Şiddete karşı Türk-Kürt elele

Şiddete karşı Türk-Kürt elele

Şiddete karşı Türk-Kürt elele MUSTAFA SÖNMEZ (STOCKHOLM) - Stockholm’un güneybatı semtlerinde Fittja’da bulunan Botkyrka Türk Kültür Derneği’ne Çarşamba gecesi patlayıcı atılmıştı.Kültür derneğinin 50 metre ötesinde bulunan Anadolu Kürt Kültür...

MUSTAFA SÖNMEZ (STOCKHOLM) - Stockholm’un güneybatı semtlerinde Fittja’da bulunan Botkyrka Türk Kültür Derneği’ne Çarşamba gecesi patlayıcı atılmıştı.

Kültür derneğinin 50 metre ötesinde bulunan Anadolu Kürt Kültür Derneği olayı kınayarak üzüntülerini bildirmişlerdi.

Fittja’da birbirine yakın bulunan Türk ve Kürt Dernekleri üyeleri bugün ortak bir protesto ve basın toplantısı gerçekleştirerek şiddete karşı olduklarını açıkladılar.

Dernek yetkililerinden İsmail Zengin ve Haydar Bayraktar şiddeti hiç bir biçimde kabul etmediklerini, şiddetin insanlar arasında kardeşliğe, dostluğa ve komşuluk ilişkilerine vurulan bir darbe olduğunu belirttiler.

Botkyrka Türk Kültür Derneği adına konuşan İsmail Zengin şunları söyledi: “Son günlerde olanları hepiniz biliyorsunuz. Derneğimiz önce taşlı, sopalı saldırıya uğradı ve dört gün sonra da bomba atıldı. Derneğimize taşlı, sopalı saldırıp üyelerimizi darp edenleri biliyoruz. Çünkü Fittja merkezde protesto eylemi yapan PKK sempatizanı Kürtlerdi. O gün bizim derneğimize saldıranları uzaklaştıranlar arasında Anadolu Kürt Kültür Derneği üyeleri de vardı. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Her iki dernek olarak bizim amacımız şiddete karşı olduğumuzu ortaya koymak, birlikteliğimizi hiçbir gücün bozamayacağını ve bizi birbirimize düşüremeyeceğini göstermektir'' ifadelerini kullanarak dostluk, kardeşlik mesajları verdi.

haydar_bayraktar.jpg

Protesto ve basın toplantısına katılanlar arasında Botkyrka Belediye Başkanı Ebba Östling ve Kürt kökenli Sosyal demokrat milletvekili Serkan Köse de vardı. Ebba, “Belediyemiz çok kültürlü bir belediyedir. Biz belediyemizde insanlarımızın birbirine düşürülmesine, çatışmalara ve şiddete başvurulmasına karşıyız'' dedi.

Kürt kökenli Sosyal demokrat milletvekili Serkan Köse, kendisinin de Fittja'da büyüdüğünü ve hiçbir zaman Türklerle Kürtler arasında sorun yaşanmadığını aksine dostluğun, komşuluk ilişkilerinin her zaman iyi yönde geliştiğini vurgulayarak, “Biz hem burada hem Türkiye’de omuz omuza birlikte olan insanlarız. Aynı bölgelerde oturuyoruz ve oturmaya, birlikte yaşamaya devam edeceğiz. Bu nedenle şiddeti kabul etmemiz olanaklı değildir'' dedi.

dsc_0020.jpg

Botkyrka Türk Kültür Derneği’nden hep birlikte Anadolu Kürt Kültür Derneği’ne kadar birlikte yüründü. Orada da şiddet kınandı.

dsc_0021.jpg

Anadolu Kürt Kültür Derneği adına konuşan Başkan Haydar Bayraktar, “İsmail arkadaş güzel şeyler konuştu. Benim tekrar etmeme gerek yok. Biz biriz ve birlikteyiz. Aramızı kimse ya da kimseler bozamaz. Şiddeti kabul etmiyoruz'' biçiminde görüşlerini dile getirdi.

ismail_zengin.jpg

Anadolu Kürt Kültür Derneği’nde ayrıca diyalog toplantısı bir ölçüde basın toplantısına dönüştü. Toplantıda birlik ve beraberlik mesajı verilerek şiddet eleştirildi. Dernekte çay, kahve ve baklava ikram edildi. Toplantıda Botkyrka Bölge Polisi Şefi Erik Åkerlund da konuşarak ellerinden geleni fazlasıyla yapacaklarını anlattı.

"Şiddete karşı Türk-Kürt elele" haberi, 21 Şubat 2016 tarihinde yazılmıştır. 21 Şubat 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Dünya kategorisi altında bulunan Şiddete karşı Türk-Kürt elele haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Şiddete karşı Türk-Kürt elele 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Dünya konusunda 28 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 23:07 Uraz Kaygılaroğlu ve Berna Koraltürk'ten Paylaşımlar Soru işareti Uyandıran Cinsten!
  2. 22:33 Kazakistan, Doğal Felaketin Pençesinde: Binlerce Kişi Tahliye Edildi!
  3. 22:10 Akşener: “Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur"
  4. 22:04 Banyonuzdaki Lekeler İçin Aspirinle Kolay Çözüm!
  5. 21:47 İmamoğlu seçime katılımın önemini vurguladı: "Oy kullanacaksınız, oyun bozacaksınız"
  6. 21:40 Yatırımcıların dikkatine: Dolar kurunda tehlike çanları çalıyor!
  7. 21:34 Akşener'den "Oyları bölmeyelim" açıklamalarına tepki geldi
  8. 21:22 Türkiye'nin Uzay Yolculuğu: Türksat 6A Tamamlanma Aşamasında!
  9. 21:21 Erdoğan'dan kendi adayına şaşırtıcı sözler: Boya bak boya!
  10. 21:20 Meral Akşener'in İmamoğlu ve Yavaş'a Sert Eleştirileri: "Hain ve Zorba!"
  11. 21:19 Erdoğan: "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir"
  12. 21:19 Sağlıklı Yaşamın Anahtarı: Doğal Detoks ve Beslenme Bilgileri
  13. 21:11 Bakan Işıkhan, emekli aylıklarıyla ilgili yeni bir değerlendirme yapılacağını açıkladı
  14. 21:11 Lübnan, İsrail saldırılarını BM'ye resmen şikayet edecek
  15. 21:10 Cevdet Yılmaz: "İkinci bir 5 yıla daha İstanbul'un tahammülü yok"
  16. 21:10 Fenerbahçe Beko, ALBA Berlin'i Ağırlıyor: Rövanş Heyecanı Başlıyor!
  17. 21:09 Bakan Işıkhan'dan emeklilere müjde: Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz!
  18. 21:07 FTX'in kurucusu 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı!
  19. 21:07 200'den Fazla Şubesi Olan Dev Bakliyat ve Kuruyemiş Firması İflas Etti!
  20. 21:05 Gelir İdaresi, Vergi Beyannameleri ve Elektronik Defter İşlemlerinin Süresini Uzattı
Dünya Haberleri