Rektörden darbe yorumu: Bu Allah'a yapılmış bir kalkışmadır

Rektörden darbe yorumu: Bu Allah'a yapılmış bir kalkışmadır

Rektörden darbe yorumu: Bu Allah'a yapılmış ... Manisa'da demokrasi nöbetinin 10'uncu gecesinde Manolya Meydanı'nda toplanan  kalabalığa destek veren Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, "Bu hareketin başındaki kişi, aslında millete ve devlete darbe...

Manisa'da demokrasi nöbetinin 10'uncu gecesinde Manolya Meydanı'nda toplanan  kalabalığa destek veren Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, "Bu hareketin başındaki kişi, aslında millete ve devlete darbe yapmadı. Bu hareketin başındaki kişi Allah'a karşı darbe yapmaya çalıştı. Bu Allah'a karşı bir kalkışmadır" dedi.

Manisa'da demokrasi nöbetinin 10'uncu gecesine katılan Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, sahneye çıkarak meydanı dolduran vatandaşlara seslendi. Türkiye'nin bu zamana kadar çok darbelerle karşı karşıya kaldığını dile getiren Rektör Prof. Dr. Çelebi yaptığı konuşmada, "Hepimiz çok büyük bir musibeti ve belayı 15 Temmuz gecesi yaşadık. Türkiye ondan önceki süreçte de darbeler ile karşı karşıya kaldı. Fakat biz bu kalkışmayı ve bu hareketi sıradan bir darbe olarak nitelendirirsek, hata etmiş oluruz. Bu darbenin de ötesinde bir harekettir. Darbenin de kendi içerisinde bir hukuku ve bir ahlakı vardır. Millet egemenliğine karşı her hareket ahlaksızlıktır. 1960 yılındaki darbe, 1971, 1980, 28 Şubat ve 27 Nisan tarihlerindeki gerçekleşmiş veya teşebbüs halinde kalmış bu darbeler millete karşı bir ahlaksızlıktır" dedi. 

"BU ALLAH'A KARŞI BİR KALKIŞMADIR" 

MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Çelebi yaptığı konuşmada, darbenin millete ve devlete karşı yapılmadığını Allah'a karşı yapılan bir darbe olduğunu ifade ederek, "Ancak 15 Temmuz gecesi şunu gördük. 

Milletin tankını, tüfeğini millete karşı doğrultmadılar. Buna şahit olmadık. Ölmeye ve öldürmeye yemin etmiş beyni uyuşturulmuş, ahlaksızlar güruhu şunu gördük her şeyi yapabileceklerini açıkça ortaya koydular. Aslında biz 15 Temmuz gecesi bir sonucu yaşadık. Bu hareketin ne yazık ki yaklaşık 40 yıllık geçmişini olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu hareket bu toplumda herkesi neyle aldattı. Allah ile aldattı. Bu toplumun, milletinin kutsallığını kutsallarıyla aldattı. İstiklal Marşı, Türkçe, Allah ve peygamber ile aldattı. Açıkça görüyoruz ki millet olarak bu konularda iyi niyetli ve saf davranan insanlarız. Aslında bizler dinimizi bize verdiği sağlım ölçülere sahip olsaydık, bu ahlaksızlar bizi bu derece aldatamazdı. Milleti bu derece aldatamazdı. Bu hareketin başındaki kişi, aslında millete ve devlete darbe yapmadı. Bu hareketin başındaki kişi Allah'a karşı darbe yapmaya çalıştı. Bu Allah'a karşı bir kalkışmadır. 'Güzel ahlakı tamamlamak için geldim' diyen yüce peygamberimize karşı bir kalkışmadır bu. Bu kişi ve bu kişinin peşinden gidenler ahlakı yok etti. Bu bir ahlaksızlık hareketidir" diye konuştu. 

"BİZE LAZIM ŞEY İLİM, BİLGİ VE AKILDIR" 

Rektör Prof. Dr. Çelebi konuşmasının son kısmında, darbelere karşı vatandaşları uyanık olmaya davet ederek, "Bizim cesaretimiz bu kalkışmayı akamete uğrattı. Coşkumuz buna izin vermedi. Bundan sonra benzer kalkışmalara karşı dikkatli, uyanık ve aldatılmamak için bize lazım gelen şey ilim, bilgi ve akıla sahip çıkmaktır. Şunu açıkça gördük, aldatmadıkları kimse yok. Kullanmadıkları ahlaksızlık yöntemi yok. Bu meydanlarda toplanmaya devam ediyorsak, bunların nerede ne zaman ne yapacaklarından emin olmadığımız içindir. İşte en büyük ahlaksızlık budur. Allah'ın yardımı, Cumhurbaşkanımızın cesareti ve onun peşinden giden milletimizin duruşu ile bu ahlaksız hareketinin vermek istenilen zararın önüne geçildi" dedi. 

"Rektörden darbe yorumu: Bu Allah'a yapılmış bir kalkışmadır" haberi, 25 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 25 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Rektörden darbe yorumu: Bu Allah'a yapılmış bir kalkışmadır haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Rektörden darbe yorumu: Bu Allah'a yapılmış bir kalkışmadır 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 10:31 Murat Yetkin yazdı: İmamoğlu bu kadar eşitsiz bir seçimi kazanırsa siyasi iklim nasıl değişir
  2. 10:25 EPDK deprem bölgesinde avans ödemelerini erteledi: 1 Nisan'da resmileşecek
  3. 10:24 Tekirdağ’da uyuşturucu ve silah operasyonunda büyük vurgun!
  4. 10:21 Ahmet Türk: İrademiz sandıklara yansırsa barışa bir adım daha yaklaşırız
  5. 10:16 Avcılar’da dehşet: Eşini çocuklarının gözü önünde öldürdü
  6. 09:49 Sermaye Piyasası Kurulu: Şirketlerin ilk halka arz ön şart tutarlarında indirime gidildi
  7. 09:45 Pelin Karahan: Eşime çıplak fotoğraflar attılar
  8. 09:38 Asal Araştırma Ankara ve İstanbul anketlerini açıkladı: Fark çok büyük
  9. 09:32 Audi, Nisan ortasına kadar Carlos Sainz'dan haber bekliyor
  10. 09:28 Seren Serengil kime oy vereceğini açıkladı: Ben onlar için çok üzülüyorum
  11. 09:23 Karar yazarı Mehmet Ocaktan: Dış güçler olmasa günahlarımızı kime yükleriz
  12. 09:19 Lille'den ayrılmaya hazırlanan Yusuf Yazıcı'dan Beşiktaş kararı
  13. 09:13 Kendini Hazreti Meryem ilan etti
  14. 09:07 Ali Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
  15. 09:02 Meral Akşener'in ardından Ülkü Ocakları ve MHP de Mansur Yavaş'ı hedef aldı
  16. 08:54 İmamoğlu'na ilginç sözler: 17 bakan 1 Cumhurbaşkanı tek başına hakkından geliyorsun
  17. 08:51 Bakan Yerlikaya duyurdu: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
  18. 08:45 Eski bürokrat hakkında soruşturma başlatıldı
  19. 08:39 Oyunculuğu bırakıp maneviyata yönelen Yaşar Alptekin 4 katlı evini gösterdi
  20. 08:32 Film çekimleri başlamadan durdu: Kerem Bürsin koronavirüse yakalandı
Gündem Haberleri