Perinçek'e 'Niye sizin için hep MİT ajanı diyorlar' diye sordu

Perinçek'e 'Niye sizin için hep MİT ajanı diyorlar' diye sordu

Perinçek'e 'Niye sizin için hep MİT ajanı di... Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, ABD’nin Abdullah Gül, Bülent Arınç, Kemal Kılıçdaroğlu, Selahattin Demirtaş ve Fethullah Gülen’i birleştirdiğini iddia ederek, “CHP, Fethullah, AKP’nin Abdullah Gül kanadı...

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, ABD’nin Abdullah Gül, Bülent Arınç, Kemal Kılıçdaroğlu, Selahattin Demirtaş ve Fethullah Gülen’i birleştirdiğini iddia ederek, “CHP, Fethullah, AKP’nin Abdullah Gül kanadı ve PKK’nin bir cephe oluşturdu'' diye konuştu.

Perinçek, 19-20 Ocak tarihlerinde İsviçre’de düzenlenen Davos zirvesi’nde, Ali Babacan'ın dünyanın büyük finans kuruluşlarına, “Bize Eylül’e kadar müsaade edin. Tayyip Erdoğan’ı o zamana kadar etkisiz hale getireceğiz. Onu Saray’a hapsedeceğiz'' iddiasında bulundu.

Gündeme ilişkin Nokta Dergi’sinden Armağan Çağlayan’ın sorularını yanıtlayan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Cemaatlerin kökü kazınıyor. Yargıdan, polisten, cemaatin adamlarının temizlendiği yerlere Cumhuriyet hakimleri, polisleri geliyor. Bunlar bizim adamlarımız değil ama Cumhuriyetin adamları'' ifadesini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Hüseyin Çelik’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik eleştirileri AKP saflarında krize neden olmuştu. Bu konuya dair açıklamalarda bulunan Perinçek, ABD’nin Abdullah Gül, Bülent Arınç, Kemal Kılıçdaroğlu, Selahattin Demirtaş ve Fethullah Gülen’i birleştirdiğini iddia ederek, “CHP, Fethullah, AKP’nin Abdullah Gül kanadı ve PKK’nin bir cephe oluşturdu'' diye konuştu. Perinçek, 19-20 Ocak tarihlerinde İsviçre’de düzenlenen Davos zirvesi’nde, Ali Babacan'ın dünyanın büyük finans kuruluşlarına, “Bize Eylül’e kadar müsaade edin. Tayyip Erdoğan’ı o zamana kadar etkisiz hale getireceğiz. Onu Saray’a hapsedeceğiz'' iddiasında bulundu.

CHP’ye eleştiri

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) PKK’yi desteklediğini iddia eden Perinçek, “ HDP üzerinden bunu yapıyor ama HDP ile PKK arasında bir fark yok. CHP her konuda PKK’yı kolluyor. Türk Silahlın Kuvvetleri (TSK) orada PKK’ya karşı mücadele ediyor, CHP bir bakıyorsunuz Mehmetçiğe karşı oradaki teröristin yanında, çok açık. Kobani’ye gidiyor daha ne olacak? Onlara çiçek veriyor, muhalefet yapıyor. Deniz Baykal çıktı ne dedi gümbür gümbür? “Ben PKK’ya karşı bu operasyonu destekliyorum'' dedi. İşte bu vatansever ses'' diye belirtti.

“Devlet zor gücü kullanmazsa PKK bitmez''

PKK’ye yönelikte açıklamalarda bulunan Perinçek, devletin yaptırım gücünün, zor gücünü kullanmadan PKK’nin bitirilemeyeceğini belirtti. PKK’nin silah bırakmayacağım dediğini iddia eden Perinçek, “Bunu diyeni nasıl temizleyeceksiniz. Ricayla, oturarak, müzakereyle, konuşarak, anlaşarak bu mümkün değil. Arkasında Amerika var. PKK silah bırakmak istese Amerika ''bırakmayacaksın’ diyor. Nasıl halledeceksiniz bu işi? Güneydoğu bölgesinde devletçik kurmuş, o koşullarda siz silaha sarılmadan nasıl Türkiye’yi kurtaracaksınız?'' diye konuştu.

“Niye sizin için hep MİT ajanı diyorlar''

Hitler dört tane arka arkaya seçim yaptığını belirten Perinçek, “1933-34 yıllarından itibaren. En son yüzde 50’nin üzerine kadar çıktı. Ama ne oldu? Hitler’in şimdi tozu var mı? Bana bir tozunu gösterebiliyor musun? Mezarı bile yok. Tayyip Erdoğan’lar bu sürecin altında kalmaya mahkûm'' görüşünü savundu. Çağlayan’ın, “Niye sizin için hep MİT ajanı diyorlar?'' sorusuna Perinçek, “Ben Türkiye’de CIA ve MİT’in bir numaralı hedefiyim başından beri. Doğrudan hep onlar tarafından sordurulmuştur. Size bir ithamda bulunmuyorum ama ben Türkiye’de beş kuşakla CIA’nın MİT’in hapishanelerinde yatmış tek adamım. İkinci bir adam yok. 70 kuşağı, 80 kuşağı, 90 kuşağı, 2000 kuşağı ve 2008 kuşağı. Bu beş kuşakta hapis yatan tek adamım. Onun için Türkiye’de bu sorunun sorulmaması gereken tek adam benim. MİT’in bütün yöneticileri, niçin Doğu Perinçek’i hedef alıyorlar, ve ''MİT’i üç defa paralize etti’ diyorlar? Hiram Abbas, Mehmet Eymür ne diyorlar: “Bu adam üç kere bizi etkisiz hale getirdi, paralize etti'' Var mı Türkiye tarihinde MİT’i paralize eden başka bir adam?'' ifadelerini kullandı.

"Perinçek'e 'Niye sizin için hep MİT ajanı diyorlar' diye sordu" haberi, 23 Şubat 2016 tarihinde yazılmıştır. 23 Şubat 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Perinçek'e 'Niye sizin için hep MİT ajanı diyorlar' diye sordu haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Perinçek'e 'Niye sizin için hep MİT ajanı diyorlar' diye sordu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 11:26 Galatasaray Yöneticisi Erden Timur'dan hamle! Şimdi de Medya Patronu!
  2. 11:26 Jülide Kural: Kadir İnanır büyük bir hızla iyileşme yoluna girdiğini kanıtlamıştır
  3. 11:20 Murat Kurum, bakanların seçim çalışmasına katılmasını savundu: Cumhur ittifakının bakanları
  4. 11:17 Ekrem İmamoğlu: AK Parti kendisine oy verenlerin beklentilerini karşılayamıyor
  5. 11:15 Balıkesir Adayları Sosyal Medya İle Seçmene Ulaşıyor
  6. 11:05 Madonna Brezilya'ya Ücretsiz Konser Verecek! Son Konseri Mi?
  7. 11:05 Altın Fiyatları Hareketli: Gram Altın Ne Kadar?
  8. 11:02 Fenerbahçe'nin Eski Yöneticisi'nden şok hamle! Başkanlığa Aday Olacak!
  9. 11:00 Sakarya’da 796 bin 924 Seçmen Oy Kullanacak
  10. 10:54 MediaMarkt Türkiye'de Otomatik Kahve Makineleri Trendini Belirliyor
  11. 10:52 Yunanistan'da 6.0 büyüklüğünde deprem
  12. 10:51 GAÜN Öğrencileri Gaziantep Adalet Sarayında Duruşma Seyrine Katıldı
  13. 10:49 CHP İzmir Adayı Tugay: "1 Nisan'da Yeni Bir Sayfa Açılacak"
  14. 10:46 Mehmet Şimşek: Dünya Bankası’ndan 1,5 milyar dolarlık kaynak temin ettik
  15. 10:42 Nejat İşler: Ben her gün ölümü düşünüyorum
  16. 10:39 Seçil Erzan davasında yeni gelişme: Selçuk İnan’a verilen belgelerdeki imza sahte çıktı
  17. 10:31 Murat Yetkin yazdı: İmamoğlu bu kadar eşitsiz bir seçimi kazanırsa siyasi iklim nasıl değişir
  18. 10:25 EPDK deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi: 1 Nisan'da resmileşecek
  19. 10:24 Tekirdağ’da uyuşturucu ve silah operasyonunda büyük vurgun!
  20. 10:21 Ahmet Türk: İrademiz sandıklara yansırsa barışa bir adım daha yaklaşırız
Politika Haberleri