Ömer Faruk Eminağaoğlu: Genelkurmay o balonları ne yapacak?

Ömer Faruk Eminağaoğlu: Genelkurmay o balonları ne yapacak?

Ömer Faruk Eminağaoğlu: Genelkurmay o balonl... Türk Silahlı Kuvvetleri'nce 10 Kasım dolayısıyla yapılması planlanan Anıtkabir buluşmasının iptal edildiği duyuruldu... TSK'dan yapılan açıklamada, iptalin gerekçesi belirtilmedi.Eski Yarsav Başkanı, CHP’li Ömer Faruk Eminağaoğlu...

Türk Silahlı Kuvvetleri'nce 10 Kasım dolayısıyla yapılması planlanan Anıtkabir buluşmasının iptal edildiği duyuruldu... TSK'dan yapılan açıklamada, iptalin gerekçesi belirtilmedi.

Eski Yarsav Başkanı, CHP’li Ömer Faruk Eminağaoğlu bu iptal kararına tepki gösterdi…

Eminağaoğlu; "Genelkurmay provakasyon olması ihtimalinden dolayı Anıtkabir’e ilişkin yapmış olduğu çağrıyı iptal etmiş. Halk Anıtkabir’de Atatürkçü gençlik Anıtkabir’de fakat yaptığı çağrıyı iptal eden Genelkurmay’ın bu yüzden elindeki balon patlamış oldu. Halk burada Atatürk ilkelerine sahip çıktığını göstererek yarınlardaki umudun kaybolmayacağını ortaya koyuyor. Ancak Anıtkabir’e mevcut Genelkurmay Başkanı giremiyor. Bu da Genelkurmay’ın ne duruma itildiğini gösteriyor." dedi…

Anıtkabir’de CHP’den ve ADD’den kimsenin olmamasını da eleştiren Eminağaoğlu şöyle konuştu:

“Anitkabir’e giremeyen bir TSK ortaya çıktı. Halk burada, halk 'provokasyon olur mu' diye endişe etmiyor.

Bugün Anitkabir’de  bir protokol günü olarak geliştirilmesine halkın duruş gosterip, halkın buradayım diye adım attığı Atatürkü yaşadığı onunla sonsuza kadar olduğu  bunun için Anitkabir'de oldugu bir gündür.

Genelkurmay içine düştüğü durum nedeniyle o gömleği çıkarabilmek için kendini çağrı yapmak zorunda hissetti. Ancak yaptığı çağrıyı hükümet karşısında tasiyamayıp, o çağrının altında ezilip yaptığı çagriyi iptal etti. Etkinlik son anda iptal edildi. Nerede 1881 balon, nerede 1881 asker. Genelkurmay o duruma düştü ki halkla Anitkabir'e çıkmıyor, TSK ise bu Genelkurmay nedeniyle bu hükümet nedeniyle Anıtkabir'e adım atamıyor.  Ama halk Atasına,  'Cumhuriyet için biz hep buradayız Atam, Cumhuriyet hep yaşayacaktır' diyor.

 CHP Gençlik Kolları tüm örgütüyle Anıtkabir’de yok, giremiyor. Bu CHP yönetiminin CHP’yi ne duruma getirdiğini gösteriyor.  

Fenerbahçe Kulübü, Anıtkabir’i sarı lacivert haline getirmiş. Futbol her şeyin afyonu olarak gözükürken, bugün Cumhuriyet’i Fenerbahçe sahiplenmiş ve Anıtkabir sarı lacivert. Bir Cumhuriyet Halk Partisi, Fenerbahçe kadar olamıyor.

ADD Gençliği, Atatürkçü düşünceyi yaşatması gereken ADD Gençliği Anıtkabir’de değil. Bir Fenerbahçe kadar, Anıtkabir’de bulunan halk kadar, ADD varlığını ortaya koyamıyor. Oysa Cumhuriyet varsa bizler varız. Cumhuriyet için her türlü bedeli ödeyeceğimizi söylememize rağmen CHP Yönetimi, CHP vekilleri söylediklerini ortaya koyup Anıtkabir’e bu değerler uğruna her türlü bedeli ödeyeceklerini gösterip Anıtkabir’de olamıyor...

GEZİ RUHUNUN ÖTESİNDE!

Halk gezi ruhunun da ötesinde varlığını ortaya koyuyor. Anıtkabir’de halk bir taraftan girip, diğer taraftan çıkıyor ama gelen kitlede hiçbir eksilme yok. Hatta sayı giderek artıyor. Genelkurmay provokasyon diye balon patlatıyor ama öbür tarafta Ankara Büyükşehir Belediyesi kamyonlarla yolları kapatırken halk yolları açarak Anıtkabir’e ulaşıyor. Belediye’nin bir engellemesi mi var?

Belediye kamyonlarıyla yolları kapatıyor. Hiç çalışmayan belediye Anıtkabir’e yönelik bazı hatlarda trafiği engelliyor. Buna rağmen halk hala Anıtkabir’de. Ve bu tablo Cumhuriyet’in Atatürk ilke ve değerleriyle sonsuza kadar yaşatılacağını gösteriyor. Ancak bu tablo iktidarın da Muhalefetin de Genelkurmay’ın da ne duruma itildiğini gösteriyor.

GENELKURMAY O BALONLARI NE YAPACAK

Genelkurmay’ın aldığı balonlar ne olacak? Genelkurmay 1881 balon almış ve o balonlar patladı. O balonları hükümet patlattı.

"Ömer Faruk Eminağaoğlu: Genelkurmay o balonları ne yapacak?" haberi, 11 Kasım 2016 tarihinde yazılmıştır. 11 Kasım 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Ömer Faruk Eminağaoğlu: Genelkurmay o balonları ne yapacak? haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Ömer Faruk Eminağaoğlu: Genelkurmay o balonları ne yapacak? 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 20 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:33 Mobil tabanlı birinci şahıs nişancı oyunu artık bilgisayarlara geliyor!
  2. 01:22 AK Parti'de ıstakozun ardından Rolex krizi gündemde
  3. 01:22 Hamas ve İslami Cihad, Filistinlilere İsrail askerlerine karşı mücadele çağrısı yaptı
  4. 01:22 Zeybekci'den İsrail açıklaması: "Bebek katliamını kınıyoruz ama ticaret anlaşmamız var"
  5. 01:16 CHP'li Durmaz açıkladı: Tokat’taki HES’ler fay hattı üzerinde
  6. 01:14 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon açıklaması geldi
  7. 01:11 Sayılar hayatınızı mahvedebilir!
  8. 01:09 Elazığ'da kan dondurucu olay! Okul müdürü 9 kız öğrenciyi taciz etti
  9. 01:07 Tokat depreminin ardından gözler oraya çevrilmişti: Büyük bir deprem olacak mı?
  10. 01:05 Colorado’da yeni yasa: Beynimizin yeni haklara ihtiyacı var
  11. 01:04 ‘Ben köy sevmem’ diyenler bile buraya hayran kalıyor: Giden yerleşme planı yapıyor!
  12. 01:00 Trabzonspor'un yeni orta sahası, İskoçya'da bulundu! Kulüp, İngiliz orta saha oyuncusuna adım attı
  13. 00:56 Tasarrufu kim yapacak? Bakan Şimşek açıkladı
  14. 00:49 Fed'in belirttiğine göre, enflasyon finansal istikrar açısından en büyük risk olarak algılanıyor
  15. 00:43 Fenerbahçe'nin Avrupa'dan kazandığı gelir açıklandı
  16. 00:38 Rusya açıkladı: Kıtalararası balistik füze denememiz başarılı oldu
  17. 00:35 Gazze saldırıları İsrail'in borcunu 2023'te iki katından fazlaya çıkardı: Maliyeti fazla oldu
  18. 00:32 Beypazarı'ından 'bor' iddialarına açıklama geldi: Mevzuat farklılığından kaynaklı
  19. 00:26 Fed açıkladı: Enflasyon en büyük finansal risk olarak görülüyor
  20. 00:13 Elektrikli otomobiller baş ağrısı mı yapıyor? İşin sır fren sistemiyle açıklandı
Gündem Haberleri