Tarih Erdoğan'ı hep yalanlıyor!

Tarih Erdoğan'ı hep yalanlıyor!

Tarih Erdoğan'ı hep yalanlıyor! Ali Avcu11 Kasım’da Fatih Belediyesi Kültürel Mirası İhya Restorasyon Projeleri Tanıtım Programı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP’ye sert sözlerle yüklenirken kendisini dinleyen güruha şöyle sesleniyordu:...

Ali Avcu

11 Kasım’da Fatih Belediyesi Kültürel Mirası İhya Restorasyon Projeleri Tanıtım Programı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP’ye sert sözlerle yüklenirken kendisini dinleyen güruha şöyle sesleniyordu: “Fatih’te Selatin camilerinin ara bölgelerindeki yüzlerce mescidi, o malum tarihi inkar edenler yıktılar. CHP zihniyeti yıktı, biz yaptık. O yıkan zihniyet hangi zihniyetti? Malum CHP zihniyetiydi. Onlar bu güzelim eserleri yeri geldi ahır olarak kullandılar, yıktılar. Biz ise o eserleri yeniden inşa ediyoruz.'' Bu ifadeleri kullanırken kendi iktidarı ve Menderes dönemini görmezden geliyor ya da ahaliyi aptal zannediyordu.
PEKİ, TARİH ERDOĞAN’I NASIL YALANLIYORDU
Evet, tarih çok acımasız çünkü gerçekler ne olursa olsun, olduğu gibi tüm çıplaklığıyla yalan yanlış olmadan her zaman gün yüzüne çıkmıştır. Tıpkı tarihin, Fatih Belediyesi Kültürel Mirası İhya Restorasyon Projeleri Tanıtım Programı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı yalanladığı gibi.
Nasıl mı? 1931’de CHP’den Aydın Milletvekili seçilen Adnan Menderes 1945 yılında meclise sunulan Toprak Kanunu tasarısını şiddetle eleştirip komisyondan istifa etti. Parti içerisinde yaptıkları bu muhalefetin ardından, 12 Haziran 1945’te Refik Koraltan ve Fuat Köprülü ile birlikte, CHP Disiplin Kurulu tarafından ihraç edildiler. Bunun üzerine Celal Bayar da hem partiden hem de milletvekilliğinden istifa etti. Bu hareketler, Demokrat Parti’nin 7 Ocak 1946’da kurulmasına neden oldu.
DP İKTİDARINDA 54 CAMİİ YIKILDI
14 Mayıs 1950 seçimlerinde DP, oyların yüzde 53,5’ini alarak iktidar oldu. Adnan Menderes, 10 yıl boyunca Demokrat Parti'nin tek Genel Başkanı oldu. İktidarı zamanında 5 hükümet kurdu. Bu on senelik zaman içinde, 54 Camii yıkıldı. Bunlardan bazıları ise şunlar: Mimar Sinan tarafından yaptırılan Azebler Camii, Murat Paşa Camii, Çakır Ağa Camii, Camcılar Camii, Kazasker Abdurrahman Camii, Süheyl Bey Camii, Karaköy Camii, Nusretiye Camii, Sekban Paşa Mescidi, Mimar Ayaz Camii, Baba Hasan Alemi Camii, Oruç Gazi Camii, Zeytinciler Mescidi, Voynuk Şücaeddin Camii, Altuncuzade Tekkesi, Hoca Teberrük Mescidi, Revani Mescidi, Firuzağa Mescidi, Tüfenkhane Mescidi... Bu gibi eserler ve camiler, bu din bezirganları tarafından yıkılmıştır.
CHP’NİN RET OYLARI VERMESİNE RAĞMEN CAMİYE YIKIM KARARI VERDİLER

Gelelim 14 Ağustos 2001'den 17-25 Aralık'a kadar AKP'lilerin hocaefendisi, CHP’lilere göre başından beri ''F tipi çete’ olarak bilinen FETÖ'cülerle yaşananlara…

Cami yakıp AVM yaptı. Malatya’da eski hal binasının bulunduğu alanın içindeki cami ve sosyal tesisler 52 milyon 500 bin TL’ye Hollanda kökenli ACT4 A.Ş.’ye satıldı. Cami dozerlerle yıkıldı. İstanbul’da Amine Hatun Camii, Alvarlızade Camii, Bağlarbaşı Huzur Camii, Bahçelievler Camii’ni sattı! AKP’li belediyelerin birçoğu borçlarını kapatmak için camileri para karşılığı sattı… Gaziantep Şehit Kamil Belediyesi’nde CHP’nin ret oylarına rağmen AKP’liler caminin yıkılmasına onay verdi.
KAPTAN-I DERYA HALİL PAŞA CAMİİ’NE NE OLDU
Sayın AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 11 Kasım’da Fatih Belediyesi Kültürel Mirası İhya Restorasyon Projeleri Tanıtım Programı’nda CHP’yi asılsız ve haksız yere sert bir dille eleştirdirdiği sırada; AKP’li Fatih Belediyesi’nin Hasan Halife Mahallesi’nde 16. yüzyıl mimarisi tek revaklı kubbeli ve taştan minareli Kaptanı Derya Halil Paşa Camii’nin başına gelenlerden ya haberi yok, ya da yine kandırıldı.
SARAY MUHALLEBİCİSİ OLDU
Ben küçük bir hatırlatma yapayım: Restorasyonu yapılmadığı için yıkılır, nedense onarılmaz. Caminin 300 metrekare arsası özel mülkiyete geçer ve Halis Toprak’ın Adana’dan İstanbul’a gelip işlerini büyüttüğü yıllarda ona satılır. 
Halis Toprak buraya “Toprak Han'' diye bir bina yapar. Saray Muhallebicisi’nin sahibi Kadir Topbaş Beyoğlu Belediye Başkanlığı yaptığı yıllarda bu binayı kiralar ve Saray Muhallebicisi olarak çalışmaya başlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a muhallebi yemeğe gitmesini tavsiye ederim. Çünkü buram buram tarih kokacaktır.

"Tarih Erdoğan'ı hep yalanlıyor!" haberi, 14 Kasım 2017 tarihinde yazılmıştır. 14 Kasım 2017 tarihinde de güncellenmiştir. ABC Kritik kategorisi altında bulunan Tarih Erdoğan'ı hep yalanlıyor! haberi 2017 yılına aittir. Bu haberin yanı sıra sayfamızda birçok güncel bilgi ve son dakika haberler yer almaktadır. Tarih Erdoğan'ı hep yalanlıyor! 2024 konusundaki bu haber içeriği objektif bakış açısının yansımasıdır. ABC Kritik konusunda 25 Nisan 2024 tarihlidir, bugüne ait güncel gelişmelerden haberdar olmak için bizi Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edin.

Hubbard Editör

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON HABERLER
  1. 18:47 Carlo Ancelotti: Arda Güler Her An Hazır, Ancak Forma Şansı Bulamadı
  2. 18:44 Gazze'de İsrail Saldırıları: Açlık, Hastalık ve Ölüm Halkın Peşini Bırakmıyor
  3. 18:40 Uzayda Çarpışma Tehlikesi: Kullanım Dışı İki Uydu, 10 Metreden Az Mesafede Buluştu
  4. 18:35 Çorlu Tren Kazası Davasında Mahkeme Kararı Açıklandı
  5. 18:31 Mart ayında ABD'de bekleyen konut satışları arttı
  6. 18:31 Macron Avrupa'ya çağrıda bulundu: 'ABD’nin tebaası olmadığını göstermeli'
  7. 18:24 Zelenski, ABD'ye Teşekkür Etti ve Putin'e Karşı Birlik Çağrısı Yaptı
  8. 18:23 SGK'dan Dev Yaptırım! Maaşları Kesiliyor, Verilen Paralar Faiziyle Geri Alınıyor
  9. 18:23 Altın Fiyatlarında Dev Düşüş ? Uzmanlar O Tarih İçin Uyarıda Bulundu!
  10. 18:20 İngiltere'den Düzensiz Göçmenler için Ruanda Planı: Yeni Anlaşma Hakları Güvence Altına Alıyor
  11. 18:16 A Milli Takımımızın UEFA Uluslar Ligi Heyecanı Başlıyor: İlk Maçlar Belli Oldu!
  12. 18:10 Isua Kayaları: Dünya'nın Manyetik Geçmişine Işık Tutuyor
  13. 18:05 O Futbolcunun Galatasaray'daki Sonu Geldi: Okan Buruk, Yıldız Futbolcuyu Kadro Dışı Bıraktı!
  14. 17:59 Galatasaray Süper Lig'de Zafer Peşinde: Üst Üste Kazanma Rekoruna Koşuyor!
  15. 17:58 Ekonomist Demirtaş: Merkez Bankası'nın Faiz Kararı Hatalı!
  16. 17:55 Beyaz Eşya Sektörü: İç Pazarda Artış, İhracatta Düşüş
  17. 17:30 ACER Raporu: Avrupa'da LNG Talebi Artıyor
  18. 17:23 Sağlıklı ve Lezzetli: Yoğurtlu Brokoli Salatası Tarifi!
  19. 17:18 Nijerya'daki Hapishane Tahrip Oldu: Kaçaklar Yakalanıyor, Halk Uyarılıyor
  20. 17:09 Almanya'da Pandemi Döneminde Sağlık Harcamaları Yüzde 20 Arttı
ABC Kritik Haberleri