"Suça ortak olmayacağız" bildirisine imza atan 4 akademisyen daha görevden alındı

"Suça ortak olmayacağız" bildirisine imza at... "Bu suça ortak olmayacağız" bildirisine imza atan 4 akademisyen daha görevlerinden alındı. Sivas, Hakkâri, Batman ve Ankara'da görev yapan akademisyenler 'FETÖ' soruşturması kapsamından uzaklaştırıldı.Cumhuriyet'ten Zehra Özdilek'in...

"Bu suça ortak olmayacağız" bildirisine imza atan 4 akademisyen daha görevlerinden alındı. Sivas, Hakkâri, Batman ve Ankara'da görev yapan akademisyenler 'FETÖ' soruşturması kapsamından uzaklaştırıldı.

Cumhuriyet'ten Zehra Özdilek'in haberine göre, görevden uzaklaştırılan akademisyenlerden Prof. Dr. Ali Çeliksöz 7 ay önce ''barış bildirisine’ imza attığı için hakkında ''devleti katliam yapmakla suçlama’dan soruşturma açıldığını dile getirerek ''kademe durdurma’ cezasının verildiğini belirtti.

Çeliksöz, “Onaylanması için YÖK’e gönderilmiş. 20 Temmuz’da da savunmamız istenmişti. Darbe girişimi olayı olunca ifade veremedik, ertelendi'' dedi.

"3 ay uzaklaştırıldık"

15 Temmuz’dan sonra ''OHAL’ olduğu için yeni rektör atandığını belirten Çeliksöz, “Bu rektör ile eskiden beraber çalıştık aramızda hiçbir sorun yoktu. 8 Ağustos’ta koltuğa oturur oturmaz benimle beraber 3 imzacı arkadaşa açığa alma yazısı gönderdi. FETÖ kapsamına bizi sokarak ''kamu güvenliğini tedbiren koruma’ amaçlı 3 ay görevden uzaklaştırıldık'' dedi.

Hakkâri Üniversitesi’nde ise Araştırma Görevlisi Yaşar Akdağ kendisiyle beraber ''barış bildirisine’ imza atan 4 kişinin hakkında soruşturma açıldığını kaydederek, 2 akademisyenin imzasını geri çektiğini belirtti.

Akdağ, “Darbe girişiminden sonra üniversitede rektörlük seçimleri ertelendi. Ertelenmesinden bir gün sonra açığa alındığımızı öğrendik. 3 aylık bir uzaklaştırma verildi. Rektörümüz birkaç gün önce istifa etti. Cemaat operasyonlarıyla aynı zamanda bunun yapılması insanı düşündürüyor'' ifadelerini kullandı.

"İmzamı geri çekmiştim"

Soruşturmanın ortadan kaldırılmasını ve bir an önce görevinin iade edilmesini isteyen Gazi Üniversitesi’nden Doç. Dr. Kemal İnalda, “Görevimden uzaklaştırıldım. ''Barış için Akademisyenler’ bildirisine imza atmamdan dolayı olduğu söyleniyor. Ben imzamı geri çekmiştim.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra da görevden uzaklaştırıldım'' dedi. Görevden uzaklaştırılan Batman Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Düzgün Çakırca da yanlış ve haksız bir işlem olduğunu dile getirerek, gerekli yasal haklarını kullanacaklarını belirtti.

""Suça ortak olmayacağız" bildirisine imza atan 4 akademisyen daha görevden alındı" haberi, 23 Ağustos 2016 tarihinde yazılmıştır. 23 Ağustos 2016 tarihinde de güncellenmiştir. Gündem kategorisi altında bulunan "Suça ortak olmayacağız" bildirisine imza atan 4 akademisyen daha görevden alındı haberi 2016 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. "Suça ortak olmayacağız" bildirisine imza atan 4 akademisyen daha görevden alındı 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. Gündem konusunda 26 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 14:59 Fenerbahçe'nin Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın Beşiktaş derbisi için planı netleşti
  2. 14:48 Renault, C segmentinde rakipsiz yeni bir tam hibrit SUV modeli tanıttı!
  3. 14:31 Ahmet Kaya'nın Filmine Sinema Salonlarından Büyük Veto!
  4. 14:24 Beşiktaş'tan tarihe geçecek transfer hamlesi geldi! Şok transfer!
  5. 14:22 Bu araçta uzun far kullanımı sorun olmaktan çıkıyor!
  6. 14:19 Eyüpspor'dan Manuel Lanzini hamlesi geldi!
  7. 14:11 Aşk Yeniden Mi Başladı! Lucas Torreira Devrim Özkan'la Bir Daha Dedi!
  8. 14:04 Ahu Tuğba Amerika'da trafik kazası geçirdi! Durumu nasıl?
  9. 14:00 Yusuf Güney'den şok açıklama: Kenan Işık, astral seyahatten gelmek istemiyor!
  10. 13:55 Son dakika! Korhan Berzeg muamması'nda son dakika!
  11. 13:49 Nihal Candan tahliye edildi! Son dakika!
  12. 13:47 Zafer Partisi'nde iki önemli istifa!
  13. 13:46 Korhan Berzeg'e ait yeni izleri tespit etme çabaları devam ediyor
  14. 13:36 Yılın en Etkili İsimleri Time 100 Galasında Buluştu!
  15. 13:28 TikTok Türkiye'de Yasaklanacak mı? AKP'li Vekilden Açıklama
  16. 13:27 4,4 Milyar Lira Yardım Hesaplara Yatıyor! Kimlik Numaralarınızı Kontrol Edin!
  17. 12:40 Uzman İsim Uyardı: Sıcaklıklar Rekor Kıracak! Yaz Ayları Kavurucu Geçecek
  18. 12:39 Kenya'yı Vuran Şiddetli Yağışlar ve Seller: En Az 32 Kişi Hayatını Kaybetti
  19. 12:35 Gazze Kıyısında İnsani Yardım Limanı İnşaatı Başladı
  20. 12:31 Sıvı Metal Alaşımlarıyla Hızlı Elmas Üretimi:Güney Kore'de Yeni Buluş
Gündem Haberleri