Polisin öldürdüğü Dilek Doğan davası: Skandallar bitmiyor!

Polisin öldürdüğü Dilek Doğan davası: Skandallar bitmiyor!

Polisin öldürdüğü Dilek Doğan davası: Skanda... İstanbul Sarıyer Küçük Armutlu Mahallesi’nde, 25 yaşındaki Dilek Doğan’ın 18 Ekim 2015’te evinde polis kurşunuyla katledilmesiyle ilgili açılan davanın üçüncü duruşması bugün (30 Mayıs) görüldü. Duruşma süresi...

İstanbul Sarıyer Küçük Armutlu Mahallesi’nde, 25 yaşındaki Dilek Doğan’ın 18 Ekim 2015’te evinde polis kurşunuyla katledilmesiyle ilgili açılan davanın üçüncü duruşması bugün (30 Mayıs) görüldü. Duruşma süresi boyunca adliye içinde ve çevresinde olmak üzere toplam 18 kişi gözaltına alındı. Dava 12 Ekim 2016 tarihine ertelendi.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ne görülen duruşmaya Dilek Doğan’ın ailesi ve avukatları katılırken geçen duruşma verilen kapalılık kararı nedeniyle salona izleyici alınmadı. “Kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi'' suçundan tutuksuz yargılanan sanık polis Yüksel Moğoltay ise duruşmaya  katılmadı.

Duruşmaya mazeretsiz katılmayan sanık polisin avukatı, Yüksel Moğoltay’ın “güvenlik gerekçesiyle'' duruşmaya gelmediğini, başka bir şehre tayin olduğunu beyan etti.

Davanın ikinci duruşmasında mahkeme, duruşma sırasında çıkan gerginliği gerekçe göstererek duruşmanın güvenliğinin kalmadığı iddiasıyla duruşmaların kapalı görülmesine karar vermişti. Doğan’ın avukatları kapalılık kararının kaldırılmasını ve davanın açık olarak devam etmesini talep ettiler ancak mahkeme heyeti reddetti. Avukatların olay yeri keşif ve ve sanık polisin tutuklanması talepleri de yine mahkemece reddedildi.

Davanın kapalı görülmesine tepki gösteren Dilek Doğan’ın babası Metin Doğan, davanın kamuoyundan kaçırılmak istendiğini söyledi. “Heyet üyeleri sanık polisi koruyor'' diyen Doğan, duruşmada polis Yüksel Moğoltay’ın rahat hareketlerine dikkat çekti Polis Yüksel Moğoltay’ın bu kadar pervasız olmasının nedeninin mahkeme heyetinin yaklaşımı olduğunu söyleyen baba Doğan, heyetin “güvenliği'' bahane ederek gizlilik kararı almasını da eleştirdi.

“Amaç ilgiyi azaltmak''

“Dilek’in davasının görüleceği gün İstanbul Emniyeti’ni adliyeye yığıyorlar, güvenliği zaten kendileri alıyor'' diyen baba Doğan’a göre, duruşmaların kapalı görülmesi yönündeki kararın amacı davaya olan ilgiyi azaltmak ve kamuoyunun davayı sahiplenmesine engel olmak. Bu nedenle de kamuoyunun “gizlilik'' kararına inat daha fazla davayı sahiplenmesi gerektiğini belirten baba Doğan, “Gizlilik kararına inat herkes İstanbul Adliyesi’ne gelmeli'' dedi.

''Mahkeme tarafsız davranmıyor’

Avukatlar mahkemenin adil davranmadığını ancak reddi hakim talebinde bulunmayacaklarını belirtmelerine rağmen mahkeme, bunun zimnen reddi hakim talebi sayılacağını belirtti ve talebi değerlendirmek için duruşmayı 12 ekim 2016 tarihine erteledi.

Doğan’ın avukatları, mahkemenin cezası 20 yıl olan bir iddianamede tutuklama vermemesi ve taleplerini sürekli reddetmesi nedeniyle adil ve tarafsız davranmadığını, taraflı davrandığını, sanığı koruduğunu beyan etmişlerdi.

Adliye önünde gözaltı

Duruşma öncesinde ve duruşma süresi boyunca adliye önü ve içerisinde toplam 18 kişi gözaltına alındı.

İlk olarak  “Dilek Doğan için adalet istiyoruz'' pankartı açarak “Katil polis yargılansın'', “Dilek Doğan ölümsüzdür'' sloganları atan 5 kişi gözaltına alındı.

Daha sonra pankart açmaya çalışan 1 kişi daha sürüklenerek gözaltına aıldı.

Adliye içerisinde de pankart açmaya çalışan 2 kişi gözaltına alındı.

“Dilek’in katili tutuklansın'' sloganı atan 2 kadın daha gözaltına alındı ve davayı takip eden 8 kişinin de gözaltına alınmasıyla toplam gözaltı sayısı 18’e yükseldi.

Kaynak: Sendika

"Polisin öldürdüğü Dilek Doğan davası: Skandallar bitmiyor!" haberi, 30 Mayıs 2016 tarihinde yazılmıştır. 30 Mayıs 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Polisin öldürdüğü Dilek Doğan davası: Skandallar bitmiyor! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Polisin öldürdüğü Dilek Doğan davası: Skandallar bitmiyor! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  2. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta Para Cezası Geliyor!
  3. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  4. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  5. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  6. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  7. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  8. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  9. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  10. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  11. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  12. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  13. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  14. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  15. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  16. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  17. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  18. 22:06 Koç Holding'in hisselerindeki hızlı yükselişin nedeni açıklandı!
  19. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  20. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
Gündem Haberleri