Nur kitabını başucu kitabı olarak tanıtan, haftalık sohbet toplantılarıyla liseli gençleri kendi içlerine çeken, okul çıkışlarında çocukların adeta önlerini keserek onlara çeşitli dini sorular yönelten, kişilerin Allah inancını sorgulayan ve namaza davet eden yapılarıyla Fethullah Gülen cemaatinin alt kolu imajı çizen bu derneğe göz yumuyor. Bakanlıktan ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden aldıkları özel izinle dernek adı altındaki bu cemaat yapılanması okullarımızda cirit atıyor. Fethullah Gülen cemaatine yıllarca göz yumarak ülkemizi darbenin eşiğine getiren hükümet yetkilileri, anlaşılan o ki akıllanmamışlar. Sütten ağızları yanmamış olacak ki başka oluşumlara göz yummaya devam ediyorlar. Okullarımıza bilimin dışında, akılcı, çağdaş öğretmenlerin dışında hangi adla olursa olsun, kimsenin girmesine izin verilmemelidir.''

"FETÖ'YÜ TEMİZLEMEK YETMEZ TÜM CEMAATLER TEMİZLENMELİ"

Konuyla ilgili İzmir’deki öğretmen ve velilerden çok sayıda şikayet aldığını belirten Atila Sertel, “Bu iş, sadece FETÖ üyelerini temizlemekle bitmez. Birini temizlerken diğerine göz yumarsanız, yarın onlar da başka bir kalkışmada bulunabilirler. Her zaman dile getirdiğimiz gibi devletin hiçbir kurumunda hangi adla veya hangi amaçla olursa olsun hiçbir cemaat yapılanmasına müsaade edilmemelidir. Çıkış noktası, bilim ve liyakat olmalıdır. Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerimizin ilim ve ahlaktan yoksun olduğu mu düşünüyor da böyle bir konferansa izin veriyor'' dedi.

"Okullarda 'konferans' adı altında Said Nursi propagandası" haberi, 09 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 09 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Yaşam kategorisi altında bulunan Okullarda 'konferans' adı altında Said Nursi propagandası haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Okullarda 'konferans' adı altında Said Nursi propagandası 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Yaşam konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Yaşam Haberleri