Serbest bırakılmıştı şimdi IŞİD canlı bombası olarak aranıyor!

Serbest bırakılmıştı şimdi IŞİD canlı bombası olarak aranıyor!

Serbest bırakılmıştı şimdi IŞİD canlı bombas... Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Eylem yapmadan canlı bombaları tutuklayamayız'' sözü bir kez daha gerçek oldu. Adıyaman’da bir babanın ihbarı üzerine “IŞİD üyeliğinden'' gözaltına alınan Hasan Çayır, mahkeme tarafından...

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Eylem yapmadan canlı bombaları tutuklayamayız'' sözü bir kez daha gerçek oldu. Adıyaman’da bir babanın ihbarı üzerine “IŞİD üyeliğinden'' gözaltına alınan Hasan Çayır, mahkeme tarafından serbest bırakılınca ortadan kaybolarak terör örgütü IŞİD’e katıldı. Babanın ikinci uyarısı üzerine alarma geçen Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Çayır’ın canlı bomba eylemlerinde yer alabileceği uyarısında bulundu.

Alican Uludağ'ın Cumhuriyet'te yer alan haberine göre, Adıyaman Emniyet Müdürlüğü’nün 23 Mart 2016 tarihli yazısına göre Hasan Çayır’ın ortadan koybolması süreci şöyle gelişti: Adayıman’da yaşayan Şükrü Çayır isimli yurttaş, 1988 Kahta doğumlu oğlu Hasan Çayır’ın 8 Şubat günü ortadan kaybolduğunu belirterek, Emniyet’e başvurdu. Hasan Çayır, 10 Şubat günü eve geri döndü. Baba Çayır, yeniden Emniyet’i aradı. “Silahlı terör örgütüne üye olma'' şüphesi ile 10 Şubat tarihinde yakalanan Hasan Çayır, TEM Şube’de sorgulandı. Adıyaman Sulh Ceza Hâkimliği tarafından 11 Şubat’ta adli kontrol kararıyla serbest bırakılan Çayır, ortadan kayboldu. Yine Emniyet’in kapısını çalan baba Şükrü Çayır, 22 Mart’ta verdiği ifadede, “Oğlum adli kontrol kararından 3-4 gün sonra İstanbul’a gitmek üzere evden ayrıldı. Bir daha haber alamadım. Oğlum, IŞİD terör örgütünün fikir ve görüşlerini benimsiyor ve IŞİD terör örgütüne katılmak için gittiğini düşünüyorum'' dedi.

20160410090222_hasan-cayir.jpg20160410090222_hasan-cayir.jpg20160410090222_hasan-cayir.jpg

Emniyet’te alarm

Adıyaman Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail İçen; Çayır’ın yakalanması amacıyla Gaziantep, Hatay, Kilis, Mardin, Şanlıurfa ve Umum İl Emniyet Müdürlükleri ile Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı’na yazı gönderdi. Çayır’ın yakalanması durumunda kendilerine bilgi verilmesi istenen yazıda, şu uyarı yapıldı: “Konu ile ilgili olarak kayıp şahıs müraacatı bulunan şahsın Suriye ülkesi çatışma bölgeleri ile irtibatlı gruplara katılmak için yurt dışına çıktığı/çıkabileceği değerlendirilmiş, şahsın Terör Nitelikli Kayıp Şahıs olarak arama kayıtlarına aldırılmış, ülkemizde son dönemde yaşanan olaylarda göz önünde bulundurulduğunda şahsın da bu tür eylemlerde yer alabileceği değerlendirildiğinden şahsın takibi önem arz etmektedir.''

Hep aynı film

Hasan Çayır’ın örgüte katılma süreci; 102 kişinin öldüğü Ankara saldırısını yapan Yunus Emre Alagöz, 34 kişinin öldüğü Suruç katliamına imza atan kardeşi Şeyh Abdurrahman Alagöz ile HDP’nin Diyarbakır mitingine bombayı bırakan Orhan Gönder’le neredeyse aynı oldu. Alagöz kardeşler ile Gönder, Hasan Çayır gibi Adıyamanlıydı. Üç canlı bomba, örgütle İslam Çayocağı’nda tanıştı. Üç ismin babası da polise başvurup, çocuklarını IŞİD’e katılabilir diye ihbar etti. Buna karşılık gözaltına alınan zanlılar, serbest kalınca IŞİD’e katıldı. Bu üç kişi de “Terör Nitelikli Kayıp Şahıs'' olarak tüm yurtta aranırken, Türkiye’yi sarsan katliamlara imza attı.

"Serbest bırakılmıştı şimdi IŞİD canlı bombası olarak aranıyor!" haberi, 10 Nisan 2016 tarihinde yazılmıştır. 10 Nisan 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan Serbest bırakılmıştı şimdi IŞİD canlı bombası olarak aranıyor! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Serbest bırakılmıştı şimdi IŞİD canlı bombası olarak aranıyor! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  2. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  3. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  4. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  5. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  6. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  7. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  8. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  9. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  10. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  11. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  12. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
  13. 15:04 Perde Arkasında Gizlenen Cinayet: 'Anneme Taciz Etti, Öldürdüm'!
  14. 15:00 Wasco'da Korkunç Olay: İnşaat İşçileri Bacak Çiğneyen Adamla Karşılaştı!
  15. 14:55 İsrail Kısıtlamalarına Rağmen Mescid-i Aksa’da Cuma Namazı Kılındı
  16. 14:51 Lamborghini'nin Yenilenen Logosu: Güçlü, Zarif, Cesur
  17. 14:43 Yapay Zeka: İş Dünyasında Devrim, Akademide Yenilik
  18. 14:39 Kosova'nın Kuzey Mitroviça Bölgesinde Türkçe Resmi Dil Oldu!
  19. 14:37 Babacan'dan Erdoğan'a maaşı çağrısı: "Milyonlarca emekliyi aldatmaktan vazgeçin!"
  20. 14:34 Osayi-Samuel Trabzonspor Fenerbahçe Maç’ı İçin "Şiddet Maçı Bıraktırmalıydı”dedi
Gündem Haberleri