Özel harekat timleri, Yeşilköy Hava Harp Okulu'na girdi: 4 gözaltı

Özel harekat timleri, Yeşilköy Hava Harp Okulu'na girdi: 4 gözaltı

Özel harekat timleri, Yeşilköy Hava Harp Oku... Yeşilköy’de bulunan Hava Harp Okulu’nda aramalar sona erdi. Sabah erken saatlerde okula gelen özel harekat polisleri tam teçhizatlı olarak içeri girdi. İçeri giren timler yaklaşık 1 saat kaldı. Okulun bazı bölümlerinde aramaların...

Yeşilköy’de bulunan Hava Harp Okulu’nda aramalar sona erdi. Sabah erken saatlerde okula gelen özel harekat polisleri tam teçhizatlı olarak içeri girdi. İçeri giren timler yaklaşık 1 saat kaldı. Okulun bazı bölümlerinde aramaların yapıldığı öğrenilirken Özel Harekat timlerinin arama yapan polislerin güvenliğini sağladığı bildirildi. Baskında dört kişi gözaltına alındı, darbe girişimi gecesi kullanıldığı belirtilen cep telefonu çöpte bulundu.

Aramaların tamamlanmasından sonra özel harekat polislerinin bir kısmı ile aramalara refakat eden jandarma ekipleri ayrıldı. Öte yandan Askeri Liselere girişin ikinci aşaması olan mülakatların ertelendiği ailelere bildirildi.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile çok sayıda özel harekat, sivil ve resmi polis ekibinin katıldığı sabahın erken saatlerinde başlayan aramalar saat 09:15'te tamamlandı. 

ÖZEL HAREKAT POLİSLERİ VE SİVİL POLİSLER GELDİ

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner tarafından yönetilen aramayı, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı polisler yaptığı öğrenildi. Hem Hava Harp Okulu'nda hem de bağlı lojmanlarda yapılan aramada, özel harekat polisleri ile çok sayıda sivil ve resmi polislerin de görev yaptığı belirtildi. 

CEP TELEFONU ÇÖPTE BULUNDU

Darbe girişiminde bulunan 25 general ve subayın Hava Harp Okulu’nda toplantı yaptıkları, toplantıdan sonra da okuldaki hard diskleri söktükleri, güvenlik kameralarını sildikleri öğrenildi. Bu sabaha karşı yapılan aramada okul komutanı Tümgeneral Fatih Alpay’ın darbe girişimi gecesi kullandığı cep telefonunun çöp kutusunda bulunduğu belirtildi.

DÖRT KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Arama sonrası Kurmay Albay Hüseyin Ergezen, Binbaşı İsa Öztürk, Üstteğmen Yavuz Bağuç ve Astsubay Burhan Torlak’ın da gözaltına alındığı öğrenildi.

ÖNLEMLER SÜRÜYOR: TANKER VE ZIRHLI ARAÇLAR HAZIR BEKLİYOR

Bu arada, Askeri Liselere girişin ikinci aşaması olan mülakatların ertelendiği ailelere bildirildi. Kayseri'den sınav için geldiğini söyleyen bir öğrenci iptal kararının kendilerine bildirildiğini ifade etti.

Hava Harp Okulu'nun girişindeki önlemler ise devam ediyor. Tanker ve sivil araçlar okulun kapısında bekliyor. 3 zırhlı araç ile bir grup özel harekat polisinin bekleyişi sürüyor.

galeri-159.jpg

Üzerlerinde Jandarma yelekleri olan askerlerin de aramalar sırasında Hava Harp Okulu'na girdiği görüldü. Arama çalışmaları ardından ellerinde delil poşetleri ve arama tutanakları olan polis ekipleri Hava Harp Okulu'ndan ayrıldı.

Arama çalışmaları ile ilgili detaylı bilgi verilmezken, aramaların ardından okulun ana nizamiyesine 2 zırhlı polis aracının ve özel harekat polislerinin bekleyişi sürüyor.

SINAVLAR İPTAL EDİLDİ

İstanbul Hava Harp Okulu’nda darbe girişimi ve sonrasında yaşanan olaylar nedeniyle sınavlar iptal edildi. Bunun üzerine Anadolu’nun çeşitli illerinden sınava gelen öğrenci adayları, uzun süre bilgi almak için kapıda bekledi.  

Aramalar devam ederken sabah saatlerinde sınava girmek için Anadolu’nun çeşitli illerinden gelen öğrenci adayları ve veliler okul kapısında zırhlı polis ekiplerini görünce büyük şaşkınlık yaşadı. Sınavların iptal edilmesi nedeniyle mağdur olduklarını söyleyen öğrenci ve veliler, gerekli bilgilendirmenin yapılmadığını iddia etti. Sınavın iptal edildiğini gece yolda öğrendiğini ifade eden bir öğrenci adayı, "Kayseri’den geldim sınav için. Sınavın iptal olduğunu söylediler. Sınavın ne zaman yapılacağı konusunda bir tarih vermediler. Gece saatlerinde Hava Harp Okulu’ndan mesaj geldi ancak biz yoldaydık’’ diye konuştu.

Sınavların ne zaman yapılacağına ilişkin bilgi verilmediğini ifade eden bir başka öğrenci adayı ise, "Manisa’dan geldik bizde. Askeri lise mülakatları için gelmiştik. Ancak mülakatlar ertelenmiş. Günde vermiyorlar. Kara Harp Okulu’yla da görüştük. Gününde yaparlar dediler. Ama bugün geldik, ertelemişler. Biz döndükten sonra giremeyiz. Mağdur olduk. Gündemden dolayı, olaylardan dolayı yapmıyorlar’’ ifadelerini kullandı.

Sınav tarihlerinin internet sitesinden açıklanacağının belirtilmesinin ardından öğrenci adayları ve veliler okuldan ayrıldı.

"Özel harekat timleri, Yeşilköy Hava Harp Okulu'na girdi: 4 gözaltı" haberi, 18 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 18 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Özel harekat timleri, Yeşilköy Hava Harp Okulu'na girdi: 4 gözaltı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Özel harekat timleri, Yeşilköy Hava Harp Okulu'na girdi: 4 gözaltı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:03 Türkiye'nin Otonom Sistemler Fuarı'nda Gösterdiği Performans Avrupalıları ve Asyalıları Etkiledi!
  2. 00:55 Beşiktaş'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu, İmzalar Atılıyor!
  3. 00:52 Resmi Gazete’de yayımlandı: Sağlık alanında 36 bin personel alınacak
  4. 00:50 TikTok resmen yasaklanıyor!
  5. 00:46 Akıllı telefon aklınıza bile gelmeyecek özellik: En az radyasyon yayan 20 telefon!
  6. 00:45 Emeklilere Sevindirici Haber: Kadir Aydar'dan 5 Bin Lira İkramiye Müjdesi!
  7. 00:40 Uyarı: Ünlü Sosis Markasında Salmonella! Hemen Toplama Kararı Alındı!
  8. 00:40 Çete Şiddeti Haiti'de Yankılanıyor: Başbakan Ariel Henry İstifa Etti!
  9. 00:39 Borsada 3,7 milyar TL'lik dev bir para girişi yaşandı! İşte en popüler hisseler ve hedefler
  10. 00:36 New York Borsası, düşüşle kapanış gerçekleştirdi
  11. 00:35 Süleyman Soylu, Kabindeki Yerine Geri Mi Dönüyor? İşte Son Durum
  12. 00:34 Beşiktaş Defans Sorununu Çözdü! 6 Milyon Euroluk İspanyol Yıldız İmzaya Yakın!
  13. 00:17 Koton ve Lila Kağıt Sanayi Halka Arz Edilecek!
  14. 00:03 Yenilenen Dev Renault Duster, Türkiye Yollarına Çıkıyor! Ne Zaman Satışa Çıkacak?
  15. 00:03 Kunduracının Tuzağına Düşen Adam: Her Şey Karısının Ayakkabılarını Götürmesiyle Başladı!
  16. 00:03 Mobilya Devleri El Değiştiriyor! İstikbal ve Bellona'nın Yeni Sahibi Belli Oldu: O Grup Alıyor!
  17. 00:02 AYM Başkanı Özkaya: Yüksek yargı organları arasında hiyerarşik bir ilişki yok
  18. 00:02 Altın Fiyatında Rekor! Dünya Bankası'ndan Altın Müjdesi, Yatırımcıları Heyecana Sürükledi!
  19. 00:00 Satılık ve kiralık konut fiyatlarında düşüş yaşandı: 9 aylık seri devam ediyor
  20. 23:47 Survivor'da Kim Veda Etti? İşte Adaya Veda Eden İsim!
Gündem Haberleri