Şamil Tayyar, Beşiktaş taraftarına neden tazyikli su ve gaz sıkıldığını itiraf etti

Şamil Tayyar, Beşiktaş taraftarına neden tazyikli su ve gaz sıkıldığını itiraf etti

Şamil Tayyar, Beşiktaş taraftarına neden taz... ABC Gazetesi6222 "Sayılı Sporda Şiddeti Önleme Yasası"nda değişiklik önerisi yapıldığında "Eğer bu yasa değişirse istifa ederim" diyen ancak AKP tarafından söz konusu değişiklik yapıldığı halde istifa etmeden görevine...

ABC Gazetesi
6222 "Sayılı Sporda Şiddeti Önleme Yasası"nda değişiklik önerisi yapıldığında "Eğer bu yasa değişirse istifa ederim" diyen ancak AKP tarafından söz konusu değişiklik yapıldığı halde istifa etmeden görevine devam eden AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Osmanlıspor'u 'Osmanlıcılık ve AKP'ciliğin' kalesi haline getiren Melih Gökçek'in Beyaz TV'sinde sporun siyasete alet edilmemesini istedi ve Beşiktaş taraftar grubu Çarşı ve Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım hakkında yine hakaret içeren ifadeler kullandı.

Ferda Yıldırım'ın 'Son Durak' programına konuk olan AKP'li Tayyar, Çarşı Grubu için '3-5 çapulcu' ifadesini kullanırken, stadın açılış maçında taraftarların neden tazyikli su ve biber gazı ile 'cezalandırıldığını' da itiraf etti. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın ve Fenerbahçe taraftarının duruşundan duyduğu rahatsızlığı da dile getiren Şamil Tayyar, Beşiktaş'ın yeni stadının Taksim'de yapılması planlanan AVM'den farkı olmadığını söylerken Erdoğan'ın önce kendi ağzıyla söylediği ardından inkar ettiği Taksim Meydanı'na AVM yapılması projesini de itiraf etmiş oldu.

İşte Şamil Tayyar'ın Beşiktaş taraftar grubu Çarşı'ya yönelik hakaret ve tehditler içeren açıklamaları:

"CUMHURBAŞKANIMIZ OLMASA DEĞİL STAD, KULÜBE BİLE DİKEMEZDİNİZ"

"Sayın ifadesi bu aşağılık güruhu rahatsız ediyor. Bir kulüp başkanının Cumhurbaşkanımıza 'Sayın' demesinden neden rahatsız olurlar? Böyle bir açılış töreninin Cumhurbaşkanı tarafından yapılması sizi neden rahatsız eder? Kaldı ki mimari yapısına kadar Sayın Cumhurbaşkanımızın emeği ve katkısı var. Sayın cumhurbaşkanımızın desteği olmasaydı, siz oraya stad yapmayı bırakın kulübe bile dikemezdiniz. Pranız olsa da dikemezdiniz. Kaldı ki 50 milyon lira da yardım yapılmış. Eğer sizin derdiniz yeşil, ağaç falan olsaydı oraya stad yapılmasına da karşı çıkardınız. Keşke Taksim'de ağaç için eylem yapan Çarşı Grubu, 'Buraya stad yapılmasın' diye eylem yapmayı başarabilseydiniz. Eğer bu stadın yapılamsına karşıysanız gitmeyin. Ne işiniz var o statta."

"BU STADIN TAKSİM'DE YAPILMASI PLANLANAN AVM'DEN NE FARKI VAR?"

"Dünyanın hiç bir yerinde tarihi alanda denize bu kadar yakın yerde böyle bir stad olmaz. Çıkıp eylem yyapsaydınız. Bunları da konuşalım. Stada karşı çıksaydınız. Bu stadın Taksim'de yapılması planlanan AVM'den ne farkı var? Buna da karşı çıksaydınız o zaman. Burada arkasında milyonlarca taraftarı olan bir kulübe hükümetimiz bir jest yapmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız başbakan olduğu dönemde bir jest yapmıştır. Ama tarihi dokuya ve şehrin silüetine zarar vermesin diye mimarisi de özenle seçilmiştir. Bir özel mimari seçilmiştir. Yani bu kadar ince düşünen bir başbakan, bir cumhurbaşkanı olacak, siz kalkıp bunu boykot edeceksiniz. Ne adına? O içinde olduğunuz kirli ideoloji adına.Benim karşıtlığım tamamen bu aşağılık güruhla ilgilidir."

"BİZ O LAFI ONLARA YEDİRİRİZ"

"Bunlar kalkacaklar sosyal medyadan 10 milyon üyesi olan, 23 milyon halktan oy almış bir siyasi partiye 'Yavşak' ifadesini kullanacaklar. Bunlar aşağılığın ta kendisidir. Bunlara cevap vermeyeceğiz de kime cevap vereceğiz. Sen 23 milyon oy alan, 10 milyon üyesi olan bir siyasii parti için bu ifadeyi kullanamazsın. Aynısını ben de senin için kullanırım.Eğer bir yavşaklık varsa, o yavşak bizatihi Çarşı'nın kendisidir. Bu ifadeyi kullanamazlar. Biz bu lafı onlara yediririz."

"SİZE ANLADIĞINIZ DİLDEN CEVAP VERİRİZ"

"Bu Beşiktaş'a bir tepki değildir, asil taraftarlarına bir tepki değildir. Ama sen kalkar koskoca bir partiye böyle dersen, biz size anladığınız bir dille cevap veririz. Hiç kimseden korkmadan ve çekinmeden. Bizim o 3-5 çapulcunun bir araya geldiği Çarşı Grubu'ndan hiç bir korkumuz yoktur. Ellerinden geleni arkalarına koymasınlar. Zaten bu aşağılık güruh bize de oy vermiş değil."

"ÇOCUĞUMU ZORLA FENERBAHÇELİ YAPMIŞ BİRİYİM, BENİM SORUNUM AZİZ YILDIRIM'LA"

"Güzel bir stad yapılmış, Sayın Cumhurbaşkanımızın,başbakanın bu statta emeği var, buna teşekkür etmek yerine sonra siz kalkacaksınız sosyal medyada etiket açıp hakaret edeceksiniz. Bunu biz kabullenemeyiz. Ama benim Beşiktaş'ın asil taraftarlarına da biz sözüm var. Bu aşağılık sizin o şanlı tarihinize de gölge düşürüyor. Bunlara prim vermeyin. ben daha önce de söyledim 'Fenerbahçeliyim' diye. Aziz Yıldırım'dan dolayı taraftarlığımı askıya almış birisiyim. Benim meselem Aziz Yıldırım'la ilgili. Çocuğumu zorla Fenerbahçeli yapmış birisiyim. Fenerbahçe'nin renklerine gönül vermiş bütün mensuplarıma saygı ve minnetlerimiz sunuyorum ama Aziz Yıldırım için aynı şeyi düşünmüyorum. Aynı şekilde Beşiktaş'ın asil taraftarına da saygım var. Ben bu sezon şampiyonluğun en çok Beşiktaş'a yakıştığını düşünen biriyim. Eğer futbolun bir adaleti varsa, bu yıl Beşiktaş'ın şampiyon olması gerektiğini düşünen birisiyim. Fenerbahçeliler beni bağışlasın. Belki Fenerbahçe olur bilemem.Ama kusura bakmasın orada küçük bir güruh da kalkıp bize hakaret edemez. Buna izin vermeyiz. Sayın Cumhurbaşkanının orada çok ciddi bir emeği var. Nankörklük etmesinler. Ondan sonra Cumhurbaşkanının postrini indirin, başbakanın posterini indirin biz bunu kabul etmeyiz."

"FENERBAHÇE SON KALEYMİŞ, NEYİN KALESİ YA?"

"Fenerbahçe yönetiminde İşçi Partisi'ne (Vatan Partisi demek istiyor) yakın bir küçük grup var. O grup çıkıp koca bir kulşübü sanki o ideolojinin unsuruymuş gibi göstermeye çalıştı. Bu yanlış. Aziz Yıldırım o dönem kalkıp 'Fenerbahçe son kaledir' dedi. Yahu ne kalesi? Ondan sonra Anıtkabir'de gösteri yaptılar seçimlere iki gün kala falan. Küçük bir grup. Sport kulüpleri bir ideolojinin truva atı haline getirilemez, getirilmemeli."

"Şamil Tayyar, Beşiktaş taraftarına neden tazyikli su ve gaz sıkıldığını itiraf etti" haberi, 13 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 13 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Şamil Tayyar, Beşiktaş taraftarına neden tazyikli su ve gaz sıkıldığını itiraf etti haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Şamil Tayyar, Beşiktaş taraftarına neden tazyikli su ve gaz sıkıldığını itiraf etti 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
  2. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
  3. 14:37 Babacan'dan Erdoğan'a maaşı çağrısı: "Milyonlarca emekliyi aldatmaktan vazgeçin!"
  4. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
  5. 14:30 Maryland'deki Köprü Faciası: 60 Milyon Dolarlık Kurtarma Çabaları Devam Ediyor
  6. 14:26 Bayraktar: Üretici ve Market Arasındaki Fiyat Farklarına Dikkat Çekiyor
  7. 14:18 Premier Lig'den Radikal Karar: Top Toplayıcı Çocuklar Artık Oyunculara Top Vermeyecek!
  8. 14:14 Goldman Sachs: İstanbul Seçimleri Türk Lirası Üzerinde Olumlu Etki Yaratabilir
  9. 14:06 Yeniden Refah Partisi'ne TGRT'ten Engel: İstanbul Adayları Programa Alınmadı
  10. 14:01 Tacikistan'dan Rusya'daki Konser Salonu Saldırısıyla İlgili 9 Şüpheli Gözaltına Alındı
  11. 13:57 Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Şehitler İçin Vefa Hareketinde
  12. 13:54 Özel Okul Ücretleri Dudak Uçuklatıyor! 1 Milyon Liraya Ulaştı!
  13. 13:52 İEKKK Toplantısında Tunç Soyer'e Veda: "Yola Devam Ediyorum"
  14. 13:50 CHP'den İYİ Parti'ye Sert Tepki: "Kölelik İddialarına Karşı Duruş"
  15. 13:48 Bursa'da Metrobüs Projesi İçin Ön Sipariş Verildi: Mustafa Bozbey'in İncelemeleri
  16. 13:45 Çalışma Bakanı Işıkhan: "31 Mart'ta Yeni Bir Dönem Başlayacak"
  17. 13:45 Süper Lig 31. Hafta Hakemleri Belli Oldu: Öne Çıkan Maçlarda Kimler Düdük Çalacak?
  18. 13:41 Mert Çiller'e Eşine Yönelik Şiddet Davasında Adli Para Cezası Verildi
  19. 13:40 Tacikistan'da Moskova Saldırısıyla İlgili 9 Kişi Tutuklandı!
  20. 13:40 Madagaskar, Kasırga Felaketiyle Sarsıldı: 14 Kişi Hayatını Kaybetti!
Politika Haberleri