Putin: Bazı ülkelerin histeri krizleri gerçekleri görmelerine engel oluyor

Putin: Bazı ülkelerin histeri krizleri gerçekleri görmelerine engel oluyor

Putin: Bazı ülkelerin histeri krizleri gerçe... Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in konuşmasının satırbaşları şöyle:"Zamanı gelince, emekliye ayrılacağım ancak şu anda devlet başkanı olarak görevime devam ediyorum. Dünyada siyasi gücün yeniden dağıtılmasıyla bağlantılı...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in konuşmasının satırbaşları şöyle:

"Zamanı gelince, emekliye ayrılacağım ancak şu anda devlet başkanı olarak görevime devam ediyorum. Dünyada siyasi gücün yeniden dağıtılmasıyla bağlantılı olarak ihtilaflar ve güvensizlik giderek artıyor. Mutluluktan uçan ABD, diğer ülkelerle eşit diyalog kurmayı reddetti. Birtakım ülkelerin uluslararası konuları çözme konusunda isteksiz olduğunu görüyoruz. Yaptırımlar siyasi baskı aracı olarak kullanılıyor. Dünya Ticaret Örgütü bypass edilerek kapalı ticari ittifaklar kuruluyor.  Moskova, ABD'deki başkanlık seçimlerini etkilemeye çalışmıyor. Rusya'ya yöneltilen suçlamalar histerinin göstergesi.

'HAKLI DEĞİLSEM LÜTFEN BENİ DÜZELTİN'  

Birileri ciddi olarak Rusya'nın Amerikan halkının seçimini etkileyebileceğini düşünüyor mu? Amerika bir muz cumhuriyeti mi ki? Amerika büyük güç. Eğer haklı değilsem lütfen beni düzeltin. Batı'daki seçimler, değişim aracı olmaktan çıktı ve pespaye bir savaş halini aldı.     (ABD seçimleri hakkında) Dikkatleri hackerlara çekmek, gerçek sorunları çözmekten daha kolay. Rusya, hiçbir ülkeye saldırı düzenlemeyi planlamıyor. Bu komik, aptalca ve böyle bir şey düşünülemez. Bu iddialar, diğer ülkelerin askeri harcamalarını artırmak için kullandıkları bir histeriden ibaret.

'TERÖRİSTLER, KENDİLERİNİ KULLANANLARDAN DAHA KURNAZ'  

Teröristler, kendilerini kullananlardan daha kurnaz ve akıllı. Teröristleri siyasi amaçları doğrultusunda kullanan aktörler, her zaman kaybeden taraf olacak. Rusya, küresel hakimiyet kurma ve genişleme amacı gütmüyor ve hiçbir ülkeyle ihtilaf yaşamak istemiyor.  ABD ve Fransa'dakiler de dahil olmak üzere, son yıllarda düzenlenen saldırılar, teröristlerin hücrelere gerek görmediğini ve tek başına hareket edebileceklerini gösteriyor. ABD Başkanı Barack Obama ile yaptığımız Suriye anlaşmaları hayata geçmediği için üzgünüm. Washington'daki bazı güçler, bu anlaşmaların uygulanmaması için her şey yaptı. Suriye'de akan kanı durdurma ve siyasi süreci başlatma konusunda başarı sağlanamıyor. Uzun süren müzakereler ve yoğun çabalar sonucunda ortak cephe oluşturulacağını düşündük ancak Washington'daki güçler bunu engelledi.

'ORTADOĞU'DA MODERN MARSHALL PLANINA İHTİYAÇ VAR'

Ortadoğu'da yaşanan devasa boyuttaki yıkımlar, uzun vadeli ve kapsamlı programlar uygulanmasını gerektiriyor. Bölgede yeniden canlanma ve kalkınma için modern Marshall planına ihtiyacı var. Bizim anlayışımıza göre gerçek liderlik, geçici tehditler yaratmak değil, gerçek sorunları görüp bunların çözümü için ülkelerin çabalarını birleştirmelerini sağlamak. Rusya'nın uluslararası meselelerdeki rolü budur. Küresel ekonomi krizden çıkamıyor. Küresel ekonomide sürekli kalkınmayı sağlayamazsak, dünyaya istikrar kazandıramayız. Kararlı ekonomik kalkınma için gereken koşulları oluşturmamız gerekiyor. Dünya genelinde eşit ekonomik kalkınma oranlarını yakalamalıyız. SSCB dağıldıktan sonra ABD yönetimi, hiçbir ülkeyle ortak karar almamayı kararlaştırdı. Bazı ülkeler BM Tüzüğü'nü hafife alıyor. BM Tüzüğü'ndeki kuralları uygulamayı bırakırsak, kaos çıkar. ABD önce eski Yugoslavya'da, sonra Irak'ta, ardından da Suriye'de BM Tüzüğü'nü ihlal etti. Suriye'nin Halep kentinde sivillere rağmen militanlarla savaşmaktan başka seçeneğimiz yok. Bir ülkenin seçim sistemine diğer ülkenin siber saldırı yoluyla müdahale etmesi kabul edilemez. Ülkeler, siber ortamda geçerli olacak ortak davranış kuralları üzerinde anlaşma yapmalı.

'TRUMP'IN RUSYA'NIN FAVORİSİ OLDUĞUNA DAİR İDDİALAR SAÇMA'

ABD seçimlerini kimin kazanacağını Rusya için fark etmiyor. Zira Donald Trump veya Hillary Clinton'un seçimi kazandıktan sonra nasıl davranacağını bilmiyoruz. Trump'ın Rusya'nın favorisi olduğuna dair haberler tamamen saçma. Basının Trump'ı Moskova'nın favorisi olarak göstermesi tesadüf değil. Bu haberler, kamuoyunu manipüle etmek için yapıldı. Bu düşünce, Clinton'u savunanlar tarafından ortaya atıldı. Ölçüsüz davranışlarına rağmen Trump, sıradan insanların ve iktidardaki elitlerden bıkan kesimlerin çıkarlarını temsil ediyor. Mevcut ABD yönetimiyle çalışmak zor. Zira hiçbir anlaşmaya bağlı kalmıyorlar.

'ABD SURİYE'DE VERDİĞİ SÖZLERİ TUTMADI'

ABD, Suriye'de ılımlı muhaliflerin teröristlerden ayrılması gerektiğini itiraf etti ve bunu yapacaklarının sözünü verdi. Ancak verilen sözler tutulmadı. (12 Eylül'de açıklanan 7 günlük ateşkes anlaşması hakkında) Obama, 7 gün içinde ılımlı muhalifleri teröristlerden ayırabileceklerini söyledi. Ancak Deyr Ez Zor'daki Suriye ordusu mevzisine saldıran ABD ateşkesi kendisi bozdu.  Deyr Ez Zor'daki saldırının hata sonucu gerçekleştiğini söylediler. Ancak ateşkes bir kez bozulmuştu. Ardından IŞİD saldırıya geçti. Bununsa tesadüf olduğunu söylediler. Suriye'de yaşanan her şey için Rusya'yı suçlamaya bir son verilmeli. Bu ahlaki değil. Rusya şu ana dek itidalli davrandı ve ABD'nin suçlamalarına kaba şekilde yanıt vermedi.  Rus uçakları, 9 gündür Halep ve çevresinde uçmuyor. Ancak Halep'te gösterdiğimiz sabrın bir sınırı var. Gerekli görülmesi halinde, Rusya yanıt verir.

'RUSYA'YI GÖMEREK JEOPOLİTİK GERGİNLİĞİ AZALTAMAZSINIZ'

Tüm dünyada jeopolitik gerginliğin azalması yönünde bir talep var. Biz de gerginliğin azalmasını istiyoruz ancak bunu Rusya'yı 'gömerek' yapamazsınız. Devrimler değişim yapmak için başvurulan yanlış bir yöntem. İyi bir amaç için olsa dahi, sadece evrim yolundan ilerlememiz gerekir. Nükleer silahları saldırı aracı olarak görmek yanlış. Bunlar, ülkeleri dizginlemenin ve barışı tesis etmenin bir yöntemi olarak kullanılmalı."

"Putin: Bazı ülkelerin histeri krizleri gerçekleri görmelerine engel oluyor" haberi, 27 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 27 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Putin: Bazı ülkelerin histeri krizleri gerçekleri görmelerine engel oluyor haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Putin: Bazı ülkelerin histeri krizleri gerçekleri görmelerine engel oluyor 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:17 Işın Karaca’nın Eski Eşi Sedat Doğan'dan Şok Haber! Tanzanya’da Mahsur!
  2. 18:10 İnci taneleri yine bomba gibi! Azem ters köşe yapacak gibi!
  3. 18:00 Icardi, gol sıralamasında tarihi bir geri sayıma mı gidiyor?
  4. 17:52 Amerikalı Tüketicilerin Güveni Endeksi Mart Ayında Yükseldi
  5. 17:48 İzmir'de Zeki Müren'e Özel Heykel: Sanatın Mirası Sonsuza Kadar Yaşayacak
  6. 17:44 Zelyut Yorumuyla: Türkiye'de Dolar ve Sermaye Girişi Tartışmaları
  7. 17:41 İsrail'in Batı Şeria'da Filistin Topraklarına El Koyması: Raporun Şok Edici Bulguları
  8. 17:36 Oyuncu Kadir İnanır İyileşme Sürecinde: Türkan Şoray'dan Destek Mesajı Geldi
  9. 17:32 Fransa'da Milli Takımda Oruç Yasak Tartışması: Diawara Kamptan Ayrıldı
  10. 17:29 Peygamber Efendimiz’in Mukaddes Emanetlerinin Restorasyonu: Şişli’de Bir Mirasın Geleceğe Taşınışı
  11. 17:14 YEO Teknoloji ve Robo Otomasyon İş Birliğiyle Türkiye'nin Enerji Geleceğine Yön Veriyor
  12. 17:08 Salihli'de Şaka Görünümlü Tragedya: Arkadaşını Kazara Vuran Genç Tutuklandı
  13. 17:05 Aile ve Gençlik Fonu'na Başvurular Artıyor: Bakan Göktaş'tan Açıklamalar
  14. 15:51 Çakarlı Konvoyuyla Şov Yapmıştı! O Muhtar Konuştu!
  15. 15:38 Japonya yaşlanmaya karar verdi! Japonya'da büyük hamle!
  16. 15:32 Rıza Sümer’den Kepezlilere Çağrı Var!
  17. 15:32 Toyota'nın Küresel Satışları Şubat Ayında Geriledi: Çin'de Büyük Düşüş
  18. 15:28 Simpsons Dizisi ve Baltimore'daki Kargo Gemisi Kazası: Gerçeklik ile Kurgu Arasındaki İnce Çizgi
  19. 15:24 Olympiakos'un Türkiye hakkındaki açıklaması: "Bu söylentiler tamamen hayal ürünü"
  20. 15:23 A Milli Kadın Futbol Takımı 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri için Kadro Belirledi
Dünya Haberleri