Sağlık Bakanı'ndan zayıflama ilacı açıklaması

Sağlık Bakanı'ndan zayıflama ilacı açıklaması

Sağlık Bakanı'ndan zayıflama ilacı açıklaması Bakan Müezzinoğlu, "Kimsenin, zayıflama gibi uçuk cümlelerle, ileri kandırma cümleleriyle kendisini kandıran alanlara asla müsaade etmemesi lazım. Bu zaten reel olarak varsa biz Sağlık Bakanlığı olarak onun hizmetine sunarız"...

Bakan Müezzinoğlu, "Kimsenin, zayıflama gibi uçuk cümlelerle, ileri kandırma cümleleriyle kendisini kandıran alanlara asla müsaade etmemesi lazım. Bu zaten reel olarak varsa biz Sağlık Bakanlığı olarak onun hizmetine sunarız" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Beylikdüzü TÜYAP Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen Expomed Fuarının açılışını yaptı. Açılışın ardından fuar alanını gezen Bakan Müezzinoğlu, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

BUNA KARŞI EN ETKİN ÖNLEM BİREYİN ALDIĞI ÖNLEMDİR

Bakan Müezzinoğlu, internet üzerinden satılan zayıflama ilaçlarına karşı nasıl önlem alındığı yönündeki soruyu, "Buna karşı en etkin önlem bireyin aldığı önlemdir. Kendisinin sağlığı ile ilgili aldığı her etken maddeyi bilinçli kullanması lazım. Neticede manavdan reklamla bir torba muz almıyor. Ve ya marketten bir paket gıda almıyor. İçinde kimyasal olan bir ürünü alıyor. Kimyasal olan bir ürünü sağlıkta ancak hekim yazar. Yanlışlığı öncelikle bireyin kendisinin yapmaması lazım. Hele hele bu zayıflama gibi uçuk cümlelerle, ileri kandırma cümleleriyle kendisini kandıran alanlara asla müsaade etmemesi lazım. Bu zaten reel olarak varsa bir sağlık bakanlığı olarak onun hizmetine sunarız. Sağlıklı bir şekilde var olan bir ürünü biz vatandaşımızdan esirgemeyiz. Ama onu kandıran hayal satanın hayallerine talip olan bir anlayış onlara prim kazandırıyor. İnternet sitelerinin birini kapatıyorsun yarın başkası açılıyor. Denetimler önemli ancak iletişimin bu aşamaya geldiği ortamda denetimlerle kontrol edebilmek kolay değil" diye cevapladı.

CAN BOĞAZDAN GELİR BOĞAZDAN ÇIKAR

Bu konuda bilincin önemini vurgulayan Bakan Müezzinoğlu, "Can boğazdan gelir boğazdan da çıkar. Yuttuğumuz her yudum, ister sıvı olsun, ister katı olsun, ister tablet olsun hekim ve uzman olmalı. Hekim ve uzman yoksa hesap sorabileceği kimse de yok" dedi. Müezzinoğlu, bakanlığın elinde zayıflama ilacı olup olmadığı yönündeki soruyu ise şöyle yanıtladı:

"Zayıflama konusunu ilaca endekslersek sağlık alanında bir yanlış daha yapmış oluruz. Zayıflamanın sağlık açısından tedavi edilecek bir boyutu olduğu zaman bunun için diyetisyenlerimiz, uzmanlarımız var."

"Sağlık Bakanı'ndan zayıflama ilacı açıklaması" haberi, 24 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 24 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Sağlık kategorisi altında bulunan Sağlık Bakanı'ndan zayıflama ilacı açıklaması haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Sağlık Bakanı'ndan zayıflama ilacı açıklaması 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Sağlık konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 04:18 2024 YDS-1 sonuç tarihi ne zaman?
  2. 04:03 Şarkı Sözlerindeki Evrim: 1980'den 2020'ye İngilizce Müziğin Dönüşümü
  3. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  4. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  5. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  6. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  7. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  8. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  9. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  10. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  11. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  12. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  13. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  14. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  15. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  16. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  17. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  18. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  19. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  20. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
Sağlık Haberleri