Özdağ, Kılıçdaroğlu'na kanıt dosyası sundu

Özdağ, Kılıçdaroğlu'na kanıt dosyası sundu

Özdağ, Kılıçdaroğlu'na kanıt dosyası sundu Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Ahmet Takan, bugünkü köşesinde Bağımsız Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ'ın CHP Genel Merkezi'nde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile gerçekleştirdiği görüşmeyi bugünkü köşesine...

Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Ahmet Takan, bugünkü köşesinde Bağımsız Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ'ın CHP Genel Merkezi'nde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile gerçekleştirdiği görüşmeyi bugünkü köşesine taşıdı. Ahmet Takan'ın aktardığına göre Ümit Özdağ, Kemal Kılıçdaroğlu ile 40 dakikalık bir görüşme yaptı. Özdağ bu görüşmede Kılıçdaroğlu'na, bazı çevrelerin referandum sürecini iç çatışma süreci olarak kurgulamak istediğine dair kanıtları paylaştı.

OHAL 1 YIL DAHA SÜRECEK

Ahmet Takan ayrıca, OHAL'de referandum tartışmalarıa da değindi. Ahmet Takan, Başbakan Binali Yıldırım'ın OHAL'de referandum yapılmayacağı yönündeki açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından uyarıldığı ve bu uyarı üzerine Binali Yıldırım'ın bu açıklamasının tersi yönünde bir açıklama yaptığını belirtti. Takan'ın Recep Tayyip Erdoğan'a yakın kaynaklara dayandırdığı bilgilere göre OHAL en az 1 yıl daha sürecek.

KANIT DOSYASI

Takan'ın “Özdağ, Kılıçdaroğlu'na kanıt dosyası verdi...'' başlıklı yazısı şu şekilde:

Vallahi!.. Memleketin gündemi, neresinden tutarsan tut dökülüyor misali!.. Şöyle tek bir konu üzerinde, günlerce, geniş geniş, rahat rahat yazamaz olduk...

Neyse!.. Satırları doğal akışına bırakalım. Elimizdeki son haberleri, kulis bilgilerini aktaralım. Önce, dün sabah saatlerinde Ankara'da CHP Genel merkezinde gerçekleşen sürpriz bir görüşmeyi aktarayım.

MHP Genel Başkan adayı Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, uzun süredir, yılmadan yorulmadan, ülkemizde meydana gelen terör olayları ile ilgili son derece kritik  tespitler yapıyor ve önemli uyarılarda bulunuyor. Ümit Özdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. 40 dakika görüştüler. Özdağ'a görüşmeyi sordum; "Bazı çevrelerin referandum sürecini iç çatışma süreci olarak kurgulamak istediğine dair kanıtları paylaştım "dedi. Kanıtların içeriğini paylaşmak istemedi Ümit Özdağ. "Açık kaynaklar, kapalı kaynaklar ve yarı açık kaynaklar" demekle yetindi. Özdağ, oldukça kapsamlı bir dosya sundu CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na. Görüşmede Kemal Kılıçdaroğlu'nun ne değerlendirme yaptığını sorduğumda ise Özdağ, "Onu benim söylemem doğru olmaz. Dikkatle dinledi. Değerlendirmelerde bulundu. Notlar aldı" diye cevap verdi.

Türkiye'nin en kritik eşiğinde, Başbakan'ın Başbakan Yardımcısının, AKP'nin referandum kitapçığının milleti terörle tehdit ettiği bir süreçte bu görüşme ve Kılıçdaroğlu'na sunulan dosya çok önemli. Kanıtlar son derece sağlam ve  hayati nitelikte!..

***

"Kimseye 'OHAL'de referandum yapıldı' dedirtmeyiz" diyen AKP iktidarının geçici Başbakanı Binali Yıldırım'ın neden fikir değiştirdiği (!) sizler için merak konusu olmuştur!.. Saray'ın en yakın halkadaki danışmanları ile konuştum.  Hafif bir tebessümün ardından "Reis küçük bir kulak bükmeyle ikna etti. 'Sen karışma bu işlere otur bakalım yerine' dedi. O da, 'peki efendim' dedi" diye anlattılar ikna sürecini!.. R. Erdoğan'a en yakın kaynaklara göre, OHAL en az 1 yıl daha devam edecek. Çizdikleri siyasi senaryolardan çıkardığım; referandumdan sonra AKP'li bazı eski ve halihazırdaki isimleri fırtınalı bir süreç bekliyor. Bir dee!.. En geç 2018 ilkbaharı için planlanan erken genel seçime de OHAL şartları içinde gideceğiz gibi görünüyor.

***

Geçici Başbakan Binali Yıldırım,bir yandan referandum için ekonomik rüşvet paketleri açıklıyor. Diğer yandan iş dünyasına, "yaza kadar sabredin" diye tavsiyelerde bulunuyor. Dövizde bir türlü frenlenemeyen yükselişten bahsederken de, "AB ile aramızdaki yanlış anlamalar..." diye ifadeler kullanıyor. Memleketin hal-i pür melali ortadayken (!) tam bu noktada, Dışişlerinde ve saray diplomasisinde yaşanan bir krizden haber vermek istiyorum. Diplomatlar, bir süredir yoğun bir şekilde Avrupa ülkeleri liderlerinden R. Erdoğan için randevu almaya çalışıyor. Fakat, başaramadılar, başaramıyorlar. Hangi kapıyı çalsalar olumsuz yanıtla karşılaşıyorlar. Çok büyük sıkıntı içindeler. Bu yüzden ara bir formül bulundu; Erdoğan, Doğu Afrika turuna çıkarıldı. Avrupa'da yüzlerine kapanan kapılar karşısında kan ter içinde kalan diplomasimiz şimdi tüm gücünü (!) ABD'ye yöneltti. Dünya lideri (!) Erdoğan'a, Nisan ayı içinde ABD Başkanı Trump'dan randevu almak için "seferberlik" ilan edildi!..

***

AKP iktidarı, tam kadro canlı yayınları işgal edip, millete referandum tehditleri savururken, dün Türk dünyasının aksakalı, bilge lideri Nursultan Nazarbayev Kazakistan'da devlet televizyonunda canlı yayında yaptığı konuşmada "başkanlık sisteminden vazgeçtiğini, parlamenter sisteme geçileceğini" ilan ediyordu. Türk dünyasının bilge lideri şunları söylüyordu;

"Ülkemizde Cumhurbaşkanı yetkilerinin  bir bölümü parlamento ve hükümete devredilmesi gerektiğini ve bunu yapmanın zamanı geldiğini düşünüyorum. Hazırlanan anayasa değişikliği ile  daha demokratik bir idari yapıya doğru ilerlememiz lazım. Yeni anayasa metni yayınlanarak halkın görüşüne sunulup kabul edilecek. Kazakistan'ı uzun yıllar yöneten biri olarak ülkemizde yetki dağılımı yapılmasının zamanı geldiğini söylemek istiyorum. Cumhurbaşkanı elbette işsiz kalmayacak. Yapılacak anayasa değişikliği başkanlık modelinden tamamen vazgeçilmesi anlamına gelmiyor.Cumhurbaşkanı parlamento ile hükümet arasında üst hakem kalacak."

Nazarbayev'in bu konuşmasının Türkiye'de duyulduğu anda saraydan havuz medyasına "kesinlikle yer vermeyin" talimatları gidiyordu.

Manidar!.. Değil mi?..

"Özdağ, Kılıçdaroğlu'na kanıt dosyası sundu" haberi, 27 Ocak 2017 tarihinde yazılmıştır. 27 Ocak 2017 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Özdağ, Kılıçdaroğlu'na kanıt dosyası sundu haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Özdağ, Kılıçdaroğlu'na kanıt dosyası sundu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 15:10 Japonya'da Dolar Karşısında Yen Değer Kaybı Endişesi: Yetkililerden Uyarı ve Hazırlık Sinyali
  2. 15:07 Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Fahiş Fiyatlarla Mücadelede Kararlılık Artıyor
  3. 15:05 Gönül Dağı Setinde Taciz Skandalı: Mahkeme Kararı Açıklandı!
  4. 15:03 Dondurma Kaşığı İle Çikolatalı Kurabiye Tarifi!
  5. 14:57 Saç Derisi Sorunlarına Doğal Çözümler: Sağlıklı Saçlar İçin Yöntemler!
  6. 14:56 Bu 5 Şehir Tehlikede! Meteoroloji İki Gün Boyunca Uyardı: Tehlikeli Hava Durumu Kapıda!
  7. 14:54 Beyaz Eşya Seçimi Kabusa Dönmesin! Yeni Evlenecekler Dikkatli Olsun!
  8. 14:53 Kayıp Klimt Tablosu: Viyana'da Açık Artırmada 32 Milyon Dolara Satıldı
  9. 14:52 Fenerbahçe, Beşiktaş derbisi için hazırlıklara devam ediyor
  10. 14:49 Ekrem İmamoğlu: "Kanal İstanbul projesi ihanettir"
  11. 14:48 Martı Katliamı: Yalancı Veba Alarmı Şehri Sarsıyor! İnsan Sağlığı Tehlikede!
  12. 14:47 Unlubitlerin Yaydığı Virüs, Batı Afrika'daki Kakao Üretimini Tehdit Ediyor
  13. 14:45 Arizona Mahkemesi, 2020 Seçimine Müdahale Davası: Giuliani ve Meadows Dahil 18 Kişiye Dava Açıldı
  14. 14:38 Galatasaray'ın Transfer Hareketi: Davy Klaassen İle Anlaşma Sağlandı!
  15. 14:34 Ankara'yı Yarın Yağmur ve Rüzgar Kasıp Kavuracak! Şiddetli Fırtınaya Karşı Hazırlıklı Olun!
  16. 14:33 Küresel Isınma Avrupa'da Sivrisinek Kaynaklı Hastalıkları Artırıyor: Uzmanlar Uyarıyor
  17. 14:29 Çocukluk İstismarı ve Beyin: Yapay Zeka İncelemesi, Travmanın Genç Beyinleri Nasıl Etkiliyor?
  18. 14:25 Orta Akdeniz'de Düzensiz Göç: 23 Nisan Kazasıyla Ölü Sayısı 510'a Yükseldi
  19. 14:22 ABD'nin Asya'daki Stratejik Hareketi: USS George Washington Japonya'ya Yola Çıktı
  20. 14:18 Mangalın Vazgeçilmezi: Enfes Mangal Sosu Tarifi!
Politika Haberleri