Onur intiharından onursuz firara!

Onur intiharından onursuz firara!

Onur intiharından onursuz firara! Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda görev yapan amirallere yönelik suikast iddialarına karşı yakalama kararı çıkartılan Yarbay Ali Tatar’ın 2009’daki onurlu intiharına 15 Temmuz sonrası karşılık geldi: Tutuklatan savcı...

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda görev yapan amirallere yönelik suikast iddialarına karşı yakalama kararı çıkartılan Yarbay Ali Tatar’ın 2009’daki onurlu intiharına 15 Temmuz sonrası karşılık geldi: Tutuklatan savcı Pehlivan’ın onursuz firarı.

Kocaeli’nin Değirmendere ilçesine bağlı Yüzbaşılar Mahallesi, 17 Temmuz 2009’da polis operasyonuyla uyandı. Polisler; Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan TeğmenAlperen Erdoğan, Yakut Aksoy ve Burak Düzalan’ın evini bastı. Evde kimse olmadığı halde polis, arama işlemlerine geçti ve kamerasını çalıştırdı.

Görüntülere göre salonda bir kanepenin üzerinde giysiler ve giysilerin üzerinde flaşdisk bulundu. Kanepenin minderi kaldırıldı. Altından Abdullah Öcalan’ın kitabı çıktı. Kitabın içinden, çocuk ve hayvan pornosu CD’si düştü. Banyoda uyuşturucu bulundu. Kamera kapandığında, verilen mesaj açıktı: Teğmenler hem uyuşturucu bağımlısı, hem sapık hem de PKK’lıydı! Yeter mi? Yetmezdi.

Flashdiskten, bilgisayar ortamında yazılmış ''word’ dokümanı çıktı. Sözde bu teğmenlere, Doğu Perinçek emirler vermişti. Güya teğmenler PKK ile görüşecek; ÇYDD’li bursiyer kızlar ''genç teğmenlerin yeteneklerini artırıcı eğitimlerden’ geçirilecekti!

Peki, Perinçek ile teğmenler arasındaki ''köprü eleman’ kimdi?

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Şube Müdürü Öğretmen Yarbay Ali Tatar...

Tatar ve teğmenlerin de içinde bulunduğu askerler; bir evde bulunan nottan hareketle, Deniz Kuvvetleri Komutanı Metin Ataç’a suikast düzenleyecek örgütün üyesi olmakla, komutanlarını vurmakla suçlanıyordu. Gazeteler ertesi gün “Amirallere Suikast'' manşetiyle çıkmıştı.

BİR KAPICININ SUBAY OĞLU

tataricerik.jpg

Hayatına son verdiğinde yanı başında bir not bulundu:“Şunu bilin ki en küçük suçu ve günahı olmayan ben, bu hukuksuzluğa isyan ve bu karanlığa bir nebze ışık olabilmek için hayatıma son veriyorum.''

Tatar, Sivas’tan Ankara’ya göçmüş Satı ve Hüseyin’in beş çocuğundan sonuncusuydu. Keçiören’de 1967’de doğmuştu. Babası Hüseyin evi geçindirmek için kapıcılık ve odacılık yaptı. Satı çamaşıra ve temizliğe gitti. Ali ağabeyleriyle pazarcılık yaparak harçlık çıkardı. Hacettepe Üniversitesi’ni bitirip öğretmen olarak bahriyeye girdi. Evlendi, Gökçen’i doğdu.

Tatar’ın hayatı, ''Amirallere Suikast’ operasyonuyla sarsıldı. 5 Aralık 2007’de İstanbulBaşsavcılığı’na çıkarıldı. Savcı Süleyman Pehlivan, Tatar’ın önüne, flashdiskten çıkanların yanı sıra ''ihbar tutanağı’ koydu. Tutanakta; Tatar’ın Deniz Kuvvetleri’ne Alevileri topladığı, DHKP/C’li olduğu iddia ediliyordu. Dayısı Hüseyin’in DHKP/C’den tutuklu, ''Süleyman’ adlı kuzeninin silahlı örgüte üye olduğu öne sürülüyordu. İhbarda, “Tatar, Alevi olup Sivas’ın Yuva Köyü’ndendir. Yuva köyü PKK yatağı olarak bilinmektedir'' deniliyordu. Tatar hayretler içerisindeydi. Teğmenleri tanımadığı gibi, evraklarda yazılanlardan da bihaberdi. Dayısı Hüseyin, 30 yıldır Almanya’daydı. ''Süleyman’ adlı kuzeni yoktu.

Bütün itirazlarına rağmen Hasdal Askeri Cezaevi’ne konuldu. Avukatının itirazı üzerine 11 gün sonra tahliye edildi. Dışarıya adım attığı anda Savcı Pehlivan, tekrar tutuklanmasını istedi. İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi, 18 Aralık 2009’da yakalanmasına karar verdi.

O gün, cezaevine götürmek üzere asker kapıya dayandığında Tatar, banyoya girmek istedi. İçeriden bir el silah sesi duyuldu. Hayatına son vermişti. Yanı 
başında, karaladığı bir not bulundu. Not şöyle bitiyordu:

“Şunu bilin ki en küçük suçu ve günahı olmayan ben, bu hukuksuzluğa isyan ve bu karanlığa bir nebze ışık olabilmek için hayatıma son veriyorum.''

[Tatar’ın savcısı da aranıyor] Tatar’ın savcısı da aranıyor

TUTUKLATAN HAKİM ŞİMDİ CEZAEVİNDE

suleymanicerik.jpg

Süleyman Pehlivan
Tatar’dan sonra hayat hızlı aktı: Tatar’ın cenazesine, suikastla suçlandığı amiralleri de katıldı. İddianamade, ''amirallere suikast’ iddiasının olmadığı anlaşıldı. Flashdiskin, dört teğmenin bilgisayarlarında kullanılmadığı, üzerinde parmak izi olmadığı saptandı. Uyuşturucu ve Öcalan kitabından da parmak izi çıkmadı.

Bu dava, 17/25 Aralık’tan sonra beraatla bitti. Tatar’ın tutuklandığı operasyonu yapan İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün, ''Fethullah Gülen Terör Örgütü’ üyeliğiyle tutuklandı. Tatar’ın tutuklanması kararına imza atan Hâkim Metin Özçelik, aralarında Atayün’ün de bulunduğu Fethullahçı polisleri tahliye etmeye kalkışınca cezaevine gönderildi. Dokunulamayan bir tek, Tatar’ı tutuklatan Savcı Pehlivan kalmıştı. Çünkü o, 2010’da Yargıtay üyeliğiyle ödüllendirilmişti.

15 Temmuz’daki darbe teşebbüsü sonrası soruşturma başlatılan Yargıtay ve Danıştay üyeleri içerisinde Pehlivan da vardı. Fakat Pehlivan, Tatar gibi onur intiharını aklından geçirmediği için, diğer Fetullahçılar gibi, operasyonu haber alıp kaçmıştı.

Kaynak: İsmail Saymaz/Hürriyet

"Onur intiharından onursuz firara!" haberi, 31 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 31 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Onur intiharından onursuz firara! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Onur intiharından onursuz firara! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  2. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  3. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  4. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  5. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  6. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  7. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  8. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  9. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  10. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  11. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  12. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  13. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  14. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  15. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  16. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  17. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  18. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  19. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  20. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
Gündem Haberleri