'Şimdi Silivri'de olmak vardı' diyen cemaat tetikçisi Silivri'ye gidiyor!

'Şimdi Silivri'de olmak vardı' diyen cemaat tetikçisi Silivri'ye gidiyor!

'Şimdi Silivri'de olmak vardı' diyen cemaat ... Darbe girişimi sonrası gözaltına alınan gazetecilerden Nazlı Ilıcak ve Hanım Büşra Erdal tutuklandı.Darbe girişimi sonrası gözaltına alınan gazetecilerin İstanbul Adliyesi'ndeki sorguları sürüyor.Gazeteci Bülent Mumay, ilk...

Darbe girişimi sonrası gözaltına alınan gazetecilerden Nazlı Ilıcak ve Hanım Büşra Erdal tutuklandı.

Darbe girişimi sonrası gözaltına alınan gazetecilerin İstanbul Adliyesi'ndeki sorguları sürüyor.

Gazeteci Bülent Mumay, ilk sorgusunun ardından serbest bırakılırken, tutukama talebiyle mahkemeye sevk edilen 20 gazeteciden Nazlı Ilıcak ve Hanım Büşra Erdal tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan ve savcılıkça tutuklama istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen gazeteciler Nazlı Ilıcak, Bayram Kaya, Haşim Söylemez, Seyid Kılıç, Emre Soncan ve Cuma Ulus da tutuklananlar arasında.

O TWEETLER UNUTULMADI 

Zaman Gazetesi'nde adliye muhabirliği yapan Hanım Büşra Erdal. Erdal, Balyoz operasyonu sürecinde Twitter'da yaptığı paylaşımlarla gündeme gelmişti...

FETÖ operasyonunda Hanım Büşra Erdal, tutuklanırken; akıllarda Balyoz operasyonu sürecinde sosyal medyadan paylaştığı tweetler kaldı..

"TWITTER'DA PROMOSYON ZAMANI..."

28 Mayıs 2012'de attığı bir tweette "Twitterda promosyon zamanı! Her 500. takipçime bir günlük Silivri'de konaklama, mahkemeyi gezme, duruşma izleme, sabah kahvaltı, öğle yemeği (;" diyerek yargılamalarla dalga geçmişti.

1-006.png

Hanım Büşra Erdal 5 Mayıs 2012'de attığı bir diğer tweetinde ise yargılanan askerlerin eşleriyle dalga geçmişti. Erdal, "Balyoz kadınları hep sarışın ya, kim kimin eşi karıştırıyorduk. Eşlerinin resmi basılı olan t-shirt giymişler. İşimiz kolaylaştı" diye yazmıştı.

2-008.png

"ŞİMDİ SİLİVRİ'DE OLMAK VARDI"

Erdal, 24 Mart 2011 tarihinde ise "Şimdi Silivri'de olmak vardı, balyoz kadınları... Filan,haber merkezinden daha eğlenceli be (:" yazmıştı.

3-043.jpg

"O TWEETLERİM İÇİN ÖZÜR DİLEDİM"

Hanım Büşra Erdal mahkemedeki savunmasında suçlamayı kabul etmezken, savcılık ifadesini tekrarladı. Mahkeme heyeti, Erdal'a, Ergenekon ve Balyoz davaları döneminde attığı "Twitterda promosyon zamanı! Her 500. takipçime bir günlük Silivri'de konaklama, mahkemeyi gezme, duruşma izleme, sabah kahvaltı, öğle yemeği (;" tweetlerini de sordu.

Erdal, "Evet bu tweetleri ben attım, bunun bir hata olduğunun ve gazetecilikle ilgi ve alakası olmadığının bilincindeyim, ayrıca muhataplarımdan da Twitter'da özür diledim" ifadelerini kullandı. Cemaat'e ait Yamanlar Lisesi'nde okumasına ilişkin de konuşan Erdal, "Ben söz konusu okula kaydolduğumda o yapıya ait olduğunu bilmiyordum, ailem de bilmiyordu" diye konuştu.

CEMAAT'İN İÇİNİ O ZAMAN BİLMİYORDUM

Zaman gazetesi muhabiri Habip Güler de ifadesinde kayyum atanmasıyla birlikte gazeteden atıldığını belirterek, savcılık ifadesinde kendisinin attığı tweetlerin sorulduğunu hatırlattı. Güler bu tweetlerle ilgili savcının kendisine "Bu tweetlere ben de imzamı atarım" dediğini söyledi. Güler, "Tweetlerde demokrasi ve hukuk vurgusu söz konusudur, bazen yazmış olduğum tweetleri kırıcı olmamak ve yanlış anlaşılmaya mahal vermemek için sildiğim olmuştur" dedi.

Mahkeme Güler'e, 2014 yılında Cemaat'i terör örgütü ilan eden AKP'ye karşı o dönemde attığı Cemaat yanlısı tweetlerini de sordu. Güler, "Söz konusu tweet bana aittir, o zaman duygusal davrandım, söz konusu yapının içeriğini o zaman tam olarak bilmiyordum" diye yanıt verdi.

HAYRUNİSA HANIM BENİ KÖŞK'E DAVET ETTİ

2004 yılında Fethullah Gülen ile röportaj yapan eski Milliyet gazetesi çalışanı Mehmet Gündem de suçlamaları kabul etmedi ve Gülen'le röportaj organizasyonunu anlattı. Gündem,"Benden de Fethullah Gülen ile röportaj yapmam istendi, bunun üzerine Gazeteciler ve Yazarlar vakfı ile Zaman gazetesindeki çevreme ilettim. 2004 yılının sonunda kabul edildi ve Amerika'ya gidip röportaj yaptım ve 2005 yılında yayınlandı" dedi. İfadesinde, Mustafa Karaalioğlu ve İshak Alaton'la da çalıştığını anlatan Mehmet Gündem, "2011 yılında Cumhurbaşkanı'nın eşi Hayrunisa hanım beni köşe davet etti ve kültür danışmanı olarak çalışmamı teklif etti" dedi. Bu teklifi memur olarak çalışmak istemediği için kabul etmediğini aktaran Gündem, "proje danışmanı" olarak Köşk'te görev aldığını söyledi.

AKSİYON DERGİSİNDE ERGENEKONCU OLARAK YAFTALANDIM

Ufuk Şanlı da mahkemede verdiği ifadede, 2007 yılında Ekrem Dumanlı'nın Ergenekon davaları sürecinde bir toplantı yaptığını ve bu toplantıda yayın ilkelerini aktardığını anlattı. Şanlı, Dumanlı'ya bu toplantıda evrensel yayın ilkelerine bağlı kalınmasını söylediği ve karşıt görüşlü insanların da görüşlerinin alınmasını istediği için dergi bünyesinde "Ergenekoncu" diye yaftalandığını söyledi.

BENİ SABAH GAZETESİNE BERAT ALBAYRAK ALDIRDI

Şanlı mahkemeye yaptığı savunmanın devamında ise  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'la ilgili de konuştu. Şanlı, "2008 yılında Fatih Lisesi'nde arkadaşım olan şu anda Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'a ulaştım. Bunun üzerine Çalık Grubu'na yeni geçen Sabah gazetesine finans editörü olarak göreve başladım. 2 yıl çalıştım. İdareyle anlaşmazlık yaşadım, bunun üzerine buradan ayrılarak 2010 yılında TRT Arapça El İktisadiyat adlı ekonomi kuşağında programcılık yaptım." ifadelerini kullandı.

"Tek güvencem mesleğimdir" diyen Şanlı, eşinin açık olduğu gerekçesiyle gazetecilik süreci içerisinde Cemaat tarafından dışlandığını da söyledi.

"'Şimdi Silivri'de olmak vardı' diyen cemaat tetikçisi Silivri'ye gidiyor!" haberi, 29 Temmuz 2016 tarihinde yazılmıştır. 29 Temmuz 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Medya kategorisi altında bulunan 'Şimdi Silivri'de olmak vardı' diyen cemaat tetikçisi Silivri'ye gidiyor! haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. 'Şimdi Silivri'de olmak vardı' diyen cemaat tetikçisi Silivri'ye gidiyor! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Medya konusunda 29 Mart 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 16:38 Hasan Can Kaya'dan Şaşırtan Açıklama: 'Hayranımla Birlikte Olurum'
  2. 16:34 Brad Pitt ve Penelope Cruz, Fransız Moda Devi İçin Unutulmaz Bir İşbirliğine İmza Attı
  3. 16:29 Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan Çarpıcı Açıklamalar: Terör Saldırısı ve Ukrayna'nın Barış Planı
  4. 16:27 Gurur Verici Başarı: Dev Türk Şirketi NATO'dan Dev İhale Kazandı!
  5. 16:27 İstanbul'da CHP'ye Yelken Açan İlçeler: Artıbir Araştırma'dan Çarpıcı Veriler
  6. 16:26 Huawei, 2023'te Gelirlerini Artırarak Başarıyı Yakaladı
  7. 16:23 Balıkesir'in 'Kirli Hanım' Peyniri Norveç'te Bronz Madalya Kazandı
  8. 16:12 Goldman Sachs Türkiye analizi yaptı: Yerel seçimler Türkiye'nin ekonomisini nasıl etkileyecek?
  9. 16:12 Yeniden Refah Partisi'nin adayı, AKP'nin lehine geri adım attı!
  10. 16:04 Fenerbahçe'nin Transfer Hızı: Lorran ve Rodriguinho Gündemde!
  11. 15:58 ABD'de Şubat Ayında Tüketim Harcamaları Yükseldi, Ancak Gelirler Beklentilerin Altında Kaldı
  12. 15:55 Mossad Başkanı Hamas ile Rehine Takası Önerdi, Netanyahu Reddetti
  13. 15:52 Güven Hokna'nın Set İtirafı: Yaprak Dökümü'nde Tuvalet Temizliği!
  14. 15:47 Kırlangıçların Uzun Mesafeli Uçuş Yetenekleri: İsveç Araştırması Detayları Ortaya Çıktı
  15. 15:33 RTÜK, Yerel Seçim Öncesi Siyasi Reklamların Yasaklanacağını Duyurdu!
  16. 15:28 Fiorentina, Zaniolo Hamlesiyle Transfer Pazarında Hareketlilik Yaratıyor
  17. 15:21 İsrail'in Halep'e Hava Saldırısında 38 Kişi Öldü
  18. 15:15 Beşiktaş, 2024-2025 Sezonu İçin Transfer Komitesi Kurdu
  19. 15:10 Xabi Alonso, Gelecek Sezon İçin Kararını Verdi: Leverkusen'de Kalacak!
  20. 15:05 Kurtuluş Kuş'un Evlilik Heyecanı Acı Haberle Karıştı: Eşi Nezaket Şimşek'in Düşük Haberi
Otomotiv Haberleri