Selahattin Demirtaş: Dolmabahçe'de dile getirdiğimiz çözüm yoluna bağlıyız

Selahattin Demirtaş: Dolmabahçe'de dile getirdiğimiz çözüm yoluna bağlıyız

Selahattin Demirtaş: Dolmabahçe'de dile geti... “Gün gelecek söz bitecek. Sözün bittiği yere gelmek istemiyoruz'' diyen Demirtaş, Ankara ve dünyanın Diyarbakır’daki Nevruz’dan yükselen mesajı iyi okuması gerektiğini söyledi.ÖCALAN'A MESAJDiyarbakır’daki Nevruz kutlamalarında...

“Gün gelecek söz bitecek. Sözün bittiği yere gelmek istemiyoruz'' diyen Demirtaş, Ankara ve dünyanın Diyarbakır’daki Nevruz’dan yükselen mesajı iyi okuması gerektiğini söyledi.

ÖCALAN'A MESAJ

Diyarbakır’daki Nevruz kutlamalarında konuşan Demirtaş, Nevruz alanındaki heyecanı ''İmralı’ya, Başkan Apo’ya gönderdiklerini’ söylerken, “Bizler köksüz, tarihi olmayan, bugün ortaya çıkmış bir halk değiliz'' diye konuştu.

Demirtaş şöyle devam etti: “Üç yıl boyunca barış için yolladığı mektuba karşılık biz barış mektubunu gönderiyoruz. Dolmabahçe’de dile getirdiğiniz çözüm yoluna bağlıyız. Savaş, çatışma, ölüm alışmamız gereken normal bir durum değildir. Normal olan barışçıl yollarda ve yöntemlerde ısrar etmektir. Müzakere dediğimiz şey, çözümleri masaya koymaktır. Öfke ve kin üzerine müzakere masası kurulamaz. Hiçbir parti etrafında birleşemeyiz. Bizi birleştirecek şey, demokrasi hukuk ilkeleridir. Ankara’da bu aklın eksik olduğu, süreci yanlış okuduğu anlaşıyor.''

diyarbakir-nevruz.jpg

'KÜRT HALKI KENDİSİNDEN ÇALINANI İSTİYOR'

Kürt halkının kendi topraklarında korkmadan ve eşitçe yaşamak istediğini söyleyen Demirtaş, “Başkasına ait olanı, başkasının cebinde olanı değil, kendisinden çalınanı, gasp edilen geri istiyor. Barış dediğimiz şey adalet ve eşitlikten yoksun olamaz. Bugün kan çanağına dönmüş bölgenin gerçeğinin içinde barışı konuşmak, barışı istemek kolay iş değil'' dedi.

'SÖZÜN BİTTİĞİ YERE GELMEK İSTEMİYORUZ'

''Bitireceğim, diz çöktüreceğim’ politikasının sürdürülemez olduğunu söyleyen Demirtaş, şeffaf, açık bir müzakereye ihtiyaç olduğunu, konuşabilmek için önce silah seslerinin durması gerektiğini dile getirdi.

Yeniden masaya dönülmesi için sorumluluk almaya hazır olduklarını açıklayan Demirtaş, “Ankara’daki siyasetçiler anlamalı ki AKP birleştirici bir parti değil. Toplum çoğulcu yapısıyla, farklı siyasi ideolojik yapılarıyla, farklı inanç ve mezheplerle birleştirecek bir parti, ırkçı olamaz'' diye konuştu.

Demirtaş etrafımızdaki savaşlara barış önderliği yapmak için önce Türkiye’nin bir barış adası haline getirilmesi gerektiğine işaret ederek, “Bedel ödetip korkuyla sahte barış sağlayacaklarını zannediyorlarsa tarihten hiç ders almamışlar. Siyasetin bu kadar tıkandığı bugünlerde tarihi Amed Nevroz’u çözümün yolunu gösteriyor. ''Korkutarak hiçbir şey yapamazsınız’ diyor. Devlet aklı, ferasetsiz kalmışsa halkını felakete sürükler. Gün gelecek söz bitecek. Sözün bittiği yere gelmek istemiyoruz. Diyarbakır’dan gönderilen bu mesajı Ankara ve dünya iyi okumalı'' dedi.

"Selahattin Demirtaş: Dolmabahçe'de dile getirdiğimiz çözüm yoluna bağlıyız" haberi, 21 Mart 2016 tarihinde yazılmıştır. 21 Mart 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Politika kategorisi altında bulunan Selahattin Demirtaş: Dolmabahçe'de dile getirdiğimiz çözüm yoluna bağlıyız haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Selahattin Demirtaş: Dolmabahçe'de dile getirdiğimiz çözüm yoluna bağlıyız 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Politika konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:19 Yavaş, Altınok'a Cumhuriyet Kulesi'ni sordu
  2. 01:18 Yavaş’tan Altınok’a çağrı: "Çocuklarınızın KPSS’de kaç puan aldıklarını bir açıklayın"
  3. 00:35 Korkunç kaza: 45 kişi hayatını kaybetti
  4. 00:28 Oy Kullanmayanlara 31 Mart'ta 475 TL Para Cezası Geliyor!
  5. 00:19 YSK duyurdu: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”
  6. 00:13 Fed, faiz indirmek için aceleye gerek olmadığını belirtti
  7. 00:13 Bakan Vedat Işıkhan'dan Emeklilere Maaş Açıklaması Geldi!
  8. 00:05 Lahana: Faydaları ve zararları hazırlama yöntemine göre değişiyor!
  9. 00:04 250 Bin TL'ye yatırım yapın, maaşınız iki katına çıksın!
  10. 00:03 Endişe verici artış: Gençlerde kolon kanseri vakaları patlıyor!
  11. 00:03 Dikkat! Gelir Vergisi Beyanname Süresi Değişti!
  12. 00:03 Erdoğan'dan seçmene çağrı: Sandıklar namusumuza emanet
  13. 00:03 Ekrem İmamoğlu, 14. Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı bile gelebilir"
  14. 00:01 Korkunç Zincirleme Kaza: 3 Can Kaybı, 8 Yaralı!
  15. 00:00 İspanya, Nelson Kasırgası'nın etkisi altında: 4 kişi hayatını kaybetti
  16. 23:48 Son Dakika: Oy Kullanmayanlar 300 TL ceza ödeyecek
  17. 23:37 Akşener'in öfkesi neden seçimlere yakın zamanda arttı?
  18. 23:27 Avcılar'da Korkunç Olay: Tartıştığı Eşini Çocuklarının Gözü Önünde Öldürdü!
  19. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  20. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
Politika Haberleri