SPK, sahipleri kaçan Koza'yı cezaya boğdu

SPK, sahipleri kaçan Koza'yı cezaya boğdu

SPK, sahipleri kaçan Koza'yı cezaya boğdu Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) haftalık bültenine göre, Kurul, Haznedar Refrakter ve Uyum Gıda paylarının Borsa İstanbul'da işlem görmekten sürekli olarak men edilmesine ilişkin Borsa kararının Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda...

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) haftalık bültenine göre, Kurul, Haznedar Refrakter ve Uyum Gıda paylarının Borsa İstanbul'da işlem görmekten sürekli olarak men edilmesine ilişkin Borsa kararının Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) duyurulmasını izleyen ilk iş günü itibarıyla resen Sermaye Piyasası Kanunu kapsamından çıkarılacağını bildirdi.

Kurul ayrıca Burgan Yatırım Menkul Değerler AŞ’nin kaldıraçlı alım satım işlemlerinde bulunma yetkisinin kendi talebi çerçevesinde iptal edilmesine karar verdi.

Bültene göre, Finansbank 10 milyar TL, Alternatif Finansal Kiralama 500 milyon TL, Eko Faktoring 270 milyon TL, Netlog Lojistik 200 milyon TL, Uşak Seramik 50 milyon TL tutarında borçlanma aracı ihracı için Kurul'a başvurdu. Taç Tarım Ürünleri ise Tahsin Altun tarafından nakit olarak ödendiği ifade edilen 5 milyon 125 bin liranın belirlenecek fiyata bölünmesi suretiyle bulunacak tutar kadar bedelli sermaye artırımı yapmak üzere Kurul'a başvuruda bulundu.

Kurul, Güneş Sigorta'nın 120 milyon TL, Tek-Art İnşaat Ticaret Turizm AŞ'nin 92 milyon 857 bin 143 TL tutarında bedelli, EİS Eczacıbaşı İlaç'ın 137 milyon 52 bin TL ve Eczacıbaşı Yatırım Holding'in 35 milyon TL tutarında bedelsiz sermaye artırımı ile 14 şirketin borçlanma aracı ihracı başvurusunu onayladı.

KOZA ALTIN, KOZA ANADOLU VE İPEK ENERJİ'YE İDARİ PARA CEZASI

Kurul, Koza Altın İşletmeleri AŞ (Koza Altın), Koza Anadolu Metal Madencilik İşletmeleri AŞ (Koza Metal) ve İpek Doğal Enerji Kaynakları Araştırma ve Üretim AŞ (İpek Enerji) ile ilgili olarak yapılan inceleme sonucunda, bu şirketlere çeşitli suçlardan 3 milyon 330 bin 636 TL idari para cezalarının uygulanmasına karar verdi.

Bültende, Kurul'dan izin almaksızın sermaye piyasası faaliyeti gerçekleştirdikleri tespit edilen ve içerik ile yer sağlayıcılarının yurt dışında bulunduğu anlaşılan analyticforex.com, analisttercihi.com ve istatiksel.com internet sitelerine erişimin engellenmesi için gerekli hukuksal işlemlerin yapılmasına ve içerik sağlayıcılar hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verildiği duyuruldu.

Ayrıca Dentaş Ambalaj ve Kağıt Sanayi AŞ (DENTA) pay piyasasında 2013 yılında gerçekleştirilen işlemlerde, suç unsurlarının oluştuğu kanaatine varıldığını kaydeden Kurul, söz konusu işlemlerde sorumluluğu bulunan Tuncay Ünver hakkında suç duyurusunda bulunulacağını ve Tuncay Ünver ile birlikte Mehmet Ünver'e 2 yıl süreyle geçici işlem yapma yasağı uygulanacağını bildirdi.

"SPK, sahipleri kaçan Koza'yı cezaya boğdu" haberi, 25 Ekim 2016 tarihinde yazılmıştır. 25 Ekim 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Ekonomi kategorisi altında bulunan SPK, sahipleri kaçan Koza'yı cezaya boğdu haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. SPK, sahipleri kaçan Koza'yı cezaya boğdu 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Ekonomi konusunda 19 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 01:12 Yüzyıllık bir geçmişe sahip olan dondurma fabrikası, beklenmedik bir şekilde iflas etti
  2. 01:00 TBMM'nin İliç Komisyonu üyeleri Resmi Gazete'de yayımlandı
  3. 00:53 Elite World Hotels & Resorts, Van Kahvaltısını Türkiye'nin Dört Bir Yanına Taşıyor
  4. 00:51 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyelik başvurusunu veto etti
  5. 00:51 Resmi Gazete 19 Nisan 2024 kararları
  6. 00:50 Dubai'yi Vuran Şiddetli Yağış: Okullar Tatil, Havalimanı Sular Altında
  7. 00:47 Dilan ve Engin Polat'a bir suçtan mahkemeden tahliye kararı çıktı
  8. 00:47 Türk Bilim İnsanlarından Şaşırtıcı Keşif: Beyin Hücrelerinde Mikroplastik Tespit Edildi
  9. 00:44 Bugün yüzde 25 zam gelmişti: Kırmızı ete yüzde 50 zam daha açıklanmış bulundu!
  10. 00:43 Sigorta Sektöründe Önemli Gelişmeler: Kefalet Sigortası ve ZAS'ın Hayata Geçmesi Öngörülüyor
  11. 00:41 Prof. Dr. Naci Görür' den Tokat Depremleri İçin Uyarı: "Dikkatli Olunmalı"
  12. 00:35 Tokat'ta Son 24 Saatte 5 Deprem: Vatandaşlar Büyük Korku Yaşıyor
  13. 00:29 Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 4.1 Büyüklüğünde Deprem: AFAD Açıkladı
  14. 00:23 Okul Etkinliği Sırasında Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Zehirlendi: 48 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
  15. 00:22 ABD, BM'de Filistin Devleti'nin Tanınmasına "Hayır" Diyor
  16. 00:20 Manisa Selendi'de Okul Servisi ile Kamyonet Çarpıştı: 9 Öğrenci Yaralı
  17. 00:16 UNFPA'nın Raporu: Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Eşitsizlikleri Artıyor
  18. 00:13 1 Mayıs'ın Taksim'de Kutlanması İşçi Sınıfının, Halkın Hakkıdır!
  19. 00:13 İran Cumhurbaşkanı, İsrail ile savaş ortamında sert uyarıda bulundu
  20. 00:10 Bill Gates, ''Milletlerden'' büyülenmiş olduğunu açıkladı
Ekonomi Haberleri